Öppet brev från Kim

Nu har den tidigare brottsmisstänkte Lövenspelaren skrivit ett öppet brev som är publicerat på Björklövens hemsida.

Följande skriver Kim Karlsson i brevet:

”Jag är inte direkt bäst på att stå framför tv-kameror. Det vet ni som känner mig sen innan. Därför väljer jag att berätta här, där jag kan kontrollera mina ord bättre. Jag hoppas att ni har förståelse för det.

Till saken. Det är om mig det handlar. Det är mitt misstag och mina felsteg som skapat den senaste tidens turbulens. Jag vill kliva fram och ta ansvar för det eftersom det är det enda raka att göra och för att mina lagkamrater inte ska misstänkas.

Jag kan inte skylla på något eller någon annan. Jag drack för mycket, blev full och uppträdde illa. Därför vill jag be om ursäkt till alla som drabbats av mitt beteende.

Jag förstår att jag har saker att jobba med och lära och jag är beredd att göra det. Vi spelar alla en roll i att förbättra samhället.

Jag är tacksam över att Björklöven tar hand om mig, trots det jag har ställt till med. Förstår dock att det finns människor som vill att jag skall lämna klubben men jag hoppas att jag kan få bevisa att jag förtjänar en andra chans för det jobbet jag kommer göra både på och utanför isen. Här vill jag spela, här vill jag utvecklas.

Jag vet att jag är en förebild för många unga och jag skäms över att inte ha kunnat leva upp till det. Jag vill visa och bevisa att mitt uppträdande var ett undantag.

Nu satsar jag på att komma tillbaka så att jag kan göra allt som står i min makt för att jag, mina lagkamrater och Björklöven ska vinna hockeymatcher och vara goda förebilder.”

Kim Karlsson, #6

Med detta brev kan vi nu alla (oavsett åsikt) vända blad och gå vidare.

11 kommentarer

  1. Gustav

    vadå vända blad och gå vidare? väldigt konstigt skrivet tycker jag, ska vi förlåta och låta ”allt gå” så fort den som bett sig dåligt ber om ursäkt?

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Nä det menar jag inte. Jag menar att vi nu vet vad Björklöven har beslutat och kan därför vända blad. Då spelar det ingen roll vad du eller jag har för åsikt.

    • Jimmy

      Tycker absolut att vi kan gå vidare alle sammen. Utredningen har lagts ned och Björklöven har sagt de ska sköta detta vidare internt. Eller ska du fortsätta grina?

  2. Per

    Kim gjorde bort sig och är ångerfull. Han vill bättra sig och kommer att göra allt han kan för att göra samhället bättre. Mycket mer än så kan man inte kräva.

    Allt som allt så har Björklöven och Joakim hanterat detta klanderfritt. Den gamla ledningen hade agerat i panik och skickat Kim för att distansera sig från problemet. Nu tar istället Björklöven ansvar och arbetar med sin anställde och ser över sin verksamhet så att inte fler felsteg görs av Kim eller övriga anställda. Hatten av för det.

    Sen så tror jag inte att någon ser det som hänt som något bra. Det går dock inte att göra ogjort så det man nu gjort är förmodligen det bästa som man kunde göra. Jag är för en gångs skull en väldigt stolt lövensupporter och jag är tacksam för att vi äntligen har en proffsig ledning.

    Lycka till denna säsong!

  3. Stefan ' Kil '

    Tycker att man skött detta på bästa sätt. Kim gjorde en dum sak onekligen och han ångrar sig onekligen nått oerhört. Finns ju väl många bra människor som klantat sig på olika sätt, och sen kommit tillbaka och tagit lärdom av sitt misstag. Personligen är jag övertygad om att Kim nu vet vad som gäller. Dessutom så läser man i hans brev hur mycket han känner för våran klubb. Är övertygad om att lagkamraterna nu stöttar till 100% och blir sammansvetsade av detta. Nu ställer vi oss bakom laget och visar vårt hjärta till Kim, övriga spelare och klubben och går på matcherna. För min del blir det som vanligt i denna evinnerligt ledsamma Nobelhallen, jaja. Kom igen nu Löven.

  4. Andreas Näsman

    Att de flesta inklusive Kim vet om att han verkligen gjort något som är så jäkla fel. Det får bara inte hända, inte minst med tanke på den debatt som pågår just nu med att kvinnor kränks på festivaler mm. Det är rent ut sagt för jävligt. Det skall inte och får inte hända. Nu har det ändå hänt någonting i Östersund, en lördagkväll då Björklövenspelare var ute och slog runt. i vart fall slog Kim Karlsson runt, och gjorde en massa fel och otroligt dumma saker. Efter att ha läst det han skriver i denna blogg, så känner jag bara att vi måste alla ge honom en ny chans. Han skäms och är ledsen över det han gjort. Men gjort, kan inte bli ogjort. Hur gärna vi och han skulle önska det. Björklöven var snabba med att gå ut i media och tog verkligen avstånd från det inträffade. Kan vi inte nu alla ge Kim en chans att komma tillbaka. Till ett liv och till Björklöven, som den spelare och artist som han verkligen är. Jag tror att han lärt sig en läxa, och nu vill han visa att det var något som verkligen inte var meningen. (Jag hoppas att de drabbade kvinnorna mår bra och har kommit vidare ur detta. Om inte, så måste självklart även det lösas på bästa sätt. ) Jag önskar dig lycka till nu Kim. Låt det du gjort bli en läxa, så att det inte sker igen. Tyvärr kommer du säkert att få höra en massa skit från läktarna på andra arenor än T3 Center. Men så är det i den tuffa bransch du är. Gör du alla rätt nu, så tror jag att du till och med kan gå stärkt ur denna tråkiga historia. Lycka till i vinter, för såväl dig som för laget. Nu är det dags att visa resultat!

  5. Lasse

    Kim borde nog vara försiktig med alkohol i fortsättningen. Vem vet hur hjärnan reagerar på alkohol efter en så kraftig hjärnskakning ! Vi har kanske sett ett exempel i Östersund.

  6. Fundersam

    Hand upp den som:
    1. Har en dotter
    2. Skulle tycka det var OK att en packad snubbe tog henne på bysten en sen kväll på krogen, och
    3. Hade tyckt det var både fantastiskt strongt och tillräckligt av snubben att skriva ett öppet ’förlåt mig-brev’

    Vända blad känns sådär. Tror att Kim-gate på ytterligare flera vis kommer att inverka negativt under denna säsong.

    • Johan

      Jag förstår vad du menar och räcker inte upp handen givetvis. Det är dock ett hypotetiskt resonemang och jag undrar om du vet vad som hände eller om du har läst om det i tidningarna? Om vi ska gå på de uppgifter som publicerats i pressen så verkar allt vara solklart. Frågan är varför man inte går vidare med utredningen? Finns det fakta och omständigheter som inte pressen vill redovisa för att allt som hände då framstår som oklart? Något måste ha föranlett förundersökningsledaren att konstatera att uppsåt inte går att styrka och därefter lägga ned utredningen. Det är synd att pressen inte vill redovisa de uppgifterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.