Äntligen!

Jag har under många år varit inne på det och nu så får jag äntligen min vilja igenom – eller rättare sagt – enligt min menig börjar Björklöven att tänka rätt!

Under den gångna säsongen var Björklövens själ och hjärta som bortblåst. Björklöven har aldrig haft så få egna produkter som de hade då och istället satsade de på både Svenska och utländska importer, vilket slutade i platt fall. Detta är inget som har kommit över en natt utan bortstädningen av Umeåkillar har pågått under en längre period. Istället för att satsa på unga hungriga spelare som har framtiden för sig – har de byggt laget på medelålders män som är på väg ner i karriären, med vissa undantag.

Redan nu har Löven fem genuina Umeå-killar kontrakterade, sex om vi räknar Nicklas Johansson och Nordmaling. Enligt mitt tycke är detta inte bara viktigt för a-laget. Utan att lyckas värva hem Jakob Andersson, Messy Jonsson och Axel Ottosson sänder signaler genom hela föreningen – vi värnar om våra egna produkter är budskapet.

Att de lyckas få hem Axel Ottosson är bara det en bedrift. Vi ska komma ihåg att han som 19-åring har varit helt ordinarie i SHL och det var på vippen att han skulle få spela JVM. Det är en prestigevärvning som heter duga. Att det sedan blev ett avtal på två år är än mer imponerande.

Med dessa värvningar sänder Löven signaler om att de äntligen har börjat att tänka rätt och att tiden med trötta långsamma spelare närmar sig sitt slut! Det är viktigare än kortsiktiga vinster. I längden kommer Björklöven bli vinnare på detta och kanske till och med lyckas behålla någon talang om de fortsätter att visa att de bryr sig yngre spelare.

9 kommentarer

  1. Pär

    Att ha egna spelare som brinner för klubben är otroligt viktigt! Det känns som klubben är på helt rätt väg!

  2. SY

    Härligt! Tycker även att VEJ ska räknas in i Lövens framtid. Han är en kille som alltid gör jobbet och brinner för laget. Maxim skulle vara kul också fast kanske behöver vi några defensiva backar istället. NU börjar Silly vara kul!

  3. Zeb

    Tycker defintivt att Nordmaling räknas in som Umekille och därmed 6. Och tittar vi på lite Historia så gör ju Stefan Öhman sin /:e säsong i Löventröjan nästa år och med tanke på att han var med och tog oss upp i serien 1998 så ser jag honom åtminstone som en ”halv” umebo! 🙂 Kul SIllynyheter!

  4. Falconetti

    Yada yada yada.

    Ser gärna ett par spaltmeter om Brock Trotters vara eller icke vara i Björklöven. Att vara helt överlägsen på isen måste också betyda något ;).

    • Spiff

      Vi drömmer alla om att få behålla Trotter, men vi har nog inte pengarna till det. Om inte någon drar igång tidernas SWISH-kampanj.

      • Anders

        Nä pengarna är redan utlagda på lukrativa kontrakt till mediokra division1spelare som johansson har ett gott öga till.

  5. Andy

    Klart att så duktiga och utvecklingsbara lirare vill ta chansen att få spela och utvecklas under de hockeykunniga tränare som nu finns i Löven. Märkligt vore det annars.

  6. putte

    Hutchings vore mumma också, han passar i alla fall in i kämpa-profilen som verkar prägla föreningen nu (han backcheckar också stenhårt trots att han ofta snurrar runt motståndarmålet). Stänker ju dessutom in några puckar också. Förmodligen billigare än de andra transatlanterna vi hade förra säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.