Åkerblom stannar i Löven

Tommy Jonsson sitter som bekant på ett kontrakt över nästa säsong. Ikväll kom kollega Gunnar Johnsson med nyheten att Markus Åkerblom blir kvar i Björklöven över nästa säsong.

Det fortsätter att röra på sig i Björklöven. Åt rätt eller fel håll är en annan fråga.

Rasmus Edström fick på förmiddagen meddelandet att hans kontrakt inte kommer att förlängas.

Markus Åkerblom däremot. Han utnyttjar sitt optionsår i sitt kontrakt och även Daniel Johansson konfirmerar att han stannar i klubben.

– Det stämmer. Han kommer tillbaka, säger Daniel Johansson till kollega Johnsson.

Läs Gunnar Johnssons artikel om Åkerblom i sin helhet här.

Markus Åkerblom har jag inget ont att säga om. en mycket sympatisk person som kommer att ha en bra tränarkarriär, men.,.

Så i slutändan om nu inte Björklöven kovänder fullständigt och köper ut Tommy Jonsson så blir båda tränarna kvar och likaså sportchefen efter en säsong med topp fyra största lönebudgeten och en tolfteplats i tabellen.

Då är det väldigt enkelt att peka på vad klubben tycker varit problemet – spelarna. Då är det de som måste bort.

Sex spelare har redan fått reda på att de inte får förlängt kontrakt.

Tommy Wargh, Kalle Ekelund, Rasmus Edström, Kevin Lindskoug, Andreas Ollikainen och Felix Maegaard-Scheel.

Här var det egentligen bara Kevin Lindskoug och möjligen Felix Maegaard-Scheel som var förvånande att de inte fick något förslag.

Nu är frågan vad som händer med:

Gustav Grundström, William Quist, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Nicklas Johansson, Brock Trotter, Alex Hutchings, Stefan Andersson, Emil Wikström, Lucas Sandström, Emil Wrenman och Jesper Thörnberg.

Alltså de kontraktslösa Björklöv som inte fått något besked än. Lånen Dennis Persson och Rasmus Bengtsson tillhör ju andra klubbar och Kelåset Tessier kändes som en kortsiktig satsning.

Skulle jag tippa blir Nicklas Johansson och Stefan Anderson kvar. Någon fler är jag inte säker på. Kanske Jesper Thörnberg som förhandlar med Löven. Jag hoppas att jag har fel. Lucas Sandström och Alex Hutchings borde vara högvilt för att hålla kvar. Även William Quist om han kan tänka sig gå ned i lön.

Sen har vi Jon Palmebjörk och Kim Karlsson som sitter på kontrakt men som i mina ögon är frågetecken i hop med nuvarande ledning. Dessutom är Fredrik Hetta ryktesvis klar för Pantern.

Så frågan är. Blir det en rejält utrensning eller en fullständig utrensning och vilka kommer att värvas ?

Närmaste tiden kommer att utvisa.

39 kommentarer

  1. Hasse Båth

    Man ska väl känna stolthet att spela i Björklöven!!
    Skulle bli svårt för Dalle att spika ihop ett lag om vissa spelare
    inte vill vara kvar pga av tränaren
    Och om det nu är sant all skit som har sagts om Kim o Palme gentemot Tommy
    Varför får vi inget veta!!!???
    Är det så hemligt att spelarna kommer fly för att Tommy är kvar??
    Nä tror mycket av det är ni journalister som ska skapa nån form av dålig stämning!!
    Hoppas Jag har fel

    • Trotter

      Får veta av vem/vilka? Du kan väl inte på fullaste allvar tro att ansvariga i Löven, just nu, kommer säga utåt att det finns ett problem på den fronten? Ifall det nu gör det. Och spelare som har kontrakt kommer knappast heller sitta och spy galla i dagsläget. När det gäller Jon så har jag överhuvudtaget svårt att se honom prata negativt om Löven, han om någon känner väl en stolthet för föreningen.

      • Hasse Båth

        Det kommer väl ut förr eller senare
        Eller då är det precis som jag skrev:Bara media och vi själva som
        vill antyda eller tro.
        Om det är sant är det för djävligt

  2. sthlm

    Räkna bort 1000 årskort om Jonsson blir kvar, dra sedan bort ytterligare 500 till 1000 i december när folk som levt på hoppet inser att det går åt h-vete igen…

    Det ser bra ut.

  3. Peter

    Kommer Löven iht få ihop ett lag till nästa säsong, o hur kommer det se ut?
    Tror föreningen mått bättre av att skicka tränare/sportchef o tagit in nytt där det brustit i år.

  4. John

    Enligt fler och fler så är det T.J som gör sig av med de spelare som han inte kom överens med.
    Även Kim och Jon kommer att bryta sina kontrakt nu sägs det.
    Men, du själv Gustav var ju säker på att T.J skulle få gå enligt dina källor, vad hände där?
    Nu är i varje fall frågan, är det rätt att sparka ett helt lag eller borde man inte se till ledarkompetensen först?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Nu ska vi sortera äpplen och päron. Ibland pratar jag om källor, men i fallet om Tommys vara eller inte vara har jag inte pratat om källor. Jag har bara sagt att all logik pekar på att och att jag själv är övertygad om att Tommy får gå. Jag har inte haft några källor på att han skulle få gå. Jag har bara trott det själv och haft fel. Men upp med handen den som inte trodde att någon i sportsliga ledningen skulle få gå efter en sån här säsong.

      • Berra

        Ett senario ang Tj är att han får kliva ner i J-20 eftersom han inte vill gå och Åkerblom fortsätter som ass i A-laget. Ska han ha lön så får han jobba för den. Så har det varit med tränare som skrivit 2 årigt avtal men som inte fått förtroende andra året.

  5. Tyko

    Hur fan kan Åkerblom få va kvar?? Drömläge att förändra nåt, men sopan till SC gör inget. Är det inte viktigare med kontinuitet bland spelare än tränare? Nu kommer det ju bli helt nytt lag. Avgå ledningen.

  6. Lefty

    Detta är ju helt sjukt, snacka om rensning från fel håll. Byt ut styrelsen(som har noll hockeykunnande och handlingsförlamning deluxé) Daniel Johansson(Har misslyckats totalt med en enorm budget) samt förstås Tommy Jonsson som inte lyckats med nått förutom att göra sig hatad av många spelare!

    Kan vi får se en artikel/intervju med sportchefen där han ställs med lite obekväma frågor, hade gärna sett att du Gustav gör den.

    Jag har haft säsongskort i 12 år och kommer inte att förnya det kommande säsong!

  7. Fredrik

    Blir tränarduon och sportchefen kvar kan man lika gärna börja trycka upp säsongskort till div.1 till säsong till 17-18 för självklart kommer vi degraderas. Utrensningen av vinnarskallar har redan börjat och självklart kommer det bara värvas jasägare från Piteå och Mariestad till nästa säsong.

    Så less på att den här klubben aldrig någonsin kan fatta ett bra beslut.

    • Anderd

      Härligt att veta att någon fler än mig ser detta sammanbundna nyförvärv. spelare från Mariestad och Piteå som Daniel ärkompis med.
      Han hade en stor stör budget och hur hanterade han den? genom att ge lukrativa kontrakt till divisonettspelare som ”råkade” vara hans vänner.

  8. Knutte

    Tycker det på sätt och vis är bra att man gör sig av med spelare som visat noll i kämpatakter. Bara åkt runt och fisspelat.Nej in med spelare som visar fart och fläkt. En tränare kan inte göra underverk med lata och ovilliga .

    • Ellge

      Tror du på fullaste allvar att många spelare bara åkt runt och fisåkt för att dom inte orkar engagera sig eller varit ointresserade?
      Är det ett bra sätt att marknadsföra sig för kommande kontraktskrivningar? Alla vill bli så bra som möjligt, käna så stora pengar som möjligt och ha så kul som möjligt med sporten dom älskar. Ta och fundera på om finns någon anledning till att så många underpresterar i samma lag och under samma tid? Kan alla drabbats av något virus som gör att dom helt enkelt inte kan bättre just nu…

  9. Ellge

    Äntligen får vi lite kontinuitet i klubben. Det har varit alldeles för stor omsättning på folk den sista tiden.
    ….. Eller, hur tänkte vi nu? Hur som helst, pucken är inte rund. Det är platt…Godnatt

  10. Gustav

    Jag kommer flytta till Uppsala för studier så tack och lov verkar jag slippa bevittna skiten (på plats iallafall)…

    En fråga jag har; hur skulle Kim Karlsson och Jon Palmebjörk kunna lämna klubben när de har kontrakt nästa säsong? Borde inte ett utlånande, utköpande och säljande ligga i lövens händer isåfall?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag har inte sagt att de kommer att lämna klubben, men Jon blev utlånad till Norge som lagets näst dyraste spelare förra säsongen med samma sportsliga ledning. Kim har visat ett par gånger under säsongen i både intervjuer och med aktioner vad han tycker om ledarskapet. Även om de blir kvar så kommer det att vara ett problem.

  11. Lasse

    Man blir bekymrad när man hör tränare, sportchef säger vi har inte fått ihop laget och sedan inte förstår vad den dåliga säsongen beror på. Skyller på korttidslån. Nä kvalitén på dom nyförvärv som sportchefen värvat har varit usel, en tränare som tror att han har haft ett kanonlag. Man lär av misstag så låt oss hoppas att så är fallet säsongen 15-16, då kan det bli riktigt bra nästa säsong.

  12. Jn

    Övertyga Blixt att komma tillbaka. Ge han samma pengar som Dalle har.. Typ 10 miljoner eller mer mot vad han hade att fixa ihop ett lag för… Sedan kan Blixt och Fagevall göra nästa säsong rolig.

  13. Enskedelövare

    Ett väldigt märkligt beslut detta att behålla tränaren efter en sådan säsong.
    Korkat eller bara snålt?
    Att sedan värva ihop ett helt nytt lag efter TJ”s önskemål och sedan få alla(eller nästan) emot sig vid minsta lilla motgång.
    Hoppas att det enar laget och får en alla mot oss känsla.
    Kanske det som är idén ?
    Vad händer vid ett ev fiasko sedan?
    Sitter nästa tränare/sportchef med en massa spelare med långtidskontrakt ?
    Hoppas verkligen att denna satsning kommer att funka.
    Löven för alltid och evigt oavsett vem som är tränare/sportchef men just nu känns det inte så kul inför framtiden.

  14. bror

    Skulle vara intressant grej att ha stapel på vk om hur många lövenfans som tycker att tränare skall vara kvar.
    Känns som att det väger över till att inte så är fallet.

  15. Höstlövet

    Känns inte bra det här, alldeles för många frågetecken. Fagervall t.ex. är det ens klart ?
    Vi får hoppas att åtminstone några av dom största blir uträtade snart, innan man blir galen !
    Kan ni journalister gräva lite djupare för att få reda på vad som gjort att i princip alla underpresterat i år ?

    • Nalle

      Underpresterat som lag men många har gjort sin bästa säsong dels i löven och dels i allsvenskan poängmässigt. Dom som sticker ut i underprestation poängmässigt är palme,öhman & edblom dom som ska vara ledare. Andersson,kim,lucas,törna,qvist och nicke gör sin poängmässigt bästa säsong.
      Vej.dansken & grundström gör det man kan förvänta sig poängmässigt. Hetta & lavander mest skadade så dom räknar jag inte in. Importerna har leverat poängmässigt. Lindskog ligger där han alltid ligger godkänd procent men sticker inte ut åt något håll. Dom backar som värvades in och dom som fanns kvar har leverat precis som dom brukar poängmässigt. Powerplay 20% & boxplay 82,67% så det är godkända siffror. Vi tar fler 3 poängare iår men förlorar även fler 3 poängare. vi skjuter 273 skott mer på mål än i fjol och släpper till lika mycket skott på mål som ifjol. Ja det finns mycket att grubbla på, tex har vi haft för mycket egon i laget som har tänkt på sig själva eller är det speliden som är för offensiv. Känns som ledningen är inne på rätt väg och skickar iväg spelare.

  16. Ebbot

    Gustav brukar prata om att inte blanda äpplen och päron men ibland kanske man ska det . Palmebjörk gjorde endast en halv säsong i Löven hade han fått förtroende och stöttning när det gick tungt av tränarna hade poängskörden säkert sett annorlunda ut . Med förtroende och glädje kommer kreativitet och poäng som Sparta Sarpsborg nu får dra nytta av i stället . Andersson gör inte sin poängmässigt bästa säsong och tycker du att importerna levererat ? Ja Trotter och Hutchins absolut men Tessier stjärnvärvningen som skulle ersätta Palmebjörk har inte gjort någon lycklig ….

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Nu missförstår du mig. Problemet med Palmebjörk är just det. Att TJ inte trodde på honom den här säsongen. Vad säger att han vill bygga runt honom nästa säsong? Vad säger att Palme vill spela under TJ? Jag tror att Jon kan spruta in poäng i allsvenskan igen, men bara med en coach som ger honom förtroende.

      • Hasse Båth

        Palme bestämde ju själv att sticka till Norge
        Klart att tränare och sportchef kom med ett förslag som
        var bäst för honom
        Men Jon kommer tillbaka från Norge laddad för en ny säsong!!
        Kom inte och påstå något annat!!

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Han bänkades, placerades i fjärdelinan. Med Jons spelsätt gör han samma nytta på läktaren som i fjärdelinan. Det var en ohållbar situation att vara i frysboxen, dessutom som en av lagets bäst betalda spelare. Som jag ser det frystes han ut tills han inte hade något val o drog då till Norge trots att han hade en nyfödd dotter hemma. Du drar inte då om det inte är en helt omöjlig situation, men man kan tydligen se olika på det hela.

          Självklart kommer Jon tillbaka. Han sitter under kontrakt, han vill bo i Umeå, men att komma tillbaka till samma tränare som bänkat dig är ett potentiellt problem.

          • Johan

            Han fick förtroende i de två första kedjorna i början av säsongen. Han fick förtroende i pp. Han gjorde 2 mål och 1 ass under de första tio matcherna. Laget gjorde under dessa matcher 30 mål. Jon var inne på 2 bakåt och drog på sig ett matchstraff. Om en spelare inte förväntas klara av jobbet som krävs i en fjärdekedja så måste väl förväntningarna på produktion framåt öka markant? Annars går ju inte debet och kredit ihop på förtroendekontot.

    • Nalle

      Jo det har andersson men inte i plus/minus statistiken.Sen är palmebjörk redan avhandlat så många gånger men vill du ta det en vända till så gör vi det. Angående Tessier så tycker jag att 9 poäng på 17 matcher är rätt okej med tanke på att komma från att vara i frysboxen i rögle efter endast 10 matcher spelade. Men det går ju inte att jämföra med palmes 27 poäng på 19 matcher i Norge. Ja man växer med förtroende och förvaltar man det rätt så får man speltid. Nu är det ju inte bara palme som har blivit bänkad/flyttad på under denna säsong. Men vissa har det svårare att hitta verktygen i lådan att lösa upp det som är svårt. Och efter den säsong som palme hade ifjol så är det lätt att falla in samma mönster. Nu kommer vi få en palme i självförtroende till nästa säsong och vi får hylla honom igen. Sen om han spelar under TJ vet ju bara han själv.

  17. Höstlövet

    Huve´t på spiken där Gustav ! De högst ansvariga i Löven måste ta fram sanningen som döljer sig bakom kulisserna, har det varit tränare vs. spelare i årets upplaga eller vad bottnar det i ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.