Nicklas Johansson om framtiden

Björklövens grovjobbare Nicklas Johansson kommer från sin poängbästa säsong i allsvenskan med Björklöven – och han gör ingen hemlighet utav att han vill stanna i Björklöven. 

De senaste säsongerna har Björklövens Nicklas Johansson haft en defensiv roll och skött den mycket väl. En hårt jobbande forward är en spelartyp som alla lag måste ha. I slutet av säsongen lossnade det även för honom offensivt.

– Alla i laget måste alltid jobba hårt, men i slutet av säsongen fick jag en liten annan roll när vi hade kort om folk. När vi spelade på tre kedjor fick spela lite powerplay. Det är svårt att säga vad exakt det beror på att poängen kom. De senaste åren har jag haft en defensiv roll och spelat mycket boxplay. Den spelformen tar mycket energi och då kanske man inte kunnat fokusera så mycket på det offensiva. I slutet av säsongen så fick jag som sagt en liten annan roll, jag sökte mig en på kassen mer vilket gjorde att det lossnade och självförtroendet kom. Det var givetvis väldigt roligt och bara att hoppas att det håller i sig till nästa säsong, säger Nicklas Johansson.

Vad säger du om framtiden?

– Det är klart att jag vill vara kvar i Björklöven och att de är prio ett. Jag kommer att avvakta och se vad som händer och har ingen panik, det får ta sin tid det tar.

Har du hört något från Löven?

– Inget mer än det första samtal jag hade med sportchefen där vi utvärderade säsongen och jag fick säga vad som var bra och mindre bra, ett samtal som alla haft. Vi har inte pratat kontrakt eller inlett någon förhandling.

Hur är det att behöva förhandla med sin bror?

– Nu har jag inte förhandlat med honom. Sedan vet jag inte hur det kommer bli om han kommer sköta det med mig eller om det är någon från styrelsen eller den nya general managern som kommer att sköta det med mig. Så jag får återkomma med hur han är vid förhandlingsbordet, avslutar Nicklas med ett skratt.

4 kommentarer

  1. putte

    Fit-Nicke har varit en personlig favorit de senaste åren, ger alltid järnet. Däremot har han haft talang att sumpa mål, extra kul att han då typ fyrdubblade sin målskörd de sista matcherna… Ge honom en respektabel deal. Nästa säsong gör han säkert 15 mål. ☺

  2. Per

    Ge Nicke en liknande deal som han har. Ingen anledning att överspendera på en fjärdeliner som trivs i sin roll. Däremot måste vi leta fler med minst samma arbetskapacitet då det inte räcker med 2-3 killar som ger järnet när Öhman, Edblom och resten ska mysa runt och lattja hockey.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.