Björklöven höll årsmöte

I fjol var det väldigt tumultartat på Björklövens årsmöte. I går var det tillbaka till det ”normala” och Björklöven fick in två gamla spelarprofiler i styrelsen. 

Det var redan känt att Björklöven skulle redovisa ett plusresultat på årsmötet. IF Björklöven omsatte 8,4 miljoner och gjorde ett plusresultat på ca 200 000kr.

De stundtals mycket hetsiga diskussionerna från fjolårets årsmöte uteblev helt den här gången.

– Årsmötet gick helt på valberedningens förslag den här gången, säger Mikael Salomonsson till Sporten. Det känns skönt att vi kunde visa upp en större enighet den här gången.

Styrelsen ser ut enligt följande i sin helhet:

Ordförande: Mikael Salomonsson.
Ledamöter: Lennart Holmlund, Mats Berglund, Jonas Grundström, Mia Eskilsson. nyval, Johan Jarl, nyval, Sune Joelsson, nyval.
Suppleant: Lars Briell.

Om vi tittar på de nyvalda så är Mia Eskilsson centrumchef på IKEA Centres Umeå. Sune Joelsson är försäljningschef på Volkswagen på Motorcentralen och har ett förflutet i Björklövens sportgrupp på 90-talet. Johan Jarl jobbar på Norrporten och var lagkapten när Björklöven kvalificerade sig för Hockeyallsvenskan säsongen 2012/13 och har över 200 matcher i klubben. Suppleanten Lars Briell har tio säsonger som spelare i klubben.

– Det känns väldigt roligt. Jag har ett stort intresse för både klubben och klubben, säger Johan Jarl till bloggen.

Vad kommer du tillföra i styrelsen?

– Det återstår att se, men det var inte så länge sedan jag var aktiv i klubben och jag tror jag kan tillföra mycket av dom tankarna. Sedan kommer det vara som för alla andra, att vara med och föra klubben framåt.

Hur kändes det när du fick frågan?

– Jätteroligt och hedrande. Som småbarnspappa som jobbar är tiden ett dilemma. Det var den enda tvekan och när man ska gå in i något måste man känna att man verkligen har den tiden för att kunna göra ett bra jobb.

I kväll, torsdag, håller AB Björklöven årsstämma och samma styrelse kommer att väljas in där, om valberedningen får som de vill. Sedan tidigare har bolaget meddelat att de har omsatt 23 miljoner, gjort ett plusresultat på 20 000 kr och ett eget kapital på 6,6 miljoner.

***

Jag och alla andra i Umeå och i hockey-Sverige kan kritisera sporten i Björklöven för mycket – men när det kommer till styrelsearbetet finns det inte mycket att anmärka på. Att de kan visa upp ett plusresultat för tredje året i rad, i en serie där nästan alla lag blöder ekonomiskt och ett eget kapital på 6,6 miljoner är inget annat än imponerande! Sedan finns det mycket de kan förbättra men den resan har de påbörjat nu genom att de i alla fall säger att de ska bli mer tydliga med vad de vill och att de tar in personer med kunskap i sporten i styrelsen. Det verkar också som att de har börjat ta juniorerna på allvar, då både Jesper Jäger och Joakim Fagervall säger att det kommer att satsas på dessa. Om allt detta stämmer eller om det bara är tomma löften återstår att se.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.