Uppgifter: Fagervall blir Björklövens GM

Bloggen har på måndagen fått uppgifter från tre separata källor som alla säger att Joakim Fagervall tar över som general manager för Björklöven.

Joakim Fagervall leder just nu Luleå mot en topplacering i SHL och siktar naturligtvis på guld där. Han har dock ett utgående kontrakt med klubben.

I morse kom expressen med uppgifter att Fagervall är på väg bort från Luleå. Att Fagervall och klubben inte kommit överens om ett nytt kontrakt och att mycket talar för att Luleåtränaren lämnar klubben

– Jag har egentligen ingenting att säga om det, mer än att jag just nu i det läget jag är i nu så kommenterar jag inte min framtid överhuvudtaget. Det finns flera skäl till det, dels att det är en viktig del på säsongen men jag har inget att kommentera heller. Så det är jäkligt enkelt, säger Fagervall till expressen.

Nu har tre separata källor till bloggen meddelat att Fagervall kommer att ta över som general manager för Björklöven.

Det är inget som är bekräftat, men om dessa uppgifter stämmer, vilket jag måste säga att ALLT gör så är det en riktigt bra värvning av Björklövens styrelse. Fagervall är rätt man för att styra upp en röd linje i föreningen och vara tillräckligt stark i den utsatta positionen som GM-rollen i Björklöven kommer att vara.

 

16 kommentarer

  1. Minus

    Fagervall kommer INTE tillbaka till Löven. Han gillade inte alls att bli sparkad och Löven med sin organisation och allt som händer lockar inte det minsta.
    Lita på mig…

  2. Alex

    Fantastiskt.
    Då finns det en sak till jag efterfrågar, nämligen: Jonas Rönnqvist in som Headcoach.

    Jag tror att dessa herrar tillsammans kan både plocka in ordentligt duktiga spelare, samt vända på steken bland de killar som blir kvar i laget.

  3. BGW

    Jag instämmer att Fagervall skulle vara ett utmärkt val som GM. Kunskap, pondus och integritet nog för att klara av en sådan roll.
    Sedan håller jag med Alex att Jonas Rönnqvist skulle vara ett otroligt starkt namn som tränare. Jag hoppades på honom inför denna säsong. Han accepterar inga som glider till båset eller inte gör sitt jobb.
    Tror också som Alex att Fagervall/Rönnqvist kan locka spelare till klubben.

  4. Enskedelövare

    Låter väldigt bra om det visar sig vara sant.
    Även MrmadHawk anser att det låter rimligt och trovärdigt men jag firar inget först han presenteras på hemsidan av Löven.
    Hoppas också att dom tar tag i tränarfrågan,TJ har inte rosat marknaden denna säsong direkt även om hela laget byts ut mot spelare som passar hans spelsystem så är jag väldigt tveksam om han är rätt tränare för oss.

  5. Pingback: Uppgifter: Lämnar Luleå och tar över Björklöven | Hockeysverige

  6. Pingback: Uppgifter: Lämnar Luleå och tar över Björklöven | Hockey Time

  7. Coachen

    Mycket bra om Fagervall flyttar ”hem” och styr upp skutan från slagsida till framåtkurs!! Blir lite nyfiken på hur det funkar med en sportchef kontra GM oavsett namnen på respektive- utgår från att en GM har sista ordet vid värvningar och kontrakt? Ändå lite oroad för det som Gustav också tidigare skrivit i bloggen, att för stora utgiftspengar hamnar på kansliet. Men den framtida ledarmodellen kanske måste vara så i en modern hockeyförening, eller? Någon ny röst måste in i båset nästa säsong iaf, måste vara högsta prio på att få till en förändring där.

  8. Pingback: Uppgifter: Lämnar Luleå och tar över Björklöven | Senaste nytt

  9. JW

    Vet personligen att Jocke inte hyser något som helst agg för att han blev sparkad tidigare. Tvärtom, Jocke älskar Umeå, han snarare gillar Björklöven och har länge velat trappa ner tränarjobbet. Detta har inte slagit mig förut, men nu när jag tänker på det så är GM en perfekt roll!

    Håller tummarna för detta. Otroligt stark och bra man.

  10. Pingback: Bekräftat: Joakim Fagervall ny GM | Lövenbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.