Lövens damer har chansen nästa säsong

Björklövens damer avslutade säsongen med två förluster i kvalet till riksserien och börjar om nästa säsong i division-I. Jag är ändå positiv till Björklövens möjligheter i framtiden.

Medan Björklövens damer bussar hem genom Sverige från Karlstad på söndagen så firar Luleå sitt SM-guld efter segern mot Linköping på söndagen. Luleå som tog över Piteålaget Munksunds plats i serien den här säsongen och tog guld direkt.

Ja, nu stoppade Luleå in en del av Minecraft-pengarna i damverksamheten och det hjälpte dem till guldet, men det säger något om hur snabbt det kan gå i damhockeyn.

Damverksamheten är varumärkesbyggande och definitivt en positiv pusselbit i Umeå i jakten på nya sponsorer. Jag säger inte att ett framgångsrikt damlag skulle innebära en massa inkomster för Björklöven, snarare tvärt om, men det skulle stärka varumärket Björklöven som helhet.

Björklövens damer slutade femma i kvalet till riksserien och var egentligen inte riktigt nära att gå upp. Det skiljde hela 15 poäng upp till Sundsvall. Jag tycker ändå att det är små detaljer som skilde Björklöven från en plats i riksserien. Fya av matcherna förlorades med uddamålet.

– Det känns som att vi var närmare än i fjol. Vi var med i många matcher och förtjänade bättre resultat i flera, men vi hade svårt att göra mål och det tog ut sin rätt att vi var kort om folk, säger tränaren Ida Sansell när bloggen pratade med henne efter söndagens match. mot Färjestad som Björklöven förlorade med 2-3.

I helgen kom laget till spel med endast fyra backar och tre kedjor. Det håller inte i längden. Här måste Björklöven ha en bredare trupp för att kunna gå upp. De får inte bli så beroende av alla spelarna.

– Det håller jag med om. Vi är väldigt sårbara med en så tunn trupp, säger Ida Sansell.

Innan säsongen var inte alls målsättningen att gå upp för laget, men när de sedan fick ett par spelartillskott och vann sin serie höjdes målsättningen.

– Vi hade en tvåårsplan jag och Maria Swärdsudd, men när det gick lite bättre än vad vi trodde så gick vi för det i år, säger Sansell.

Hur ser du på en fortsatt satsning just nu för nästa säsong?

– Jag är bara tom just nu så jag vet inte, men det känns som att vi inte är så långt borta. Kan vi få behålla så många som möjligt, stärka truppen så ska vi ha en bättre chans nästa säsong, men det är svårt att tänka på just nu, säger Sansell.

Ska Björklöven klarar av att ta steget nästa säsong så är en nyckel att få behålla tvillingarna Karin och Clara Markeby. De stod för 18 av 43 poäng för Björklöven i kvalet. Åseletjejerna kom till Björklöven i december med erfarenhet från spel i  och bör vara högvilt för Riksserie-klubbarna.

Det är ändå en positiv vibb kring Björklövens damlag som är på väg i rätt riktning. Jag hoppas att det fortsätter så. Att styrelsen låter det kosta lite pengar. Det är det värt.

2 kommentarer

  1. Erik

    Förstår inte varför man tar pengar från herr verksamheten och ger till dam hockey som det inte finns något intresse för pga den låga nivån på spelet.
    Mina pengar skall gå till herrlaget och inget annat, damlaget är bara ett stort minus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.