Kommer Sandström att förlänga?

Lucas Sandström vann den interna poängligan i Björklöven och han är en av många som har utgående kontrakt. Kommer han att bli kvar?

Jag är tudelad om Lucas. Han är en väldigt bra spelare när han är på humör. Tyvärr så har han visat sin dåliga sida alltför många gånger denna säsong, genom att ta onödiga utvisningar och sura ihop. Många lyfter sig när de är småarga och Lucas är en av dessa, men tyvärr rinner bägaren över och då låser det sig bara för honom.

Det positiva är att efter två mindre lyckade säsonger har det äntligen lossnat för den 25-åriga Fagerstasonen. 33 poäng på 49 matcher blev det. Att vinna den interna poängligan är inget man snackar bort.

Frågan är hur han ingår i Björklövens planer. Jag kollade läget med sportchefen och agenten.

– Lucas har inte fått något förslag på bordet. Han kommer från en poängstark säsong och det är flera allsvenska klubbar som har visat intresse, säger agenten Erik Wallström.

– Jag har haft ett inledande samtal med agenten. Vi kommer ha ett möte i morgon med laget och informera om kommande säsongs planer. Därefter kommer vi inleda samtal med spelarna och där kommer de spelare utan kontrakt vara prioriterade, säger Daniel Johansson.

Är han aktuell att få stanna?

– Han kommer från en poängstark säsong, så det är klart att han är det.

10 kommentarer

  1. Erik

    Tror nog Lucas blir kvar. Lär väl vara en spelare Jocke F gillar. Frågan är ju när Tommy får gå? Och blir Dalle kvar?

  2. Calle

    Jag hoppas verkligen att han får förlängt!! Som du nämnde så vann han interna poängligan, men var även den spelare som kämpade mest. Han täcker skott som en galning och han vill verkligen inte förlora. Sen tror jag hans korkade utvisningar beror på frustration och Lucas är en känslospelare. Jag tyckte Waltin kunde använda Lucas på ett bättre sätt, genom att vara en mer provocerande spelare. Förra säsongen drog motståndarspelare på sig en hel del utvisningar pga Lucas(bl.a.två matchstraff).
    Så vad jag vill säga är att en förlängning på Lucas är självklart om Löven får en ny tränare. Men värvas inte en ny tränare så spelar det ändå ingen roll vem vi värvar.

  3. Löve

    Håller med föregående talare.
    Lukas har en vilja och hatar att förlora.. kan inte vara roligt att ge järnet och sedan se att vissa spelare bara glider omkring.. klart karln blir frustrerad.
    Sedan håller jag med om att om Tommy j blir klar så spelar det ingen roll.
    Jag drar det ett steg till.. Blir Tommy J kvar kan vi lika gärna lägga ned nästkommande säsong..

  4. Fredrik

    Självklart ska ha han vara kvar. Efter Hutchings är han den mest givne att förlänga med.
    Hans humör som kan rinna över ibland får man tyvärr ta på köpet. I ett lag som fungerar tror jag inte man får se dessa sidor lika ofta som man fått göra i år. Förstår att han är frustrerad när det ser ut som det gör och även om han tyvärr inte alltid visat frustrationen på rätt sätt uppskattar jag att han visar lite vinnarskalle och åtminstone kan bli förbannad över hur det såg ut på isen.

    Bara att lägga fram ett flerårskontrakt omgående!

  5. Fredrik

    För mig är det obegripligt hur man inte vill ha kvar honom eller ens funderar på om han ska få vara kvar. En av få spelare i år som visat lite inställning och vinnarskalle.

    Vet inte om jag heller håller med om att de 2 första säsongerna var så misslyckade. Eller jo, första året fick vi väl inte ut så mycket av honom men då var han ju skadad typ 75 % av matcherna. Tycker då att han mestadels har levererat sedan han fått hålla sig skadefri

  6. Lefty

    Förstår inte hur det kan vara nånting negativt att vara riktiga vinnarskallar som Kevin och Lucas? Du ser inget samband med att Lucas ”visat sin dåliga sida för många gånger” just denna säsong när i princip hela laget under hela säsongen underpresterat totalt?!

    Visst har Lucas tagit nån onödig grej någon gång under säsongen, men att visa känslor och ryta till medspelare för att man är frustrerad ser jag som väldigt positivt, speciellt när man har en tränare som bara står och tuggar tuggummi. Lucas och Kevin ser jag som självklara i nästa säsongs trupp. TJ och DJ är dom som har misslyckats totalt och ska bort från Löven!

  7. linus

    Tycker inte Sandström ska få nytt kontrakt. I alla fall inte ett 1-2 lina kontrakt. Visst han kämpar ”bra” och har väl gjort ”godkända” poäng för en första-lina spelare men de flesta av de poängen är inte hans ”förtjänst”. Skicklighetsmässigt är han väldigt begränsad och ett kontrakt som motsvarar ”gnuggare” är kanske ok. Dock måste han som ”gnuggare” sluta ta helt onödiga utvisningar.

    • Kirk Hammett

      Håller inte ”med” dig i din ”analys”.

      Karln vinner poängligan och har vinnarskalle…signa innan de andra på kö snor honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.