Så gick det för de som lämnade ifjol

Björklöven håller på att bygga om truppen just nu. Samma sak gjordes förra våren. Så hur gick det för de som lämnade Björklöven då?

Om vi räknar in Emil Lundberg som lämnade under februari månad så var det totalt åtta spelare som antingen fick lämna Björklöven efter förra säsongen eller valde att lämna Björklöven efter förra säsongen.

Alexander Hellström – lämnade för Örebro i SHL

49 matcher, 2 assist, 130 tacklingar (tvåa bakom Daniel Rahimi i SHL), 67 blockade skott (sjua i SHL), 65 PIM (Nia i SHL), Plus/MInus +7

Hans säsong får ses som en stor succé. En av seriens bättre helt defensiva och fysiska backar som lär få en ännu större roll nästa säsong.

Emil Lundberg – lämnade i februari för Djurgården

45 matcher, 5 mål, 4 assist, men bara 9.49 i speltid per match. Plus/MInus +2, 2 GWG

Haft en undanskymd roll i Djurgården, fått bänka ett par matcher, men har ändå gjort en del när han fått förtroende. Visst han blev ingen succé i SHL, men gjorde rätt val som skrev på för DIF ändå med tanke på att han spelar kväll in och kväll ut.

Tobias Björklund – Fick inte förlängt, skrev på för Södertälje.

39 matcher, 4 mål, 17 assist, Plus/Minus +17, 12 PIM.

Kändes som en utvecklingsbar offensiv back för Björklöven som de valde bort. Han gick till ettan och har helt okej siffror, men ingen supersäsong. Ska bli spännande att se vad han kan göra i allsvenskan nästa säsong. Han ersatte positionellt av Lukas Ekeståhl-Jonsson som förutom skadorna varit minst lika bra om inte bättre än Björklund var i Löven.

Jonathan Harty – Fick inte förlängt, gick till Grenoble i Franska ligan.

22 matcher, 3 mål, 10 assist, 46 PIM, Plus/Minus +25

Har återigen, precis som under säsongen i Björklöven, kämpat med skador även denna säsong även om han i denna liga som inte håller så hög klass levererat när han väl spelat. Noterbart att han som vanligt har mer än dubbelt så många utvisningsminuter som matcher. Blir intressant att se var han hamnar nu.

Mark Hurtubise – Löven kunde inte matcha hans löneanspråk efter förra säsongen, han drog till Schweiz och har sedan flyttat till Tyskland under säsongen.

14 matcher, 3 mål, 12 assist 30 PIM, Plus/Minus -4 i HC Red Ice i NLB

27 matcher, 6 mål, 4 assist, 16 PIM, Plus/Minus 0 i Krefeld Pinguine i tyska DEL

Fjolårets superspets spelar på högre nivå den här säsongen, men har inte levererat fullt ut än. Säsongen pågår dock fortfarande. Känslan är att den här typen av spets måste Löven byta ut nästan varje säsong då de vill vidare, uppåt i lön, uppåt i ligor när de levererat i Löven.

Johan Mattsson – Var på lån från Djurgården, valde att gå till Timrå.

42 matcher, 2.03 insläppta per match och 92.5 i räddningsprocent.

Fick inte stå i slutet på förra säsongen då Kevin konkurrerade ut honom. Då kändes det som att han släppte lite mycket returer. Har gjort stor succé i Timrå, vann målvaktsligan i allsvenskan och med sin unga ålder bör han vara aktuell för SHL återigen. Så här i efterhand är frågan om Löven valde rätt målvakt.

Henrik Nyberg – Fick inte förlängt kontrakt, hängde på Waltin till Södertälje.

43 matcher, 15 mål, 14 assist, 43 PIM, Plus/Minus +31

Lövens energispelare från i fjol som visserligen inte var någon snidare i allsvenskan, men som gav energi där har levererat ganska bra i Södertälje och gjorde nog ett bra val som gick dit. Har fortfarande chansen att spela upp SSK till allsvenskan.

Emil Wrenman – Har kontrakt med Björklöven, men har spelat i Piteå hela säsongen

41 matcher, 11 mål, 27 assist, 26 PIM, Plus/Minus +17

Emil har sprutat in poäng i Piteå och med sin fortfarande unga ålder (22 år i år) så borde han vara aktuell för ett allsvenskt kontrakt med en klubb som verkligen tror på honom. Har tidigare visat upp lite dåliga fysvärden. Kommer han upp där så kan det vara en riktigt stabil allsvensk spelare. har fart och energi.

Slutat:
Karl-Johan Lundström & Per Hållberg.

4 kommentarer

  1. Per

    Shit vad man saknar Acke..

    Vågar Löven prata med dig Gustav eller går all kommunikation iom pr-chefen Gugge? Vore spännande att ställa lite följdfrågor om spelarnas misslyckande ifjol, förändringar man planerar träningsmässigt för att höja kravnivån, förväntningar på nästa säsong osv. Vi siktar trots allt på SHL 2019 så nästa säsong är viktig. Är ambitionen att bli sämst elva eller siktar vi rent av högre?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag ska göra en rejäl intervju med Dalle inom kort. Sen får vi se om vad han svarar på frågorna.

  2. Hasse Båth

    Acke blev även MVP i Örebro

    Johan Mattsson vann inte målvaktsligan.Däremot blev han trea

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Med 2.04 hade hann bäst GAA i hela serien så det beror på hur man ser det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.