Vem betalar för fiaskot?

Kollega Gunnar Johnsson har skrivit en krönika i dagens VK/Folkbladet där han analyserade läget. Där konstaterade han att ”Allt tyder på att både Daniel Johansson och Tommy Jonsson blir kvar”. Så jag ställer frågan. Vem får då skulden för den här säsongens fiasko?

Björklöven slutade sexa förra säsongen, spetsade sin trupp och siktade på en högre placering. Topp 8 var minimikravet och laget slutade på 12:e plats och det med en av seriens topp-3 största omsättningar och budget.

Vissa kallar det årets största fiasko i svensk hockey, men där tycker jag att Västerås och Modo parkerar för Björklöven och även Södertälje om de skulle bli utslagna innan kvalserien, men i allsvenskan är laget topp-två i fiasko-stämpel allafall.

Därför vill många ha en syndabock. Vems är felet egentligen. Vem ska bort? i Gunnar Johnssons krönika lägger han det på spelarna och visst kan det ha en poäng då det är de som faktiskt är därute på isen, men i nästan alla fall får någon i ledande position som bestämmer vem som ska vara på isen betala för fiaskon. En sportchef eller en tränare.

Fansen i stort sett är i uppror mot ledningen. Både Green Devils och signaturen ”Alex” har skrivit öppna brev och visat sitt missnöje med ledningen. I kommentarsfält, på forum, i liverapporten, på facebook, twitter och i Björklövens inofficiella forum haglar kommentarerna.

Om Björklöven efter en sådan säsong behåller tränare och sportchef känns det nästan unikt. Därför har jag kollat. Hur har andra klubbar i allsvenskan agerat tidigare de senaste säsongerna.

2014-15:

Besvikelserna:

Södertälje 14:e – Satsade mot SHL, kraschade sanslöst och landade i division-I

AIK 13:e – Siktade mot toppen, var i topp fem i budgetligan.

Vad hände:

Södertälje sparkade Janne Karlsson redan under säsongen, assisterande tränare Anders ”Ante” Karlsson tog över, sedan kom Mats Waltin in med tre matcher kvar av kvalserien och fick vara kvar fortsatt. Sportchef Pär Nygårds sa upp sig själv.

AIK sparkade tränaren Peter Gradin under säsongen Peter Nordström fick ta över, han fick gå efter säsongen och ersattes av Roger Melin. Sportchefen Daniel Rudslätt fick gå och ersattes av Anders Gozzi.

2013-14:

Besvikelserna.

Björklöven 14:e med 16 poäng upp till strecket. – Björklöven slutade sist, men var inte alls topptippade. Att de var så långt efter var en besvikelse och de förlorade 19 raka matcher och 25 av 26 sista matcherna i serien.

Södertälje 12:a – Siktade mot toppen, hade en budget för toppen, men var nära att hamna i negativt kval.

Vad hände:

I Björklöven fick Jens Öhman fortsätta säsongen ut, men byttes sedan ut mot Mats Waltin, även sportchef Jimmy Blixt fick gå efter säsongen och ersattes av Fredrik Grönberg.

Södertälje sparkade Johan Strömwall under säsongen som tränare, han ersattes av Anders Sörensen som fick gå efter säsongen. Sportchef Pär Nygårds satt kvar.

2012-13:

Besvikelserna:

Djurgården var nere i allsvenskan, hade budgeten för att leka hem serien, slutade femma och missade SHL.

Malmö satsade mot toppen, slutade nia trots satsningen. Hamnade i ekonomiska bekymmer.

Karlskrona var nykomling i serien, använde totalt 54 spelare under säsongen och var 19 poäng från att undvika kval.

Vad hände:

Djurgården – Charles Berglund inledde säsongen som både GM och coach, klev av som coach i November, Tony Zabel ersatte honom i coachsysslan. Berglund satt kvar som GM tills DIF gått upp till SHL säsongen efter. Zabel satt kvar över säsongen, men sparkades två månader in på nästa och ersattes av Hans Särkijärvi.

Malmö – Ulf Taavola fick gå som coach efter att säsongen var slut och ersattes av assisterande tränaren Mats Lusth. Sportchef/GM Patrik Sylvegård stannade som GM och är fortfarande i positionen.

Karlskrona – Tomas Kempe inledde som tränare, men ersattes mot slutet av säsongen av Janne Karlsson. Carl-Johan Höök fick sluta efter säsongen som sportchef och ersattes av Stefan Bengtzen.

¤ ¤ ¤

Om vi då kommer överens om att Västerås och Björklöven är den här säsongens två stora besvikelser. Det går inte att peka på Sundsvall eller Asplöven med tanke på budget och förutsättningar tycker jag.

Vad har då hänt:

Västerås – Tränaren Martin Filander fick gå under säsongen och ersattes av Andreas Appelgren, han får enligt uppgifter till bloggen sluta och ska till Pantern. Sportchefen Niklas Johansson fick gå under säsongen och ersattes tillfälligt av ett sportråd.

Björklöven – På sportsliga sidan – En general manager ska rekryteras och ta bort det sportsliga ansvaret från VD.

¤ ¤ ¤

Så vad kan vi då konstatera?

Ingen av de lagen som varit de stora besvikelserna i allsvenskan de senaste fyra säsongerna har behållit både sportchef och tränare. Undantaget är Djurgården som skiftade och flyttade Challe från båset till endast GM och satte förre ass-coachen Zabel i båset som tog laget till SHL säsongen efter.

Är ni intresserad av effekten av att sparka tränare så skrev Tommi Hämäläinen sitt examensarbete på GIH om detta. Läs arbetet här.

¤ ¤ ¤

Till sist. Om ni frågar mig måste Tommy Jonsson få gå. Gör han det inte självmant eller får gå nu, så kommer det tidigt nästa säsong. Att bygga ett nytt lag utifrån samma spelstil känns som ett garanterat fiasko och ett hån mot fansen. Det är min åsikt. Vi får se vad som händer i dag och de kommande dagarna.

48 kommentarer

  1. Sören

    Alltså vad sysslar Björklöven med? Är styrelsen helt inkompetent? Självklart måste huvuden rulla efter detta fiasko!

  2. Per

    Det blir tomt i arenan i höst om ledningen tänker skylla på enskilda spelare och sen göra business as usual. Jag ställer mig väldigt skeptisk till styrelsen som vägrar ta ansvar för situationen.

  3. Mogge

    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/allsvenskan/article22367935.ab

    Se eländet i Västerås. Det blev inte kvalserie trots tränarbyte. Nu sitter man dessutom i ekonomiska bekymmer igen. Ekonomin får under inga omständigheter äventyras. Att betala för tränare, spelare eller sportchef som inte arbetar är inget alternativ. Kliver ingen ansvarig av frivilligt så är det bara att bita i det sura äpplet och ge dem en chans till. Men om ansvariga får vara med och bygga laget denna gång så finns det inga ursäkter kvar och hela hockeysverige får se bristerna i deras kompetens. Det torde vara tillräcklig motivation till skärpning om de är kvar.

  4. Gugge

    Man börjar fundera på vems ärenden Gunnar springer. Hela krönikan är som en enda stor pr-kampanj för lövenledningen som snart går ut med ett orubbat förtroende för Dalle och Tommy.

    Hoppas kanelbullarna smakar bra på kansliet…

  5. Anders Lassila

    Själv sätter jag inte min fot på ladan så länge bock-tommy är kvar i föreningen! Varför ska man som konsument lägga 4000+ kr på en underhållningsprodukt som gör allt annat än underhåller. Skrev redan i November till Björklöven om detta och meddelade att jag inte kommer att köpa säsongskort nästa år för första gången sedan 1995

  6. Vafan

    För främst är det sportchefen som ska bort! Så felbyggt lag så de inte finns, vad de gäller Tommy är jag mer tveksam, tror han kan prestera med bättre trupp och tagga till lite efter denna skitsäsong

    • Löve

      Finns ju inte någon spelare som vill spela under Tommy. Så blir 24 nya spelare till nästa säsong då.
      Nää behåll de spelare vi tror på och in med en ny tränare.

  7. Enskedelövare

    Ett väldigt märkligt beslut att behålla båda Sportchefen och tränaren efter denna fiaskosäsong för det är vad det är.
    En tränare med dom meriterna som TJ har borde ha insett på en gång att hans taktik inte fungerar med den truppen han förfogade över.
    Han fortsatte väldigt länge med sin övertygelse att taktiken skulle fungera i match efter match ända tills spelarna slutade bry sig då dom insett att den inte fungerar.
    Visserligen ändrades taktiken lite grann under resans gång men inte tillräckligt och i slutomgångarna borta mot Mora så visade laget vad dom kan med en taktik som passade laget.
    Då var ledningen tvingade till ändringarna pga skador.
    Det visar på brist på omdöme av sällan skådat slag av en tränare med ett SM-Guld på meritlistan.

  8. Målis

    Måste vi inte veta den ekonomiska situationen innan vi talar om att sparka tränare med kontrakt. Tänk om vi gör en förlustsäsong på flera miljoner. Detta borde väl i och för sig inte vara fallet med tanke på att man anställer en dyr GM.

  9. Fakespear

    Ordföranden har redan avgått, kanske saknas någon som har modet att ta ett beslut som delvis hände innan hans tid?

    Man ser ju på din analys att många gånger så lyckas man inte bättre av att låta huvuden rulla. Det blidkar ofta fansen för stunden, men det är glömt säsongen efter. Jag tycker spelarna skall ta ansvaret och jag tror att få kommer vara kvar till nästa säsong. Det tror jag oavsett om vi byter tränare eller inte, så låt Tommy och Dalle vara kvar så det finns iaf någon grund att stå på.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Ordföranden är väl kvar? Mikael Salomonsson. VD:n Fredric Åkerblom slutade dock och har ersatts av Joakim Gustavsson.

    • Löve

      För att stå på en grund måste den vara stabil.
      Grunden som du föreslår är ju som att försöka stå på kvicksand.
      Givetvis kommer vissa spelare att gå, men de som har varit bra ska vi ju försöka behålla. Men det är inte lätt när de börjar prata om bryta kontrakt om Tommy är kvar.
      Sedan är problemet med att värva nya spelare. De vill ha referenser, pratar gärna med spelare som spelat i laget för att höra hur de tyckte det var osv. .. behöver nog inte skriva något mer..

  10. Roy

    Dunninger-Kuger-Effekten består av någon outgrundlig anledning?

    Patienten Björklöven håller på att dö sotdöden och klåparna som gjorde patienten halvsidesförlamad och försvagade hjärtat när dom skulle förstärka ryggraden och öka greppstyrkan, ska få göra en ny operation?

    Oj, vad dyrt det kommer bli. Biljettintäkterna kommer gå genom golvet och spelare kommer dra på löpande band och inga/få etablerade spelare kommer att tillkomma.

    Jag ser en väldigt tråkig profetsia framför mig om TJ kommer vara kvar. Och det slutar med sotdöden för Björklöven där man pendlar mellan div1 och HA utan spelare som har hjärta för klubben.

    Nu är det sista chansen att behålla bra spelare och ta in bättre där några lämnar och etablera sig på den övre sidan i HA.
    Tar man inte den får man börja om och det kan kosta platsen i HA.

    Jag är till 99.9% säker på att Fagervall står i båset innan nyårsklockorna ringt in 2017 om TJ får vara kvar. Frågan är då, vad kalaset kostat ekonomiskt och om det räcker för att överleva i HA?

    Det kommer bli ett stort och svårt jobb att sedan försöka bygga ett lag igen, när stommen försvann.

  11. Lasse

    Har inte så mycket till övers för Gunnars hockey kunskaper . Tycker däremot att du Gustav är otroligt påläst och hockey kunnig. Byt jobb ta över sportchefsjobbet hos Löven. Självklart måste T,J och Daniel gå. Styrelsen i Löven har fattat nada. Ok behåll tränare, sportchef, Edström, Andersson,mfl.
    Då har jag sett min sista match på hallen. Får börja pendla till Skellefteå.

  12. Dan Karlsson

    Tja, skadebekymmer lär ju det göras nå åt 🙁 3:e året som löven har en massa skador, vad beror det på då?? Kanske för att medelåldern på spelarna är nästan högst i allsvenskan å spelarna har småskador som spricker upp då och då under säsongen 🙁 Kanske borde lägga ut en rejäl slant på att värva en hop hockeyungdomar av hög kvalité som inte har en massa småskador, Dahlenkedjan från Timrå kanske 🙂 Öhman bör då vara kvar om han vill, härlig kämpe det 🙂 Tränarna tycker jag ska vara kvar!!! Dom rår inte för skadeproblemet var eviga år…

    • Löve

      Ålder spelar nog inte in på skadorna, verkar vara ytterst blandat. Typ Håkansson, Lej och hetta är väl alla under 22år. Kimpa och sheel är väl runt 24-25 år wargh ?? 29. Osv

  13. Dan the man

    Vad håller de på med? Hur kan de undgå att se att Tommy Jonsson inte är rätt man? Ska man behöva genomlida ytterligare en säsong av detta?

    Agera nu för bövelen!

    • Roger

      Varifrån har du fått att TJ skulle vara överens med en annan klubb ?

      Låter högst osannolikt, han lär nog bli kvar i Löven, tyvärr.

  14. Stolt Lövare

    Det beror ju på vad det är som inte funkat.
    Har spelarna varit för dåligt tränade?
    Har spelarna varit tagna av pressen att va favoriter? ändå stor skillnad från att va underdog.
    Har spelarna inte accepterat Tommy:s sätt att vilja spela?
    Stämmer någon av dom har ju spelarna faktiskt visst ansvar.

  15. Icke medgångssupporter

    Tycker det är patetiskt att kolla hur andra lag har gjort i motgång och sedan kräva att Löven gör på samma vis. Styrande i Löven har förmågan att tänka själva och inte bara kopiera det andra lag tidigare gjort. Egna idéer ger bästa skörden. Tålamod är en dygd. Medgångssupportrar hänger ut och klankar ned på enskilda personer i föreningen-vi andra-riktiga supportrar-ser den stora bilden av prestationerna och tar motgångar och medgångar tillsammans med HELA LAGET-Löven är ett LAG bestående av väldigt många personer som är med och delar ansvaret och ingen kunde sagt detta bättre än Lövens gedigne lagkapten gjorde.

    Löven klarar sej utan er medgångssupportrar och vi andra som håller på Löven i vått och torrt är väldigt många och vi ger inte upp vårt stöd för Löven utan kommer finnas på plats i ladan så länge föreningen existerar. Ett äkta Lövenhjärta slutar aldrig bulta lika mycket för HELA föreningen i motgång såväl som i medgång.

    • Roy

      Medgångssupporterna är redan slut. Frågan är ju vad du tror TJ ska göra nästa säsong, när han hade samma taktik hemma som borta oavsett motståndare. Känns det som han har en välfylld verktygslåda?

      Det som är lite plus i kanten är ju att man slipper göra nya intervjuer med TJ, det är bara att köra dom gamla för det kommer låta lika.

    • KungsholmsLövet

      Man är inte en medgångssupporter för att man ställer krav på föreningen när produkten inte är tillräckligt bra, snarare är väl ett tecken på omfattningen av kommentarerna till det här inlägget att det finns många engagerade fans som lägger energi på Löven även när det bevisligen är motgång som denna säsong.

      • Trotter

        Personligen så har jag aldrig förstått mig på det där tjatet om att människor som ställer krav är medgångssupportrar. Jag brukar jämföra det med detta, ”Varför ställer du krav på dina barn? Är du en medgångsförälder?”. 😉

  16. Pär

    Hoppas löven inte kommer med en ”felräkningsrapport” a’ la västerås…..Ekonomin är viktigast!! Den måste gå ihop….!!! Man har satt sig rejält i klistret när man signat Tommy på 2 år..han blir inte billig att lösa ur. ….

  17. Kid A

    Tror vi alla får ge oss till tåls ett tag. Som Lövare bosatt i Västerås kan jag säga att det viktigaste just nu är att Lövens ekonomi är intakt. När vi vet det kan vi diskutera framtiden. Kan säga att hockeytokiga Västerås är i chock idag. När vi vet ekonomin i Löven kan vi börja spekulera / diskutera silly season!

  18. E

    Gustav, kan du försöka ta reda på vad som sas på spelar/sportchefs mötet idag? Vore intressant!

  19. Jan.Erik Brännström

    Jag som skriver detta inlägg är en av fyra personer som grundade IF Björklöven 1970. Sandåkern ställde upp med sin ordförande Gustaf Widman, legendarisk politiker bosatt på Backen, och Lars Mårten Eliasson, brandchef i Umeå. Från IFK Umeå deltog vår ordförande, legendaren Martin Lundström, och undertecknad. Kort sagt, vi rodde hela affären i hamn. Det som står under rubriken ”Historia” på Björklövens hemsida är bara nys. Ingen har nånsin frågat mig. Vi lyckades, trots några nybörjarmisstag, nå framgång i dåvarande Elitserien och bli ett aktat namn i ishockeysverige. Vi jobbade tillsammans, ett tiotal oavlönade personer med ekonomi, värvningar, kontraktsskrivningar mm och två heltidsanställda på kansliet. Det låter som en saga men det ledde i alla fall till ett SM guld så småningom. Efter 1988 har egentligen allt gått utför. Enstaka hopp upp i Elitserien har förekommit men kontinuiteten har saknats. Kräftgången har fortsatt. För ca 10 år sedan bildade vi föredettingar en kamratklubb, benämnd Björklövens vänner. Vi besitter faktiskt en kunskap om ishockey som är unik , åtminstone i våra egna ögon. Vem har frågat oss om nånting. Ingen. Jag är Föreningens förste hedersordförande, fd elitseriespelare i Skellefteå AIK, ett antal landskamper mm. Vi läktarproffs vet ju bäst?? En styrelsesammansättning är mycket viktigare än man kan tro. Det gäller att hitta en rätt mix av ekonomi kunskap och vetskap om begreppet ishockey. Jag tror tyvärr det saknas i vår Förening. Jag har trots flera frågor ån i denna dag inte fått besked om vem som är ansvarig för rekryteringen av huvudtränare Tommy Jonsson och sportchef Johansson. Av tystnaden att döma förstår jag att ingen vill kännas vid dessa rekryteringar. När man hör vilka spelare som ska skippas och vilka som ska erbjudas nytt kontrakt blir man allvarligt bekymrad för vårt kära lags framtid.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är förre VD:n Fredric Åkerblom som står bakom båda dessa rekryteringar.
      Sedan är det många som säger ”Att det var med och grundade Björklöven”.
      Jag vet att du var med, men Åke Strömsten, Tegs SK numera och Olle Rydfjäll. Var inte de med?

      • Jan-Erik Brännström

        Svar: Nej
        Herrarna Rydfjäll och Strömsten är två hedervärda profiler i Umeås ishockey men var inte på något sätt involverade i bildandet av IF Björklöven 1970.

    • Fredrik Mejhammar

      Min morfar var Lars Mårten Eliasson och vi bodde en kort tid på brandstationen i Umeå när morfar var brandchef. L-M gick bort 94. Är själv Löven trogna, trots att jag bor i Småland nuförtiden 😉

  20. I med-och motgång.

    Tack för ditt kloka inlägg, ”icke medgångssupporter”!Håller med dej i allt du skrivit,känns otroligt bra när nån med både hjärta och hjärna säger vad den tycker och känner,tack igen!

  21. Mange

    Laget är ålderstiget, omodernt och långsamt. Dessutom är stommen från div 1-tiden. Oavsett vad som händer med tränare måste det rensas rejält. Laget är i mångt och mycket en samling primadonnor, kan man kanske svälja om de vinner, men de här är dessutom en bunch av losers.

  22. Johan

    VD:n har ju gått så frågan i rubriken ställdes efter att svaret levererades. Jeopardy. Om du utgår från att TJ har misslyckats så måste du veta vad han hade för direktiv av sin arbetsgivare. En GM som har en tanke om IF Björklvens sportsliga identitet kommer att styra TJ. Med de förutsättningarna kanske han kan påbörja något bra om än ett år senare än tänkt. Primitivt att kräva avgångar utan att ha gjort en grundlig analyas av var felet låg.

  23. Per

    Det är så mycket snack och rykten. Även om jag vet och förstår att spelare inte går ut i media och gör sin röst hörd så vore det intressant och höra hur snacket gått i omklädningsrummet. Att det kommer bli en hel del spelarmaterial som byts inför 2017 står nog också rätt klart. Frågan är bara om TJ inger den respekt en tränare är värd av spelarna. Sammanhållning och teambuilding borde ligga högt på agendan tillsammans med ett sju helsikes fysupplägg. Personligen hoppas jag att man lägger störst budget på målvakt och backar, för att hålla tätt bakåt måste ju vara viktigast då målen framåt till slut kommer. Kanske tom gå in för ett riktigt defensivt spel med en skridskosnabb forward i varje kedja som lurar på blå beredd att dra på kontring. Detta tills vi behärskar hela planen. Löven för framtiden! PS. Ta in Jan-Erik Brännström och någon fler ur gamla gardet så kan de visa riktningen.

  24. Alex

    Fruktansvärt dålig krönika i mina ögon. Jag har haft svårt för Gunnar ganska länge nu, och hans hockeykunskaper och brist på insyn i verksamheten, det kanske är bättre om du Gustav skriver krönikorna i framtiden?

    För det första: Det krävs två nya målvakter. Kevin Lindskoug har inte kommit upp i fjolårets klass och dessutom bråkat med flera i laget. Övriga kommentarer överflödiga.
    – Vad är det för märklig slutsats?
    Jag har ifrågasatt lagbygget och mycket annat under säsongens gång. Det återkommande för mig är att Björklöven den gångna säsongen har varit uppstyrt som ett korthus. Man har byggt korthuset på en hyfsat stabil grund i Kevin, och sedan har man fuskbyggt det första våningsplanet i form av backar för att sedan kompensera upp bygget med designermöbler i form av forwards på högsta våningen. Vi måste börja om och göra rätt med ett stabilt bygge från botten och upp. Och där börjar det med Kevin. Det behövs absolut inte två nya målvakter, det behövs en till målvakt som kan vara med och kriga om förstaplatsen för att höja Kevins insatser. Kevin har blivit något av en ikon i Björklöven, och ska vara kvar. Med rätt träning, fokus och humör så kommer Kevin vara en av ytterst få spelare som för Björklöven uppåt under nästa säsong.
    Problemet sitter i att TJ och Kevin inte drar jämt, kan man lägga det åt sidan så tror jag att vi kommer långt med Kevin i mål. Han har dessutom träffat en tjej här, och har uttalat att han vill stanna. Varför göra sig av med en av de som faktiskt vill vara kvar?
    Höj lönen, och ge honom alla förutsättningar för att lyckas så har vi en bra grundpelare att stå på.
    Korthuset har rasat, nu är det dags att börja bygga och det ordentligt. Och vi bör börja nerifrån och upp.

    Jag håller förövrigt med Gunnar om att Emil Wikström borde få fortsätta, dock som mest på 1+1 kontrakt. Han växte ordentligt efter överfallet på Kim Karlsson, och har varit otroligt duktig egentligen i de flesta situationer på planen. Bengtsson tycker jag att vi kan släppa, men däremot Dennis Persson (om han håller ihop) är en bra, stark back. Stoppa in honom i andra eller tredjeformationen.

    Jag har haft svårt för Stefan Andersson i år. Jag tycker att han har sett ordentligt såsig ut, trött och ointresserad. Allt är så klart inte hans fel, men ser man till statistiken som du tog fram förut Gustav så ser det väl inte sådär kanonbra ut som det skulle kunna göra om man ser till hans offensiva kvalitéer. Ska han vara kvar, ska A:et på bröstet ryka i inledningen av säsongen och han ska få kämpa till förbannelse för att få tillbaka det. Han behöver dock spela med en backkollega som är defensivt smart, stor och stark. Lite fysträning skulle Andersson vara i behov av också.

    Att nämna att hjärta var en bristvara, i samma krönika som man skriver att Jon Palmebjörk *måste* lämna tycker jag är beklämmande. Jon Palmebjörk var den första att ansluta till klubben när vi var nere på botten för att hjälpa oss upp.
    Jon Palmebjörk ÄR Björklöven.
    Jon Palmebjörk SKA föra oss uppåt. Att sedan vår förbannade tränare inte har mycket till övers för honom är bedrövligt, och nu kommer förmodligen vissa kommentera att Norska ligan är så mycket sämre och lättare att lyckas i. Men faktum är, att om Jon Palmebjörk med rätt fokus, självförtroende och en Coach som litar på honom kan leverera så som han har gjort så platsar han ALLA dagar i veckan i Björklöven. Det går inte att säga någonting annat. Ska någon lämna av Palmebjörk och TJ – ja, alla vet väl mitt val?
    Om Jon lämnar så ska det vara på eget initiativ och inget annat.

    I övrigt: Nicke J, Sandström, Thörna, Hutchings och Qvist ska direkt få kontraktsförslag med löneökning. 1+2 kontrakt på alla. Sedan tycker jag att man definitivt ska behålla VEJ, som är en lövenfostrad produkt med hjärta för klubben och staden. Han har uttalat att han ev kommer att lämna inför nästa säsong,

  25. Jonnyballa

    Enkelt svar, fd VD Fredrik Åkerblom är ansvarig för rekryteringar då han skötte den löpande förvaltningen. Sen är ju alla inblandade delaktiga men han bar det yttersta ansvaret. Varför sa han upp sig? Såg ju fiaskot komma samt alla dumma påhopp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.