Asplöven i knipa – saknar en miljon

Asplöven är klara för en negativ kvalserie. Den förlängda säsongen gör att klubben nu befinner sig i en ekonomisk kris där de behöver få in en miljon ytterligare i intäkter för att klara kvalet och vädjar till fansen på sin hemsida.

– Vi har begränsade resurser och vi har inte kunnat ha kontrakt som gäller längre så nu måste vi stå för en och en halv månad till, säger tränaren Per Kenttä till NSD.

De tre tidigare säsongerna som Asplöven har spelat i allsvenskan har de varken hamnat i negativt kval eller slutpspel. Säsongerna har tagit slut tidigt. På så sätt har budgeten gått ihop.

Den här säsongen förlängs i och med kvalet med över en månad och då även kontrakten med spelarna. Nu kan det bli så att laget inte får in pengar och då blir det inget kval.

– Men jag hoppas att det inte ska bli ett alternativ, utan jag både tror och hoppas och vi kommer att förbereda oss för att vi ska spela kvalet. Vi ska lösa det på nåt sätt. Jag är ändå hoppfull men läget är prekärt och allvarligt, säger Kenttä.

¤ ¤ ¤

Asplöven är laget som signerar spelare sist av alla lag för att inte ha några kontrakt över sommaren. De erbjuder bara kontrakt till att grundserien är över. På så sätt är de mer ekonomieffektiva än alla andra lag i serien.

I fjol slutade Asplöven på 12:e plats, tre poäng från kvalspel, 13-14 blev Asplöven 11:a hela 18 poäng från kvalspel, men även hela 11 poäng från slutspel. 2012-13 slutade Asplöven på 11:e plats, sju poäng från kvalspel.

Asplöven har alltså balanserat på en knivsägg eknomiskt de senaste säsongerna, men genom att klara sig från vidare spel efter allsvenskans slut så har de med korta kontrakt fått ihop ekonomin.

Att arbeta som Asplöven gör kräver otroligt mycket från Pär Kenttä som måste bygga ett nytt lag varje säsong, men det är egentligen inte elitmässigt och inte värt allsvenskan om ni frågar mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.