Detta gäller för att nå slutspelserien

Björklöven  har efter segern mot Mora fortfarande chansen att nå slutspelsserien, men vad krävs egentligen. Har Björklöven råd att förlora idag? Bloggen reder ut det hela.

För att nå slutspelsserien krävs detta:

Om Björklöven vinner både mot Asplöven och Leksand och tar sex poäng så….

…måste Timrå tappa två poäng i matcherna mot Mora och Asplöven.

…men om Timrå inte tappar dessa poäng. Då måste Mora tappa fyra poäng mot Timrå och mot Almtuna.

Om Björklöven tar fem poäng i matcherna mot Asplöven och Leksand…

…måste Timrå tappa tre poäng i matcherna mot Mora och Asplöven samtidigt som Pantern måste tappa minst en poäng mot Vita Hästen och AIK. Dessutom måste Västerås tappa minst en poäng mot Leksand och Tingsgryd

,,,om inte Timrås tappar tre poäng i sina matcher. Då måste Mora ta maximalt en poäng mot Timrå och Almtuna.

Om Björklöven tar fyra poäng i matcherna mot Asplöven och Leksand…

…måste Timrå tappa fyra poäng i matcherna mot Mora och Asplöven samtidigt som Pantern måste tappa minst två poäng mot Vita Hästen och AIK. Dessutom måste Västerås tappa minst två poäng mot Leksand och Tingsryd. Utöver det får inte Vita hästen ta sex poäng mot Pantern och Oskarhamn.

Om Björklöven förlorar mot Asplöven, men vinner mot Leksand eller tvärt om….

….måste Timrå maximalt ta en poäng mot Mora och Asplöven samtidigt får Pantern maximalt ta tre poäng mot Vita Hästen och AIK. Dessutom får Västerås ta maximalt tre poäng mot Leksand och Tingsryd. Utöver det får inte Vita hästen ta mer än fyra poäng mot Pantern och Oskarhamn.

Om Björklöven bara skrapar ihop två poäng mot Asplöven och Leksand…

…måste Timrå förlora båda matcherna mot Mora och Asplöven under ordinarie tid samtidigt får Pantern maximalt ta två poäng mot Vita Hästen och AIK. Dessutom får Västerås ta maximalt två poäng mot Leksand och Tingsryd. Utöver det får inte Vita Hästen ta mer än tre poäng mot Pantern och Oskarhamn.

Om Björklöven bara tar en poäng mot Asplöven och Leksand är det kört oavsett andra resultat. Om Timrå tar fem poäng eller fler i matcherna mot Mora och Asplöven är det också kört oavsett vad Björklöven gör.

5 kommentarer

 1. Knutte

  Slutspelsplatsen förlorades tidigare under serien när ledaren envist förnekade verkligheten. Nu när några få matcher återstår har man ändrat spelsystem.Man tackar men det är tyvärr för sent.

 2. Mogge

  Om Timrå tar full pott får vi hoppas att Mora förlorar båda sina matcher under full tid eller max en i förlängning. Men vi måste ju helst vinna båda.

 3. Alex

  Jag ser just nu det största problemet i att Timrå har relativt bra möten kvar fram till playoff.
  Tycker det är otroligt att vi hade kunnat vara klara i princip om vi hade haft ytterligare TRE vinster under säsongen.

  Jag hoppas och tror på vinst, och jag hoppas att vi hamnar i playoffet även om jag tyvärr inte tycker att Björklöven förtjänar det.
  Ytterligare ett problem som jag ser det är att TJ förmodligen blir kvar nästa säsong om vi lyckas ta oss långt under playoffspelet.
  Men, alla mannar till arenan. Fullt på H och en jävla stämning så finns alla möjligheter att lyckas, och även om jag inte tycker att vi förtjänar det så är det såklart ändå det vi strävar efter, att lyckas och klättra i tabellen.

  Jag satt igår och tittade på ett klipp på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=ANcxhLeqYOk
  Jag hoppas att spelarna inte har glömt detta, och den känslan som fanns i ett kokande T3 Center när vi gick upp igen.
  Titta på klippet, se tillbaka på allt jävulskap vi har gått igenom, och NJUT av bilderna när vi tar oss upp. Gärna med en tår i ögat.
  Vi ska upp igen.

 4. Canoah

  ”…men om Timrå inte tappar dessa poäng. Då måste Mora tappa fyra poäng mot Timrå och mot Almtuna.”

  Nej Mora måste tappa 5p isf. Mora har bättre målskillnad än Löven, och vi kan inte vinna på samma poäng. Vi kan max få 77p, Om Mora tar 2p till hamnar de på 77p men går mest troligt vidare på bättre målskillnad.

 5. Enrico

  Sundsvall vinner mot Almtuna ikväll, och Leksand parkerar på en säkrad fjärdeplats. Så jag, som obotlig optimist tror på en sjundeplats för Björklöven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.