Matchdag – Sundsvall hemma

Nu ska säsongen avgöras. Allt tyder på att Björklöven måste vinna minst tre av de återstående fyra matcherna. Allt börjar med Sundsvall ikväll.

Björklöven har vunnit samtliga tre möten med Sundsvall den här säsongen. 3-1 borta i första mötet, 5-2 hemma i det andra och sedan 3-2 nere i Sundsvall i senaste mötet.

Sundsvall är seriens sämsta lag. Det går inte att säga något annat. Med 39 poäng är de 14 bakom Asplöven och 26 bakom Björklöven på andra sidan strecket. Sundsvall har släppt in flest mål med 161 stycken, 3,35 per match. Laget har gjort 97 mål framåt. Sundsvall är jämndåliga hemma som borta så det går inte att skilja laget där.

Sundsvall kommer närmast från 1-4 mot Leksand, 4-5 mot Asplöven, 3-5 mot Mora, 1-3 mot Västerås innan senaste segern som kom mot Vita Hästen 3-2 för tre veckor sedan.

Sundsvall är ett lag Björklöven ska slå och de passar spelmässigt Björklöven väldigt bra. Sundsvall spelar trots att de ligger där de gör en ganska öppen hockey och har sin spets framåt där flera spelare håller bra allsvensk nivå, men inte i försvaret som stundtals är bedrövligt. Gör Björklöven bara jobbet fullt ut så ska de besegra Sundsvall varje gång.

Därför förväntar jag mig en matchbild där Björklöven dominerar stort och vinner stort. Det som kan fälla laget är deras egen inställning till matchen. Senast lagen möttes i Sundsvall höll Björklöven på att sumpa matchen på dålig inställning.

Laget: 

#47 Kevin Lindskoug – #35 Andreas Ollikainen

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#42 Emil Wikström- #4 Jonas Emmerdahl

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#8 Kalle Ekelund

#10 Jesper Thörnberg – #74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

#7 Brock Trotter – # 94 Kelsey Tessier – #22 Nicklas Johansson

#90 Alex Hutchings– #15 Pär Edblom – #19 William Quist

#11 Gustav Grundström -#26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #71 Daniel Håkansson

#21 Fredrik Hetta

Mina nycklar till seger:

¤ Inställningen. Björklöven måste kliva in i den här matchen med samma desperation som om de mötte ett bättre lag. Framförallt i ledning kan inte Björklöven sluta spela.

¤ Powerplay. Björklöven möter seriens sämsta boxplay, Sundsvall är ett av lagen som drar på sig flest utvisningar så PP är en av nycklarna för Löven.

¤ Utvisningar. I tidigare matcher mot Sundsvall har Björklöven tagit en del idiotiska utvisningar. Det måste städas bort. Sundsvalls PP är inte alls så dåligt som laget i sig.

Sagt från Lövenhåll: 

– Sundsvall har inget att förlora mot oss. Det gäller att skaka av sig AIK-matchen snabbt och verkligen sätta fokus på den här matchen. Det är som ett slutspel just nu med matcher varannan dag. Vi måste se till att ha rätt inställning och komma redo till match när pucken släpps. Det är bara seger som gäller. Det finns inget annat, säger Tommy Jonsson.

Noterbart om Sundsvall:

¤ Bästa poängplockare i Sundsvall är Christian Söderström med 35 (13+22) poäng. Bakom honom hittar vi Christoffer Kjaergaard 25 (12+13) poäng. Poängbäste back är Tommy Enström 17 (6+11) poäng

¤ Magnus Åkerlund i Sundsvalls mål har haft det ganska tufft den här säsongen, men har ändå 90.67 i räddningsprocent och släpper 2.95 mål per match.

¤ Sundsvall har statistiskt seriens sämsta boxplay 76.84 procent. I powerplay är laget tredje sämst med 15.88 procent och bästa målskytt i powerplay är Mathias Månsson med fyra mål.

¤ Sundsvall är laget i serien som tappat flest ledningen efter en period till förlust

Sagt från Sundsvalls-håll:

–  Inga intervjuer ut än.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 18.40. Jag själv är på plats i ikväll och levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

6 kommentarer

  1. Trotter

    ”Vi måste se till att ha rätt inställning.” No shit? Det ska man väl inte ens behöva ta upp när serien ska till att avgöras, och man är på väg till att ha gjort den största fiaskosäsongen som jag kan komma på iaf. Alltså sett till förutsättningar och vad man ska kunna kräva av laget. Jag är kanske en idiot, men jag tror fortfarande att de kan krångla sig till ett slutspel. Har dom något där att göra? Det är en annan fråga. 🙂

  2. Nilsson

    Vinna minst 3 av 4? Personligen tror jag inte ens 4 segrar 12 poäng kommer räcka. Vid maximala 12 poäng av löven. Så får inte Vita hästen, Timrå eller Pantern vinna 3 av 4.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Hästen har Almtuna (b), Karlskoga (h), Pantern (b), Oskarshamn (h). De vinner inte tre av fyra i mina ögon.
      Pantern har Oskarshamn (h), Tinsgryd (b), Vita hästen (h), AIK (b). Nej, de vinner inte tre av fyra heller.
      Det är Timrå som är hotet tycker jag. De har AIK (h), Sundsvall (b), Mora (h), Asplöven (b).

  3. Nilsson

    Mitt tips är iaf att löven sumpar det redan ikväll 2-3 till Sundsvall, 34ggr pengarna. Jag har redan börjat fundera vad jag ska göra med vinstpengarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.