Bengtsson valde BIK Karlskoga

Rasmus Bengtsson blev utlånad till Björklöven från Rögle mitt under brinnande säsong – nu har backen gjort sitt klubbval.

Rasmus Bengtsson spelade 24 matcher i Löventröjan och bokfördes för 10 poäng. Han började dock säsongen i SHL-laget Rögle med efter att ha fått begränsat med speltid blev han utlånad till Björklöven. Rögle meddelade tidigt att backen inte skulle få vara kvar i klubben och Björklövens sportchef Daniel Johansson medgav att intresse fanns för att behålla backen. Så blir det inte utan han har skrivit på för seriekonkurrenten BIK Karlskoga.

Följande skriver de klubbens hemsida:

BIK Karlskoga har ännu en pusselbit på plats inför kommande säsong. Backen Rasmus Bengtsson ansluter från Rögle.

Rasmus avslutade fjolårets säsong i allsvenska Björklöven, dit han var utlånad från Rögle. I Björklöven blev det på 24 matcher 10 poäng, fördelat 1 mål och 9 assist.
Bengtsson har annars under stora delar av hans karriär spelat i Rögle BK, men också hunnit med två säsonger i USHL och en säsong i Västerås.

Han har också fina meriter från de svenska juniorlandslagen och spelade bland annat JVM 2013.

Kontraktet är skrivet på 2 år.

– En tvåvägsback med fin teknik och bra passningsspel. Rasmus är användbar i både box & powerplay och han har alla förutsättningar att få en stor roll hos oss. Vi är väldigt glada över att Rasmus väljer att fortsätta sin karriär i BIK och vi är också övertygade om att han kan ta nästa steg i Karlskoga, avslutar klubbchef Torsten Yngveson.

4 kommentarer

  1. Olle

    Uhhh, dolkstöt! Smart val av Bengtsson som ansluter till ett lag som gör en seriös satsning men en hyfsad prestigeförlust för Dalle.

  2. Peter

    Tror att Dalle valt bort honom, för han har väl hittat någon stjärna i div 1 (Piteå) eller ännu hellre i div 2. Ser stabilt ut!!

  3. Kakmonstret 3.0

    Sista backen in maste vara en riktigt tung pjas. Bade tekniskt och fysiskt. Mer rutin. Men om det blir en oprovad division ett pudel som kan bli hur som helst ja da ar Bengtsson definitivt en tung ”forlust”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.