Äntligen är Jäger klar

Sedan i januari, då det blev klart att John Lind slutar som juniorsportchef, har bloggen vurmat för att Jesper Jäger skulle ta över och i dag blev det klart.

Utöver juniorsportchefsrollen kommer Jesper Jäger även att träna föreningens J20-lag. En helt optimalt val om ni frågar mig. Att han dessutom har verkat som juniorscout åt Frölunda gör ju valet inte sämre

Äntligen har Björklöven kommit till insikt och vågat börja ta in starka individer som ledare. Först Joakim Fagervall och nu Jesper Jäger. Nu gäller det för dessa herrar att de åter får ordning på Björklövens juniorverksamhet. Det blir en svår nöt att knäcka – men om man inte försöker så kommer de aldrig att knäckas.

Jag skrev tidigare i vinter att dessa två herrar skulle bli ett perfekt val för Björklöven. Det räcker med att skriva och ni får helt enkelt läsa vad jag skrev då:

I min värld finns det bara två personer som jag kan tänka mig som GM i Björklöven. Det är Jesper Jäger och just Joakim Fagervall. Varför är det så då? Jo, som John Slettvoll sa i podden jag gjorde med honom – båda är två väldigt jordnära personer, starka ledare som kan kommunicera och ställa krav men framförallt har båda ett väldigt starkt Löven- och Umeåhjärta. Utan just det sistnämnda går det inte att ta en roll som denna, tycker jag.

Som det verkar kommer det bli Joakim Fagervall bli GM och nu viskas det i hockey-Umeå om att Jesper Jäger är namnet för att bli juniorsportchef. Personligen håller jag samtliga mina tummar och tår att så verkligen blir fallet. Då har vi två starka ledare som jag tror är helt rätt för att få Björklöven att grönska igen, helt enkelt det optimala paret.

En annan fördel med denna lösning är att det finns en man i Göteborg som heter Christian Lechtaler som basar över hockeylaget där. Om Jesper kommer i Björklöven tror jag inte hans vänskap med Christian kommer vara till en nackdel för Björklöven.

***

Det kanske är jag som ska styra klubben. Listan på namn från min önskelista som har trillat in blir allt längre. 🙂

P.S. Om Jäger inte lästa mina handlingplaner till juniorverksamheten kan han och ni andra göra det här och här.

En kommentar

  1. Höstlövet

    Nu börjar det likna nåt, Fagervall å Jäger borde väl veta vad som krävs för att få till en bra juniorsatsning ! Du är helt rätt ute i dina funderingar, Erik !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.