Samma Jonsson – nytt Löven

Björklöven besegrade Timrå på fredagen i den första av två träningsmatcher den här helgen. Det var ett par nyförvärv som levererade, men sett till spelsätt är det fortfarande Tommy Jonsson som tränar Björklöven.

För mig som missade Skellefteåmatchen var det oerhört intressant att se det nya Björklöven med hela 13 nya spelare. Skulle det vara något helt nytt?

På ett sätt ja. Det finns spelare som Mattias Granlund och Marcus ”Messy” Jonsson som går före, tar jobbet och är som maskiner ute på isen. Den typen av spelare saknade Björklöven i fjol. Det gör Björklöven något mer jobbiga att möta och i Tommy Jonssons offensiva försvarsspel passar dessa spelare bra. ”Messy” hade ett par härliga tacklingar och han är den som sätter igång Björklövens hårda jobb.

Sedan visade trion Hage, Ottosson och Högberg att de kan spela powerplay, att de kan kombinera med varandra på isen och Ottosson känns som ett fynd redan nu.

Cody Murphy gjorde mål, men framförallt tummade han inte på jobbet och då är det försäsong vi pratar om. Det lovar väl.

Att få se Kim Karlsson tillbaka var en fröjd. han såg fräsch ut och linan med Thörnberg och Sandström (det som är kvar av gamla Löven) var den som drog igång Löven offensivt och virvlade stundtals fram. Sedan var Kims mål magnifikt vackert.

Vad oroar då? Jo, att Emil Wikström fortfarande är Emil Wikström och att han spelar med Christian Bull. Vem ska sköta uppspelen där? Backsidan känns fortfarande som frågetecknet precis som den blev i fjol. Vad kan Bull och Pavel växa ut till. Det är frågan? Kan Jacob Andersson på sikt ersätta de stora och riskabla minuterna på Stefan Andersson. Sedan hur kommer Lukas Ekeståhl-Jonssons defensiv att se ut. Det finns fler frågor än svar på backsidan. Det får mig fundersam.

Jag skrev tidigare i något inlägg att jag saknade en målskytt. Det var nog inte helt rätt. Det finns en hel del offensivt skickliga spelare i laget. Frågan är bara hur det ska fungera bakåt.

Hur spelade då Björklöven? Jo, de spelade precis som i fjol. De spelade den hockey Tommy Jonsson vill, med hög forecheck, med tilltänkt puckinnehav och med stundtals väldigt höga backar i banan.

Så frågan är egentligen inte vad Tommy Jonsson förändrat utan hur de 13 nya spelarna passar till Tommy Jonssons hockey.

Till sist. Detta är försäsong. Under fjolårets försäsong var Kalle Ekelund en av Lövens bästa. Det säger något om hur mycket man kan läsa ur en försäsong. Men vi kan väl inte låta bli att analysera ändå. Jag tror t.ex. att alla som inte tippat på Timrå i toppen av tabellen inte behöver vara oroliga bara för det här.

4 kommentarer

  1. bror

    Bra tankar.
    Det lilla man såg av matchen då tyckte jag att de var kämpaglöd av löven sen ska mycket slipas till som behövs .
    Kan gå hur som helst i vinter tror jag men känns som en bra grund att fortsätta på och få lagdelarna att fungera.
    Får se hur laget fungerar imorrn då med matchen i bena.

  2. torbjörn

    Bara man slopar hans skit taktik med hög forcheck ! FÖR det klarar vi inte av. Hade hoppats att Fagervall och co. Skulle bestämma vilken hockey vi ska spela

  3. Per

    Nog tusan måste Stefan Andersson köpas ut från sitt tvåårskontrakt? Är lika lost i år och han blir knappast snabbare med tiden. Hans offensiva talang behövs inte heller med LEJ och J Andersson i laget. Vad är din känsla Gustav? Tommys spelidé och Steffe borgar inte för framgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.