Försäsongsupplägget

Nu är det ledig för Lövenspelarna men efter påsk drar träningen igång igen – det med besked.Björklöven kommer att återsamlas den 4 april och för att påbörja försäsongsträningen.

– Vi kommer köra fem till åtta pass i veckan. Vi kommer inte att smygstarta och inte heller börja med åtta pass i veckan, säger en av Lövens fystränare Tobias Thomson.

Något speciellt ni kommer fokusera på i sommar?

– Vi har utvärderat truppen tillsammans med tränarna och sportchefen och vi kommer inte ändra speciellt mycket. Bättre vill alltid bli och vi kommer framförallt skruva till individualiseringen av träningen för att varje individ ska kunna utvecklas så mycket som möjligt.

I fjol körde ni Dräpardygnet kommer det en repris utav den eller?

– Vi kommer köra Dräpardygnet men inte med Björklöven. Vi har erbjudit företag att köra det i stället och väldigt roligt att samtliga platser är uppbokade. Utan att säga för mycket så växlar vi i år upp Dräpardygnet i ett väglöst land, säger Thomson och fortsätter:

– När det gäller Löven så är vi i planeringsstadiet av en kickoff med fysisk aktivitet med vildmarkstema.

Björklöven kommer att träna på till veckan efter midsommar, då laget får sommaruppehåll. Ispremiären är beräknad till första veckan i augusti, med några dagars marginal.

***

Björklöven la i dag ut en intervju med Daniel Johansson där han meddelar att Emil Wikström, Jesper Thörnberg, William Quist och Lucas Sandström fått kontraktsförslag. Det förs även dialog med Alex Hutchings, Brock Trotter, Gustav Grundström och Viktor Ekeståhl-Jonsson.

Angående Hutchings sa Daniel Johansson följande till mig när jag fick tag på honom tidigare under dagen:

– Han har inte fått något förslag. Han är hemma i Kanada och ser över sina alternativ. Jag vet i vilken prisklass han ligger i nu och jag är intresserad av att behålla honom om vi kan komma överens.

***

Under dagen fick jag uppgifter om att Löven jagar Modos Adam Reideborn, mer om det kan ni läsa om här (plus)

8 kommentarer

 1. Stefan

  Att träna upp mot 8 pass i veckan ger inte så mycket. Bättre satsa på kvalitet. Tvivlar att det är några tuffa åtta pass. Såg ifjol två spelare vara ute i skogen med stavar…………………oj så jobbigt….

  • G

   Alla sporter går mot högre träningsmängder istället för ”kvalitet”.

   Kvalitetspass sliter oerhört mycket mer på kroppen och ökar skaderisken så det är bättre att ligga och nöta längre tid för både styrka och kondition. Tidseffektivt är det ju inte men dessa grabbar är heltidsanställda.

  • Joel

   Har ju en viss betydelse om de gick omkring med stavar likt PRO eller om de körde skidgång likt Kalla eller Johan Olsson. Den senare varianten är riktigt tuff träning.

 2. Lasse

  Ser att Dalle är ute efter fd Piteå spelaren Högberg. Vem är förvånad, man kan lugnt säga att Dalles kontaktnät är lite begränsat.

   • Anders

    Svar på tal: Kolla vart denne spelare spelade förra eller förrförra säsongen…och kolla vart Daniel Johansson höll till. Då får du svaret.
    Detta är något som går att följa när det gäller många spelare i löven förra säsongen. Kolla igenom de flesta ”mediokra” nyförvärv och jämför vart de spelat vilka år, och vart Daniel va sportchef/manager eller vad man nu vill kalla det.
    Mariestad….Piteå bla annat. Han har många kompisar som fick kontrakt med löven förra året.
    Konstigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.