Granlund inleder med tre pass direkt

Mattias Granlund som ryktades till Björklöven förra veckan blev på måndagen även klar för Björklöven. Den defensivt präglade forwarden med förflutet i Skellefteå AIK får en tuff start med tre pass första dagen.

Björklöven inleder tisdagen med ett fyspass 09.00 och därefter ispass 10.00 och återigen 16.00. Mattias Granlund kliver då in i laget.

– Det blir en tuff start, men det är en bra kille som kommer att komma in i laget snabbt både på isen och utanför, säger sportchef Daniel Johansson.

Läs mer om vad Daniel Johansson sa om Granlund här.

Tidigare i dag när jag rapporterade om Björklöven träningar hade jag tomt på torsdagen. Nu har jag fått besked. Björklöven tränar dubbla ispass i Östersund på torsdag.

– Det blir en ganska tuff vecka, men vi har kört på bra sedan vi återsamlades så det ska inte vara några problem, säger Daniel Johansson.

Finns det risk att laget är nedtränat i matcherna i helgen?

– Näe, de ska klara av det bra. De är så vältränade, sedan kör nog de andra lagen rätt hårt nu också, säger Johansson.

Angående den här åttonde backen som Björklöven letar även denna säsong (tredje säsongen i rad) så sa Johansson så här:

– Det kan se konstigt ut att i tar in en forward till när vi redan hade 13 forwards på kontrakt, men det var en alldeles för intressant spelare för att vi inte skulle ta chansen. Vi har en tydlig plan för en åttonde back också. Det ska till en back också. Nu känner vi oss trygga med forwardssidan i nuläget, säger Johansson.

¤ ¤ ¤

Personligen tycker jag vid första anblicken att det snarare saknas en målskytt än en krigare i defensiven. Granlund är en nyttig spelare, men den typen finns delvis redan i laget, i t.ex. Nicke Johansson, även Marcus Jonsson. Det låter dock på Daniel Johansson som att det för tillfället är stängt på forwardssidan så då lär det krävas en hel del resultatmässig kräftgång under inledningen av serien för att en ”snajper” ska värvas in.

8 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Han är med i morgon tisdag. Det är svårt med dagar så här efter semestern. Ändrat på vk.se nu.

  1. Per

    Klart det värvas en gris i en säck i november när vi snittat 2.1 mål de första matcherna. Alldeles för förutsägbart. Denna värvning är typisk Dalle som värvar det som landar i knät på honom. Påminner enormt om Tessier-värvningen förra säsongen. Helt fel spelartyp med tanke på behovet.

    Backmässigt aå tror jag att Dalle bara väntar på att Luleå ska släppa någon. Gissar på Pontus Själin. Kanske inte riktigt vad man väntat sig men jag tror vi ska vara nöjda om vi ens har en åttondeback innan serien startar.

    Löven är sig likt. 🙂

  2. Hasse Båth

    Om vi ser till målskyttar så gjorde Lucas Thörna Nicke Kim(till skadan) mycket mål förrra säsongen
    Sen hoppas vi väl att det ska lossna för Hetta också.
    Så Dalle räknar nog med målskyttar .Plussa på dom här med Messy Cody Hage Lindquist så
    ser det kanske rätt bra ut!!!!

  3. torbjörn

    Är för mycket som måste slå rätt i årets trupp! Alla värvningar kommet ju inte lyckas. Fattar ju all. Tämligen medioker sportchef Dalle är

  4. Magnus

    Håller med dig Gustav. Känns lite oroande faktiskt med div 1 ”förstärkningar” och nu en defensiv forward. Saknar energispelare som Mark Hurt. och Alex Hutch. Tänk om vi fått med båda dessa. Försäsongsmatch i alla ära, men det kändes ändå som det saknades spets där framme för att egentligen hota SAIK. Nu var det mer tur att vi fick med oss ett par mål. Har faktiskt sämre känsla så här på försäsong än förra året. Hoppas verkligen de vet vad man byggt upp laget med. 13 nya… +någon till kanske

  5. P2

    Behövs ju förvisso målskyttar, men förra säsongen släppte vi ju in 160 mål… Svårt att komma högt upp i tabellen då. Tingsryd gjorde väl lika många mål framåt som vi men de släppta in nästan 50 mål färre och de slutade på direktkval.

    Om man kan ordna upp defensiven så kanske det är lite enklare för de som ska göra mål att faktiskt koncentrera sig på det.

    Blir kanske ingen succé just i år, men känns som att det iaf inte kommer bli lika fiaskobetonat som ifjol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.