Så slutar Hockeyallsvenskan

Jag och Gustav har fått i uppdrag att tippa utgången av Hockeyallsvenskan – här kommer mitt tips.

1. AIK. (Det solklara valet. Som fjolårsvinnare av serien är AIK enligt min mening även årets favoriter. Att de sedan har den bästa tränaren och laget gör saken inte sämre.)
2. Modo. (Modo har haft det tungt under försäsongen, men deras förstafemma är den överlägset bästa kedjan i serien. De har också spetsat till laget de senaste dagarna och dessutom ryktas Skellefteås förra målvakt Erik Hanses till klubben.
3. Timrå. (Ett mycket intressant lagbygge med en extrem talang. Timrå kommer att bli bra)
4. Almtuna. (De har under en längre tid fått bygga ihop sitt lag och i år tror de kommer få utdelning)
5. Västerås. (Det såg länge mörkt ut för Västerås, men har fått in några miljoner i en stark sponsor och bra spelare har kommit in)
6. Björklöven. (Efter att ha sett laget spela och träna under försäsongen har jag goda förhoppningar om att det blir en lång vår för klubben, men de har mycket att bevisa, främst på backsidan).
7. Oskarshamn. (Även Oskarshamn är ett intressant lag, och detta tips är väl de som jag känner mig minst bekväm med, kan lika gärna hamn topptvå).
8. Tingsryd. (Fjolårets superskrällar är även i år att räkna med. De har ett par tunga spelarförluster på kontot, men i Timgsryd är de grymma på att bygga lag som kämpar tillsammans.
9. Södertälje. (Har ett par intressanta spelare men framförallt en tränare som vet vad som krävs att skapa vinnare. Det gör att SSK kommer få en trevlig debutsäsong.
10. BIK Karlskoga. (Är det lag som har drabbats hårdats av spelarförluster, eller kulturbärare, av alla lag. Tror det kommer bli en ganska tung säsong).
11. Mora. (Har en mycket liten spelarbudget och ett svagt lag på pappret, men Jeremy Colliton brukar få ihop dalalaget.
12. Vita Hästen. (Tappet av Axel Brage kommer att kännas för Östgötarna. Kalabaliken kring tränarcirkusen just innan seriepremiären likaså.
13. Pantern. (The Master mind, i tränaren ”Lillis” Lundh har lämnat och jag är inte imponerad av lagbygget. Det blir kval i Malmö).
14. Västervik. (Nykomling och ett lag som inte håller måttet – det kommer att bli kval).

13 kommentarer

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Det gjorde även Björklöven inför sin debutsäsong i Allsvenskan…
      Kan mycket väl hända att jag får fel. Det är ju trots allt ett tips.

  1. Per

    Missade VK att de allsvenska spelarna röstade fram lövenfansen till seriens bästa? Det kan man tycka vore värt att highlighta efter diverse insändare och annat som försökt framhäva motsatsen.

    Det är en rätt mäktig prestation med tanke på de senaste årens sportsliga kräftgång.

      • Johan

        Jag hittar inte heller den påstådda artikeln. Finns den? Har den funnits? Jag har sökt på ord som borde vara med. Jag har scrollat sida upp och sida ned. Jag har kollat Lövenappen. Jag har gjort vad jag tycker är rimligt och jag har ändå inte hittat den. Nu är du skyldig ett svar.

        • Gustav Pettersson

          Ni har helt rätt. Jag var helt övertygad att jag såg en artikel, men måste ha blandat ihop det. Själv var jag i Berlin under måndagen i mitt andra jobb och då skriver jag inte varken i bloggen eller i vk. Självklart borde vi ha skrivit om detta. I Lövenmagazinet som jag var med i på tisdagen tog vi upp denna undersökning, men vi borde haft en artikel under måndagen.

          • Johan

            Tack för svar. Ja, ni borde haft en sådan artikel. Kanske en bra idé inför hemmapremiären? En annan sak som borde uppmärksammas är Lövens annonsering på minoritetsspråk. Det är positivt på så många nivåer. Vi behöver se fler goda exempel kring flyktingar och integration. När en stor lokal aktör provar nya grepp för en god sak (visst finns det ett egenintresse i det också men det är kanske just det som är det intressanta?) så bör det uppmärksammas tycker jag.

  2. Mogge

    Här är sluttabellen säsongen 16/17
    1. Björklöven
    2. Västervik
    3. Timrå
    4. Modo
    5. Tingsryd
    6. Almtuna
    7. Mora
    8. Pantern
    9. Västerås
    10. Bik Karlskoga
    11. Södertälje
    12. Vita hästen
    13. AIK
    14. Oskarsham

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.