Klasskillnad på Hovet

Det var bra inramat på Hovet på lördagen med storpublik, men där slutade allt som var roligt för Björklöven med matchen.

Björklöven blev rejält avslöjade på hur dåliga de är att hantera lag som vänder spelet snabbt på lördagen mot AIK. Det såg ut ungefär som mot Tingsryd. Det som ut som två lag från olika divisioner. I grunden tror jag att det här insatsen handlar om att laget är felbyggt och helt enkelt inte klarar av den här typen av motståndare. Läs mer om det i min krönika här.

När AIK var aggressiva i sina förstapassningar och hela tiden sökte flygande spelare så kunde Björklöven inte hantera det. Varje pucktapp för Björklöven blev till ett farligt läge för AIK. Då blir det stora siffror. Så är det bara.

Ett tag i första perioden fick Björklöven tag på AIK och stoppade upp dem i mittzonen, men annars såg det ut så här matchen igenom.

Det är lätt att kika på insatsen och klaga på spelare som inte kämpar, inte tar i, men det är att göra det hela lite väl enkelt. Felet är strukturellt, det är fel i lagbygget och fel i spelsättet, men lördagens match var bara en fingervisning på vad vi redan visste. Nu handlar det om att lägga den bakom sig. Nu väntar Sundsvall hemma, Mora borta och Asplöven hemma på fem dagar. inget av lagen vänder spelet på samma sätt som AIK även om Mora är i bra form.

Det går fortfarande att nå slutspelet för Björklöven och det är vad spelarna och tränarna ska fokusera på.

Klubben har andra problem. Självklart det som händer på kontoret med svindleri, men framförallt att endast sju spelare har kontrakt och att enligt vad jag hört så har inga förhandlingar inletts med några spelare. Det är ett större problem än om Björklöven missar slutspelsserien. En serie de ändå skulle vara chanslösa i med det här laget. Framtiden är viktigare än nuet. Så ser jag på situationen.

¤ ¤ ¤

Hör röster från matchen:

Jonsson: ”Hade högre förväntningar”

Hetta: ”Vi var chanslösa idag”

¤ ¤ ¤

Till sist ett par korta noteringar.

¤ Fredrik Hetta var tillbaka från sin sjukdomstid och gjorde mål. Kul för honom mitt i eländet. Hans säsong har verkligen inte blivit vad han hade hoppats på. Skador och sjukdomar.

¤ Tommy Wargh var bäste back i Björklöven. I en helvirrig insats från backuppsättningen var han i mina ögon godkänd.

¤ Stefan Andersson klantade till det på både 1-0 och 2-1. Han är nästan en säkerhetsrisk i nuvarande form.

¤ Alex Hutchings gjorde mål igen. Om någon ska ha ett kontrakt på bordet omedelbart är det han.

5 kommentarer

  1. KungsholmsLövet

    Bara att hålla med. Laget består av en massa fyrkantiga klossar men TJ:s låda innehåller bara runda hål så det är en total ”mis-match”. Antingen måste man byta ut halva laget eller så får man ta in en tränare som lägger spelidé efter materialet som är tillgängligt.
    Kvällens insats var ju rent pinsam. Mer än lovligt virrigt i försvarsspelet, svajigt boxplay och bedrövligt PP.

  2. Per

    TJ och Åkerblom verkar inte riktigt ha nått fram till killarna om vi minns tillbaka på Åkerbloms införmatchencitat. Tråkigt.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Haha, näe och jag tror inte han eller någon annan säger upp sig eller sparkas innan säsongen är över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.