Jon Palmebjörk till Schweiz?

I en intervju till Sporten sa Jon Palmebjörk att han vill tillbaka till Björklöven till kommande säsong – men nu ryktas han till NLB (den schweiziska andraligan).Jon Palmebjörk kommer från två raka tunga säsonger i Björklöven. Den 29-åriga publikfavoriten har drogs med skador under större delar av säsongen 14/15 och till denna säsong kom han aldrig upp till normal standard. Detta gjorde att han blev utlånad till Sparta i Norge. I en intervju till Sporten förra veckan sa han att han hoppades på att han var aktuell för en fortsättning i Björklöven och att han ville tillbaka. Riktigt så verkar det inte bli. Enligt uppgifter till bloggen VIK Fan Central är några klubbar i NLB erbjuden att ta del av hans tjänster till kommande säsong.

– Jag har då inte tänkt något annat än det vi kommunicerade ut när han blev utlånad, svarar sportchef Daniel Johansson på ryktet.

Så han kommer spela med Björklöven kommande säsong?

– Jag utgår från det. Nu var det ett tag sedan jag pratade med honom eftersom han ska spela slutspel och jag har inte velat störa honom. Men som sagt – jag utgår från att han kommer spela med oss, avslutar Daniel Johansson.

* Bloggen har sökt Jons agent för en kommentar.

24 kommentarer

 1. Erik

  Tröttsamt att han aldrig kan ge ett rakt svar på någon fråga. Verkar som han är ute efter att göra supportrarna frustrerade.

 2. Krille

  Jag förstår ingenting faktiskt ! var bara var spelarnas fel att det gick som det gick .. Det verkar ju så …
  Jag håller Tommy ytterst ansvarig o kommer alltid göra ! En ledare ska kunna få grupper att dra åt samma håll .. Väcka lag .. O få alla att kämpa ! Bryta negativa banor.. Tommy lyckades inte med nått av detta …
  Lämnar Jon ! Då skiter jag i det här.. Kontinuitet bara på ledarsidan …? Klubben lever inte efter mål längre utan efter något helt annat

  • linus

   Rätt enkelt att lägga alla skuld på TJ och MÅ …

   I de matcher Jon spelade innan han försvann till Norge hade han precis varenda byte på sig att vara bra men var han det? Hade TJ och MÅ förhindrat honom att göra det med sin taktik?

 3. Olav

  Jaa, vad ska man säga; Lövens ledning går från klarhet till klarhet. Palmebjörk har gjort 8 poäng på 4 matcher i slutspelet……..

   • Olav

    ….men där anfallstempot är högt, och det gäller ju att slå den där avgörande passningen eller att sätta den förbi målvakten och inom målramen också. Titta på en match och uttala dig gärna sen…..

    • Johan

     Ja det sa han visst också. Det är klart att det blir ett högt tempo framåt när försvarsspelet tillåter det. Det fattade inte Jon själv när han sa det. Han kan inte spela mot ett tufft och tätt försvar.

 4. Sylvester

  Utlåningar och annat kan ju ha att göra med hur man betett sig i omklädningsrummet oxå!! Har hört att Palme, Quist och Kim har varit de som bidragit med att det blivit dålig stämning i truppen. Så då finns det ju kanske en anledning till varför ledningen gör som de gör!!!
  Kan inte du Erik försöka ta reda på om det kan vara så?

  Med vänlig hälsning, Sylvester

 5. Oskar

  Jag tror tyvärr att personerna på de viktiga positionerna inte klarar av uppgifterna som det är idag. Det behöver rensas både på sportchef och tränarnivå, SEN kan man börja bygga om..

  Det kostar skjortan att göra detta men hur många har tänkt på hur det kan gå om sponsorerna sviker och nästkommande säsong blir en kopia/värre än denna? Där kan man snacka pengaförluster på sikt.. För att inte tala om vad klubben får för rykte rent marknadsmässigt.

  • Linda

   Håll dej du till marknaden Oskar så sköter de som kan sport om hockeyn i Löven. Du överdriver sponsorers betydelse och sponsorerna borde vara glada om de får lov att vara med på ett hörn i en så stabil förening som Löven. Löven står inte och faller inte pga sponsorers övervärderade roll. Däremot är det flera sponsorer som får väldigt billig positiv reklam i glansen från Löven.

    • Linda

     Vars du är tappad vill jag inte uttala mej om Olle, men du har väldigt lite, om ens något kvar.

    • Linda

     Sponsorer som Oskar och Olle med flera som tycker sej stå över Löven och de som jobbar i föreningen kan bara ta och dra. Ni tillför ungefär 0,00000.

   • KungsholmsLövet

    Jo du, nog är Löven beroende av sina sponsorer alltid. Precis som alla andra elitklubbar. Och i ärlighetens namn vete fasen om det inte är mer välgörenhet att sponsra idrott än en reell investering som du kan räkna hem på pluskontot i P&L:n.

 6. Coachen

  Blir nästan spännande å se om vi får ihop ett fullt lag tills nästa säsong…. Låter ju bra att vi är intresserad av Messy iaf men frågan är hur sugen han är på flytta hemåt? Löven skulle tjäna rätt mycket på att släppa nån bra nyhet inom kort för att blidka oss skeptiker och tyckare!

 7. Andre

  Sylvester hör att du inte känner /känner till vilken person , vilka egenskaper Jon har då du väljer att framföra dessa rykten ! Han är otroligt mån om sina lagkamrater och jobbar för gruppen i alla lägen . Mycket Svårt att se att Quist skulle haft en sådan roll heller . Tror du måste hitta på något annat att skriva om .

 8. Olle

  Jag förstår att det svider i Lövenhjärtan när kulturbärare ratas men kom igen… Palmebjörk öser in poäng i Norge… NORGE!!!

  Jag tror minsann att jag drar ner till Kenyas hockeyliga och strutar fyra mål varje match. Är jag välkommen till Löven 16/17 då?

  Så här fungerar professionell ishockey, det är en marknad och spelarna är produkter. Jag är övertygad om att TJ och MÅ kommer skruva ihop ett lag som de själva får vara med och välja ut. De kommer välja spelare som passar in i det spelsystem som de vill verka för. Det kommer bli bra guys…

  DET KOMMER BLI BRA!

  • Olav

   Jaa du Olle, som Björklövare känner jag att man är ganska ödmjuk i sina uttalanden om andra hockeylag och hockeyligor. Må vara att Getligan är sämre än våran elitserie och än toppen av Allsvenskan, men hur Löven skulle klara sig är inte helt enkelt att svara på.
   Jag är inte övertygad om att TJ skulle göra succe i Norge med sin ledarstil, inte heller hur han skulle klara sig i Kenya. Men med det rykte som TJ har ute i hockeyvärlden kanske vi måste vi kanske gå rätt långt utanför Svea rikes gränser för att få tag på spelare, även om kanske Kenya är att överdriva.

 9. Sylvester

  Andre! Jag gillar verkligen dessa spelare men det måste ju finnas någon anledning varför klubben inte vill ha kvar, iallafall två av dessa spelare. Eller vad tror du?
  Ps Jag hoppas verkligen att det inte stämmer.

  För evigt för alltid

 10. Andre

  Sylvester jag tror inte att Jonsson Åkerblom är bra för Löven , väldigt förvånad över att de fortfarande är kvar .

 11. Kingen

  Funderar ibland vem som skriver. En del verkar stå Jon nära eller har insiderinformation eller helt enkelt bara gilla honom som spelare och person.
  Andra verkar reta sig på honom. Men hur som helst så berör han ju lövenfansen mer än nån annan spelare i Löven. Det är ju stort bara det.
  Orättvist dock att skriva att fått chansen varenda byte. Blir inte så många byten med en speltid på 2-4 minuter per match. Sen att han och några till skulle sprida dålig stämning i omklädningsrummet känns lite märkligt och osannolikt. Tror snarare att det är lagets prestation som ligger till grund för dålig stämning plus allt annat som hänt i föreningen.
  Sen kan jag inte låta bli att fundera på TJ uttalande om förra säsongen. Enligt honom berodde den dåliga säsongen på allt och alla runt omkring honom. Hans egen (svaga) insats verkar han blunda för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.