Kan behövas nio poäng

Björklöven ligger förnärvarande elva i tabellen och har tre poäng upp till Timrå. Vad kommer det att krävas av laget för att nå den där sista platsen till slutspelserien?

Vi börjar med att titta på tabellen.

tabell

 

 

 

 

 

Mora är nästan helt klara för slutspelsserien och har följande spelschema: Löven (h), Timrå (b), Almtuna (h).
Timrå har Sundsvall (b), Mora (h), Asplöven (b).
Pantern har Tingsryd (b), Hästen (h), AIK (b)
Hästen har BIK Karlskoga (h), Pantern (b), Oskarshamn (h)
Löven har Mora (b), Asplöven (h), Leksand (b)

Det som kraftigt talar emot Löven i detta fall är Timrås spelschema. Om nu Timrå vinner i kväll och i sista matchen mot Asplöven. Ja då måste Löven ta nio poäng och ta igen 14 mål i målskillnad!

Pantern känns på förhand borträknade, med tanke på deras spelschema.

En till sak som talar emot Löven är att hemmastarka Hästen är i allra högsta grad även de med och slåss och de har två hemmamatcher kvar samt att Löven möter just Mora, som de inte tagit poäng mot i år.

Kvällens omgång tror jag kommer att bli nästintill helt avgörande. Men en sak är klar: Om Timrå tar tre poäng mot Sundsvall i kväll MÅSTE Löven ta minst en poäng för att ha en chans. Det som kan vara Lövens räddning är att under de tre tidigare Medelpads-derbyn har Sundsvall tagit poäng i samtliga, varav två segrar.

Det ser helt enkelt mörkt ut och de har det hela inte i deras egna händer. Även om laget tar nio poäng måste de förlita sig på att de övriga resultaten går deras väg.

Så kvällens drömscenario, vilket inte är helt omöjligt är att Löven vinner med Timrå, Pantern, och Hästen förlorar.

Riktigt så tror jag det inte blir. Här kommer mitt tips:
Mora – Löven X
Sundsvall-Timrå 2
Tingsryd – Pantern 1
Vita Hästen – BIK Karlskoga X

 

 

 

4 kommentarer

  1. Per

    Är övertygad om att nio poäng krävs. Inte ens säkert att det räcker.

    Playoffplatsen spelades bort för många omgångar sedan. Rent teoretiskt så kan det väl leva en stund till men Löven har imte råd att tappa någon poäng med tanke på sitsen man satt sig i.

  2. putte

    Men aluta drömma, det är kört långt tidigare. Varför skulle Löven helt plötsligt vinna 4 raka, och vad skulle laget ha i ”slutspelet” att göra. Nä, det är hög tid att börja se över nästa säsongs kontrakt, och glömma den här fortare än Greg Parks handledsskott.
    Signa Hutch och Trotter, hitta en helt ny backuppsättning och tränarduo…
    Gissar på 5-1 ikväll.

  3. Jan-Erik Brännström

    En liten randanmärkning.
    Att överhuvudtaget tro och spekulera i positivt kval är på gränsen till naivt tänkande. Jag tycker vi ska vara lyckliga över att slippa negativt kval. Vi som varit med ett antal årtionden vet hur det frestar på hjärtat att se div 1 norra hägra i horisonten. Med ny GM och ny tränare och ca fem nya spelare ser jag med tillförsikt fram mot nästa säsong.

    • Gustav Pettersson

      Fem nya spelare? Löven har bara sju på kontrakt så det krävs en bunt fler än så, men annars köper jag det du säger. Dock så med tredje största budgeten i serien borde du inte ens behöva fundera över negativt kval.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.