Det optimala paret

Åter i Sverige efter två veckor i Chile. Under tiden har det hänt mycket i Björklöven. Jag tänkte lyfta ämnet det kollega Gustav avslöjade, att Fagervall är det tilltänkta namnet som ny GM i Björklöven. 

I min värld finns det bara två personer som jag kan tänka mig som GM i Björklöven. Det är Jesper Jäger och just Joakim Fagervall. Varför är det så då? Jo, som John Slettvoll sa i podden jag gjorde med honom – båda är två väldigt jordnära personer, starka ledare som kan kommunicera och ställa krav men framförallt har båda ett väldigt starkt Löven- och Umeåhjärta. Utan just det sistnämnda går det inte att ta en roll som denna, tycker jag.

Som det verkar kommer det bli Joakim Fagervall bli GM och nu viskas det i hockey-Umeå om att Jesper Jäger är namnet för att bli juniorsportchef. Personligen håller jag samtliga mina tummar och tår att så verkligen blir fallet. Då har vi två starka ledare som jag tror är helt rätt för att få Björklöven att grönska igen, helt enkelt det optimala paret.

En annan fördel med denna lösning är att det finns en man i Göteborg som heter Christian Lechtaler som basar över hockeylaget där. Om Jesper kommer i Björklöven tror jag inte hans vänskap med Christian kommer vara till en nackdel för Björklöven.

***

En annan sak som hände medan jag var borta var att Teg och Vännäs spelade klart deras säsonger. Teg, som kämpat med en tunn trupp hela säsongen, fick avsluta säsongen snyggt och var länge med och krigade om att få spela playoff. Med tanke på hur de har kämpat med skador, sjukdomar och allt möjligt är det beundransvärt att de ens var med och krigade om att få spela playoff. Nu räckte det inte riktigt hela vägen fram men jag vet att de är mitt uppe i att smida planer om hur de ska stärka upp deras organisation för att lyfta sig ännu mer till nästa säsong (ni kan läsa om det här).

I höstas när jag ledde Hockeyettans upptaktsträff i Umeå var det bara Björklövens assisterande tränare Markus Åkerblom, som jag hade med som expert, som varnade för Vännäs HC. Vad rätt han fick. Att de ens gick till playoff var en mindre skräll. Att de sedan pressade jättarna Östersund till en tredje och avgörande match är än mer imponerande. Verkligen hatten av för alla spelare och ledare i Vännäs HC. Att de fick vinna mot Östersund i ett nästan fullsatt Vännäs Ishall blir ett minne de kan leva på länge.

Teg filar på en ny organisation och om Vännäs får behålla stommen av årets lag till nästa så kan de bli en mycket intressant säsong i Hockeyettan – om ni inte har sett en match i Hockeyettan på ett tag kan jag varmt rekommendera att ni åker och tittar på en match nästa säsong!

***

På tal om playoff. Björklöven möter Mora på bortaplan i kväll. Som Gustav skrev. Om de ska ta sig vidare måste de vinna!

 

 

2 kommentarer

  1. Roger

    Fagervall blir perfekt som GM men varför inte sätta Dalle som junioransvarig. Jag är helt övertygad om att Fagervall kan vara både GM och SC, tycker inte att Björklöven är på den nivån att man behöver alla dessa poster, VD, GM, SC, JSC……….. Bättre att lägga pengarna på spelare istället.

  2. Alex

    * Fagervall in som GM
    * Jesper Jäger in som SC
    * Dalle petad till JSC
    * Rönnqvist in som Headcoach och med hans eget val en andrecoach.
    * Jon Palmebjörk tillbaka
    * Kevin, Trotter, Tessier stannar.

    DÅ har vi alla verktyg för att göra underverk. Låt Rönnqvist, Fagervall och Jäger sätta sig ner och gå igenom varenda möjliga påtänkt spelare som finns och låt dom värva ihop precis det laget de vill ha. Där Rönken och Fagervall har sista ordet enligt mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.