Matchdag – Leksand borta

Ingen tror på allvar att Björklöven ska hämta in 12 minusmål och få alla resultat med sig, men trots allt ska den avslutande matchen mot Leksand spelas under söndagen.

det måste vara en konstig känsla att åka sju timmar buss till Leksand när alla vet att det är kört. Att hitta motivationen att göra det där lilla extra. Björklöven möter ju ett Leksand som slåss får att sluta femma i serien och få med sig två poäng in till slutspelsserien.

Leksand kommer från en chockerande 2-6 förlust mot Västerås på hemmaplan där Leksand tidigt hamnade i 0-4 underäge. Innan den matchen var dock formen god med 3-1 mot Asplöven, 4-3 mot Mora och 4-1 mot Sundsvall. Viktor Amnér är dessutom stekhet i Leksand med fem mål på fem matcher. Så det är en bra motståndare som väntar för ett svårmotiverat Björklöven.

Om vi ska avklara det. Om Björklöven  ska klara det här och gå till slutspelsserien måste ve vinna med t.ex. 7-0 samtidigt som Asplöven slår Timrå med 4-0 och dessutom tar Vita Hästen och Västerås en poäng vardera. Inte så troligt alltså.

Mötena mellan Björklöven och Leksand under säsongen har slutat med straffseger 2-1 i första mötet i Umeå, 4-2 till Leksand  i Tegera Arena och sedan 3-2 till Lekand efter straffar i senaste mötet i Umeå.

Det är omöjligt att sia i hur matchbilden blr i den här matchen med tanke på att det inte går att säga hur Björklöven kommer ut, men det mesta tyder ändå på att Leksand kommer att dominera och vinna. Den stora frågan är vad Tommy Jonsson säger om sin framtid efter matchen. Bloggen som är på plats i Leksand kommer naturligtvis att ställa frågan.

Laget: (Preliminärt)

Samma lag som senast mot Asplöven.

#47 Kevin Lindskoug – #35 Andreas Ollikainen

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#57 Stefan Andersson – #32 Rasmus Edström

#42 Emil Wikström – #4 Jonas Emmerdahl

#28 Lucas Sandström – #94 Kelsey Tessier – #90 Alex Hutchings

#10 Jesper Thörnberg – #15 Pär Edblom – #19 William Quist

#26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #74 Stefan Öhman – #22 Nicklas Johansson

#11 Gustav Grundström – #21 Fredrik Hetta

Mest intressant med matchen:

¤ Vilken inställning kommer Björklöven till matchen med. Går de för det eller har de gett upp?

¤ Kommer Tommy Jonsson att ge besked om sin framtid efter matchen?

¤ Är det någon spelare som kommer att uttala sig ärligt om säsongen och om sina tränare efter matchen?

Noterbart om Leksand:

¤ Viktor Amner är inte bara seriens poängbäste back och Leksands bästa poängplockare. Han är delad fyra i poängligan med 42 (15+27) poäng. Amner kommer med all sannolikhet att spela i SHL nästa säsong. Nio av Amners mål har kommit i powerplay och han har totalt 22 poäng i powerplay vilket är näst bäst i serien bakom Marcus Nilsson, Karlskoga.

¤ Bakom Amner hittar vi ungraren Janos Hari med 39 (10+29) poäng och Brock Montpetit med 31 (14+17) poäng. Totalt har Leksand 10 spelare som gjort över 20 poäng.

¤ I powerplay är laget femma i serien med 20.13 och i boxplay är laget 10:a med 80.36.

¤ Leksand är femma i serien i puckinnehav och tillsammans med Karlskoga de två lagen som spelar en possession-hockey som ändå har haft framgång. Annars har kontringshockey ägt allsvenskan där här säsongen.

¤ Leksands förstemålvakt Frans Touhima är tolva i målvaktsligan med 91.25 i räddningsprocent och 2.75 insläppta mål per match. Andremålvakten Henrik Haukeland, som enligt mina källor har i stort sett ingen lön, har stått för 93.06 i räddningsprocent och 2.24 insläppta mål per match. Ändå har Leksand envisats om att spela Touhima mestadels.

Sagt från Leksandshåll:

– Det går inte att deppa ner sig för mycket efter en sån här förlust. Vi får dra lärdom av den och bygga upp oss så att vi blir starkare till nästa match. Det är viktiga poäng på spel och vi måste göra allt för att komma till slutspelsserien på bästa sätt, säger Gerion Dahlgren till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 16.00. Jag själv och Emma Klöfver är på plats ikväll och levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

En kommentar

  1. Hasse Båth

    Tommy kommer inte ge något svar på hans framtid
    Kommer besked till veckan som när Jens Öhman fick kicken

    Ingen spelare kommer inte att säga något heller!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.