Vem är Bull?

Att Björklövens backförvärv är en ung och lovande spelare behöver en inte vara Einstein för att förstå – men jag grävde lite djupare för att försöka få fram vad det är för spelare.

Om vi tittar på Christian Bulls statistik så ser vi att han spelat som junior i Norska högstaligan de två senaste säsongerna. Han har två raka JVM med Norge och fick göra fyra A-kamper med Norge som förstaårs J20-spelare. I år snittade han nästan en poäng per match i CHL med Storhamar men hade ingen vidare poängproduktion serien. Om vi bara tittar på statistiken så ser det ju väldigt intressant ut för 19-åringen från Lørenskog.

Eftersom han var c-rankad (beräknad att gå i den fjärde till sjätte rundan) inför draften 2014, ringde jag ett par scouter. De jag pratade med hade ingen koll på honom. I stället kollade jag med en har koll på den norska ligan och fick följande svar.

”Ingen höjdare på rören, ok spelsinne, tar lite svåra beslut ibland, men hyfsad på allt. En oväntad värvning men han gick i linje med Storhamars satsning inför säsongen som var, ung och på väg uppåt.”

*uppdaterat kl 16:32.

Fick in en till referens på honom som går stick i stäv med den första referensen. Här sägs det att det är just hans skridskoåkning som är hans styrka.

***

Detta får nog gå under kategorin som en billig chansvärvning. Det kan mycket väl bli en succé – talang har han onekligen. Om så är fallet kommer han mycket väl kunna gå vidare till SHL nästa säsong. Jag tror inte det blir platt fall för honom – även om det blir mellanmjölk så har de fått hit ung spelare som vill utvecklas och det förlorar ingen på.

En stor fördel är att han kommer hit redan i början av maj, vilket gör att Björklöven kan styra och kontrollera honom hela sommaren.

Jag gillar sådana här chansningar – bättre att testa en ung spelare med ambition än en äldre herre som inte lyckats.

En kommentar

  1. Gaylordemo

    Håller med om att det är bättre att satsa/chansa på unga talanger. Jag tycker det verkar lovande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.