Ge oss lite jävlar anamma

Björklövens och den Hockeyallsvenska premiären är nu undanstökad och det blev ,som vanlig, förlust i Oskarshamn. I dag (torsdag) kommer ett nytt nummer av Totalt Umeå och jag blev ombedd att skriva ner mina tankar om Björklövens säsong – här kommer de.

”Packa väskan Tommy” stod på det Björklövens kansli i våras, efter att det stod klart att favorittippade Björklöven var närmre ett negativt kval än ett kval till SHL. Själv skrev jag på twitter, när Björklöven var som sämst, att det var roligare att byta bajsblöjor än att se Björklöven spela och publiksiffrorna blev allt sämre ju längre säsongen led. Tråden ”avgå Tommy” på forumet Gröngult har i dagsläget över 1700 inlägg och Björklöven har behållit samma ”värdelösa” tränare och ”bara” värvat spelare från Hockeyettan – så egentligen är det helt otroligt att det fortfarande finns någon som överhuvudtaget bryr sig om Björklöven.

Trots allt detta snack på forum och bland internettroll är det precis tvärtom. Björklöven har aldrig varit så heta som de är för inför stundande säsong. Säsongskortförsäljningen passerade fjolårets siffror ganska snabbt, trots att den har sjunkit bland företagen.
Så hur är detta möjligt? Mitt svar är enkelt. Björklöven har för första gången, sedan jag börjat bevaka dem på nära håll, blivit en stabil och trygg förening.
Om det förstnämnda i denna text hade hänt för tio, tre, två eller ett år sedan hade tränaren fått sparken innan ens vaktmästarna i T3 Center hunnit städa klart efter sista matchen. Samtliga spelare med feta kontrakt och många poäng på kontot, men med ett bristfälligt lagspel, hade suttit säkert och klubben hade sökt efter fler likasinnade spelare.
Men inför denna säsong hände det något viktigt enligt min mening. Tränaren fick stanna. In kom en tydlig chef till alla ledare i klubben (läs Joakim Fagervall). Innan det börjades inhandla trötta och ointresserade hockeyspelare satte sig klubben ner för att diskutera hur de skulle spela och agera för att på sikt nå SHL. Så inför denna säsong var det spelarna som inte var beredda att lägga ner sitt hjärta och själ för att bli bättre och utvecklas, som fick lämna till förmån till spelare som är beredda att göra just det.

Här har vi också anledningen till att intresset för Björklöven har ökat. Vem, förutom de mest hängivna supportrarna, orkar i längden åka till hallen för att bevittna några överbetalda spelare utan klubbhjärta åka runt på match utan att knappt bli svettiga.
Det folk vill ha och dit dagens moderna hockey har utvecklats är just fart och fläkt samt en fruktansvärt stor portion jäklar anmana.

Så egentligen skiter jag fullkomligt i var Björklöven kommer att sluta i tabellen. Det räcker med att laget fortsätter att visa samma driv i att vilja bli bättre som de har visat varje träningsmatch och varje träning under försäsongen, så är jag nöjd. Då har de skapat goda förutsättningar för att uppnå det alla hockeyintresserade i Umeå vill ha på sikt – ett SHL-lag.
Men om de inte lyckas upprätthålla detta och de sjunker som en sten i tabellen – ja då är det dags för alla att avgå. För då har ni inget att skylla på längre.
Så släpp pucken och ge oss lite jävlar anamma!

42 kommentarer

  1. Eskil

    Apropå lakanet som hängdes upp på Björklövens kansli under barnens påsklov i våras var väl uppsatt av något busigt trotsigt barn som inte hade något bättre att göra. Ett pojkstreck. Ingen vuxen ansvarsfull människa skulle syssla med sådana pojkstreck.

  2. Yaddayadda

    Tror många håller med dig om att mycket med Löven känns rätt just nu. Äntligen finns det bra ledare i föreningen med Joakim och Fagge. De inger förtroende. Det kan man också läsa på Gröngult. Du gör det dock väldigt enkelt för dig om du kallar Lövens största fans för internettroll som hatar Tommy Jonsson och som tycker att vi enbart värvat från ettan. Om du läser lite närmare så ser du att de allra flesta gillar lagbygget med ett par undantag. Man var skeptisk mot Pavel ända till man såg honom spela och man har varit tveksam till Wikström och Stefan Andersson som inte höll från ifjol. Backsidan har debatterats flitigt och med all rätt men med Fredriksson in och en succéartad Pavel på försäsongen så är verkligen den enda plumpen det backpar som vi fick se för mycket av igår.

    Tommy Jonsson hade absolut sparkats förr i tiden. Tommy Jonsson hade absolut sparkats i alla andra satsande föreningar pga den hockey som presterats. Det hänger knappast ihop med ett forum på internet. Det är bara sunt förnuft.

    Efter att ha bevittnat premiären så kan man konstatera att det var exakt samma Löven som ifjol. Skillnaden var att med ett gäng energispelare jämfört med fjolårets lirartrupp så orkade Löven spela Tommys galna presshockey i ca 10 av 60 minuter. Efter det var orken borta och Löven såg lika vilsna och trötta ut som vanligt. Ändras inte spelplanen så ser jag inget alternativ till att göra sig av med Tommy och den sportchef som värvat ihop ett lag för att passa Tommys omöjliga hockeyfilosofi.

    Löven var stekhett inför premiären. Frågan är hur länge det håller efter det vi såg igår. Själv fick sig hockeysuget en rejäl törn och från att jag trott på fullsatt på fredag så är jag nu förvånad om vi ens når 4000 i hemmapremiären. Många fler matcher där vi ser fjolårssäsongen i deja vu och arenan kommer att vara halvtom inom kort.

    Kontinuitet borde inte handla om att hålla kvar vid samma felaktiga personer och tankar. Det borde handla om att faktiskt göra rätt saker och sedan nöta in det. I Tommys fall så måste spelidén göras om från grunden. Det såg vi tydligt igår. Är han inte villig/kapabel till det så måste han offras. Oavsett om det skadar egon så som ditt eller lövenledningens. Här kan faktiskt lövenledningen agera innan det är för sent istället för att invänta januari, stressvärva kanadicker och sedan sparka Tommy. Dagens lag räcker till playoff om man bara har en spelidé som fungerar. Tvingar man spelarna som nu till vansinne så kommer det att vara interna krismöten innan vi ens spelat tio omgångar. Tro mig.

    Glöm inte heller att du och Gunnar Johansson Johnsson Johansson har ett stort ansvar för hur Löven och Lövens fans framstår. Den generella inställningen i Sverige är att Löven är ett storlag och där fansen är Hockeyallsvenskans bästa. Ni borde fokusera på att skildra Löven på ett journalistiskt sätt istället för att bara smeka medhårs och gnälla på fansens press, fansens kritik osv. Även om jag förstår att det är roligare att få komma till kansliet och få kaffe och kanelbulle när ni konstant agerar som ett fjärrstyrt pr-organ så tvivlar jag på att det i längden hjälper VK eller hockeyn i Umeå.

    Lycka till i vinter!

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Tack för din åsikt!
      Om det nu är 1800 inlägg i en tråd som heter ”avgå Tommy” är inte det förakt mot en människa?
      När har jag motarbetat eller skrivit illa om Green Devils? Jag vet inte hur många gånger jag har hyllat dom och skrivit att de tillhör de bästa klackarna i Sverige (SHL-lag inräknande).

      • Per

        Om du sorterar lite (vilket man tyvärr måste göra på internet i stort) så finns det mått av hat, sarkasm och faktiskt bra, konstruktiv kritik också i den tråden. Tråden är heller inte synonymt med forumet och den halvt otäcka, halvt sarkastiska tonen är ett resultat av en horribel sportslig säsong där Tommy och Löven sett helt clueless ut. De allra flesta som skriver på forumet tittar frekvent på matcher och är engagerade. Sedan finns det one or two troll men det finns också de som är väldigt kunniga. Forumet representerar rimligtvis publiken i stort och även de som tex läser denna blogg.

        Lövens fans var de som kröntes till allsvenskans bästa. Det är mer än klacken Green Devils. Du klankar inte ned på GD men du klankar i mångt och mycket med på Lövens fans som finns på tex Gröngult.

        • Erik Åström (inläggsförfattare)

          Tack för din åsikt Per.
          Jo, jag vet mycket väl att det blev det och jag har väl skrivit ett otal gånger att Green Devils tillhör de bästa även med SHL-lagen inräknade.

          Att jag har varit kritisk mot mycket som har skrivits på Gröngult håller jag med om, med all rätt. Men är det att vara kritisk mot fans?

          • Per

            Är det inte att vara kritisk mot fans? Jag misstänker att det är där de flesta fans diskuterar Björklöven iom det är det absolut största forumet för ämnet. Om vi dessutom tittar i ett lite större perspektiv så är TCIM/Gröngult ett av de största lagforumen i Sverige. Jag anar att det motsvarar den förhållandevis stora supporterskaran som Löven har så ja; kritiserar du det så kritiserar du också Lövens fans. Forumen har hållit intresset kring Löven vid liv genom otaliga kriser som föreningen genomgått.

          • Erik Åström (inläggsförfattare)

            Nej jag är inte kritisk mot Björklövens fans – utan kritisk mot en del saker som skrivs. En stor skillnad.
            För att jämföra: Bara för att du är kritisk mot hur Björklöven spelar ibland är inte du emot klubben.

      • A

        ”Tack för din åsikt!
        Om det nu är 1800 inlägg i en tråd som heter ”avgå Tommy” är inte det förakt mot en människa?
        När har jag motarbetat eller skrivit illa om Green Devils? Jag vet inte hur många gånger jag har hyllat dom och skrivit att de tillhör de bästa klackarna i Sverige (SHL-lag inräknande).”

        Men Erik, vad är det här? Jag tycker att du blir bättre och bättre på att sköta det du ska, och skriva vettiga saker men herregud. Förakt mot en människa? Ja, det finns några fullständiga idioter på forumet som vill se honom i bitar i princip. Ignorera dom, för dessa herrar är ju fullständiga idioter som jag skrev. Men det är inte ett förakt som kommer från alla på forumet, och definitivt inte ens hälften av inläggen i tråden är personangrepp,utan ifrågasättande av kompetensen.
        Tråden i sin helhet går ut på att ifrågasätta tränaren Tommy Jonsson och hans dagliga arbete. Det är ju ett faktum att en Coach är ytterst ansvarig för lagets framgångar, och ansvarig för att laget gör det som ska göras. Han är också HELT OCH HÅLLET ENSAMT ansvarig för att sätta en spelidé och ett koncept som är genomförbart med de individer man har. Han är ansvarig för att vara så pass prestigelös att han ska kunna säga: Jag hade fel, vi måste göra om och göra rätt. Det här funkar inte.

        Men händer det något på den punkten? Nej, det gör det inte. Nu har TJ fått göra sig av med spelare han inte ville ha kvar, och fått värva in ett lag tillsammans med Dalle. De två har värvat individer som ska passa in i laget, spelidén som TJ vägrar släppa och få det att fungera i stort på isen. Men det är återigen samma återkommande problem som dyker upp på isen.
        Då är frågan: Är det alla individer från föregående säsong, eller årets lags fel? Eller är det så att det kanske finns en liten gnutta sanning i att det är spelidén som inte håller?
        Är det konstigt att fans, sponsorer, och annat löst folk ifrågasätter hans kompetens som ”chef” när han uppenbarligen inte kan se till sina egna brister?
        Det är väl ganska enkelt att se på saken som i vilken organisation som helst, om man gör återkommande misstag, eller missar och inte själv inser att man gör fel utan man fortsätter på samma sätt varenda dag så blir man inte heller långvarig i jobbet. En chef som inte kan se till sina egna brister, misstag och vara prestigelös ska inte vara chef heller.

        Jag tycker det är riktigt irriterande att du uttrycker att det finns ett förakt mot Tommy Jonsson på forumet eller bland vanliga människor i övrigt. Visst, det förekommer rena personangrepp, men är det så förbannat konstigt att folk är upprörda? Var ska vi få utlopp för alla känslor, tankar, funderingar och kritik om inte på forumet som är till för oss?
        Försöker vi kommentera en artikel på VK.se, där vi framför kritik så blir den ju direkt bortplockad av Vk:s redaktion. Det är ju rena rama stasi-metoderna som framförs av VK:s journalister och ledning, där ni springer runt och är så förbannat positiva och istället kritiserar Björklövens fans. Björklöven får komma till tals när dom vill för ni blir lite halvvåta i brallan så fort dom ringer. Medans fansen inte har en enda kanal att uttrycka sina känslor på, förutom på forumet?

        Hur skulle det vara om ni istället försöker förstå frustrationen som finns bland fansen när återkommande problem som tar oss längre och längre ifrån en SHL plats uppdagar sig istället för att vara så förbannat positiva hela tiden.

        Förövrigt är inte kritiken riktad mot bara dig, det finns andra journalister som är pissdåliga på VK också. Det är ren lekstuga där borta känns det som ibland.
        Undantaget frilansande Gustav – Ljuset i mörkret.

  3. Hempel

    Håller inte med Yaddayadda ett dugg! Såg matchen på plats igår. Bästa Björklöven på flera år. Rättvis ledning och energirik hockey första 20. Att sen IKO tog över i andra är inget ovanligt i en match oavsett idrott eller nivå. Saken var ju den att Björklöven hade 15 av sista 20. Stundtals riktigt bra chanser mot IKO som såg trötta ut. Bara en storspelande målvakt som räddade IKO och att löven hade lite trubbiga avslutare. Kul att man kan se en match så olika sätt. Pratade med ett gäng Oskarshamnare som var inne på samma linje. Dom tycker att Björklöven ser väldigt intressanta ut. En av säsongens svåraste bortamatcher som lika gärna kunde slutat med en trepoängare.

  4. KALLE

    Björklöven såg i går ett lag som inte kan ta var på det spelet fram för mål och i år så blir ner halvan av tabellen det kommer var tomt i arenan några om gångar om spelar som mot Oskarshamn lycka till vinter skulle tro att björklöven får kval att hålla sig kvar i allsvenskan

  5. Dough

    Alltså. Lövens historia är en sak. Den är garanterat god nog för en bok, och då ska den innehålla alla fakta om vanstyre o.s.v.

    Dagens lag lider inte av det, annat än på ett rent filosofiskt plan – vi kunde ha legat i elitserien, kanske, om vi inte blivit misshandlade av ett par individer. Dagens lag lider av ett spel som, elakt uttryckt, saknar hjärna. Ska man forechecka måste laget ligga rätt, det får inte kosta hela markeringsspelet. Som det såg ut ifjol var det en katastrof.

    Det har gått en match. Det kan bli bättre. Men fortsätter detta vansinne ser jag innan annan lösning än att tvinga tränarna att tänka om.

    Tills vidare är jag nöjd att det bara är tre poäng som förlorats. Än så länge har inte lövenångesten kommit gång.

  6. @turboogurka

    Bra skrivet Erik. Tycker du sätter fingret exakt på den punkt det handlar om. Svensk hockey som bransch är ingen lek. De ledare och spelare som vill vara med å leka måste vara överens redan innan försäsongsträningen sätter igång. Ingen vill uppleva Södertäljes bedrövliga resa där de lyckades spela laget nedåt i seriesystemet – istället för uppåt.

  7. Knutte

    Matchen igår påminner mycket om Prästens lilla kråka. Turen var inte på Lövens sida Bedömningen av laget måste vänta tills ett antal matcher avverkats. Först då kan man se en tendens vart det lutar.

  8. bror

    Säger bara en sak som jag tyckte de var värst från matchen igår jag såg i 2 per.
    P.p va 8 helsike höll dom på med i tredje 6 min med en man mer och inte skapade fler chanser!!
    Det var riktigt dåligt.
    Kim o Thörna var borta, ok men borde ändå krävas mer än så.

  9. Löve

    Skiter i var de hamnar?
    Hoppas inte föreningen har de tankarna 🙂
    Ishockey handlar om resultat, har man en av AS högsta spelarbudgetar så tror jag inte att så många fans ”skiter” i om man hamnar på nedre halvan.
    Tycker inte alls det var roligt att bevittna matchen igår.
    Dock är jag helt på det klara med att detta var en premiärmatch och den kan sluta i princip hur som helst.
    Många nya spelare.. kommer att ta ett tag innan de blir vana varandra .. träningar och träningsmatcher är en helt annan sak än tävlings matcher så är det bara.
    Jag har i allafall ett försiktigt hopp om att det kommer att bli en rolig säsong..
    Däremot tror jag att Lövens tålamod inte kommer att vara lika långvarig denna säsong om resultaten uteblir. ( inte fansens heller för den delen (

    • Greger

      Nä fansens tålamod är ju verkligen inte långt eftersom Avgå Tommy tråden redan avgår och det skriks efter att Stefan A ska skeppas och det efter en match…

      • Per

        Vet inte om du var med under förra säsongen så jag ber om ursäkt om du inte var det. Stefan var horribel ifjol. Han hade -19 i +/-. Minns inte om det var sämst i hela ligan eller om det fanns någon värre? Det har dessutom sett lika uselt ut under försäsongen och av en händelse så hade Stefan -3 igår. Det är inte pojklagshockey vi talar om utan det är professionell idrott där spelarna lever på sin idrott. Då får man leva med att recenseras efter sina prestationer.

        • Greger

          De får leva efter att recenseras efter sina prestationer men det är ändå tidigt att skrika avgå alla efter en match.

          Förövrigt intressant att skriva att det är ok att utvärdera utifrån prestationer men samtidigt gnälla över någon som ev kanske kan tolkas som kritik mot lövens fans. Även fansen borde rimligtvis kunna utvärderas och stämningen/tonen på gröngult är långt ifrån alltid sund från alla håll…

          Dessutom måste man läsa Eriks inlägg som fan läser Bibeln om man ska tolka det som kritik mot lövens fans. Han har ju rätt i sak att det varit ett jävla liv i forum kring tränaren och kring lagbygget från vissa håll.

          • Per

            Som sagt så går det att sortera. Inte som om alla skriver samma sak på samma nivå. Lite som det funkar i dessa kommentarer.

            Angående kritik mot tränare och lagbygge. Tycker du att den är helt obefogad?

          • Greger

            Jag har inte sagt att kritiken är helt obefogad, dock i mångt och mycket.

            Du skriver sortera gång på gång och du måste själv ha sorterat rejält i informationen för att få Eriks krönika som allmän kritik mot lövens fans. Han skriver ju att intresset är större än någonsin trots att vissa är väldigt negativa. Har han fel i att avgå tråden har över 1700 inlägg o att många varit negativa till värvningarna?

            Den kritik jag tycker obefogad är din kritik mot Erik efter denna krönika.

  10. Greger

    Alltså stämningen som bitvis råder på Gröngult är ju riktigt obehaglig både mot exempelvis Tommy men nu på slutet framförallt mot VK och de journalister som jobbar där. Omfattande hat och hån som är riktigt tragiskt att läsa.

  11. Gormat

    Min största oro är att Erik tröttnar på alla negativa kommentarer och slutar skriva här på bloggen! Näthatare och troll som går på personangrepp mot både skribenter, ledare och enskilda spelare borde väl i ärlighetens namn istället sitta och titta på dokusåpor eller annan socialpornografi där mobbing och skitsnack är mer eller mindre tillåtet! Bittra människor bör gå i terapi och inte sprida sin sjukdom genom att häckla och klanka ner på andra! Det finns hjälp till er också! Tack Erik, Gustav och VK, utan er hade det varit så mycket svårare och tråkigare att följa vårt kära Björklöven! Nu blickar vi framåt och uppåt i tabellen!

      • En annan Chris

        Lövenångesten har satt in redan efter en match… Jag tänkte inte bry mig men känner lite frustration också. Man ser att många skriver rena dossier över denna lag ledning, Marcus är väl uttalad ansvarig för backarna också defensiven? Han verkar inte hamnat under luppen även om försvaret en het potatis, hans uttalande verkar många gånger sakna verklighetsförankring.

        Vad många inte förstår är att det inte är samma sak att skriva saker på ett forum och faktiskt prata med en person av kött och blod med känslor…samtidigt är det så att lövens riktiga fans är otroligt trogna…en sån sak som när man kom på träningarna när det gick som sämst och Acke gick och tackade alla efteråt. Det finns mycke hjärta… Hoppas att alla dessa fans inte säljer sin identitet till hatet…Men det jag tänkte säga är att du Erik gör ett bra jobb och steppat upp den tekniska kvaliteten rejält…man kunde direkt se vilka som pinsamt körde med mobilen och du som körde med proffesionell Nikon kamera…djävulsk skillnad. Det ger oss mycket! Som journalist och domare får man kanske lära sig att stå ut med en måtta sikt men jag tycker det ändå är tråkigt när det blir personligt därför vill jag igentligen bara ge en klapp på axeln. Alla Lövare därute knytt näven i säcken och stötta laget och det spelar ingen roll hur det går löven är alltid bäst!

      • Chris

        Inget att tacka för, tvärt om faktiskt!
        Tack för att ni står ut med allt spott och spe! Vi är betydligt fler som står bakom er! Således, stå på er och fortsätt med det ni gör, för ni gör det bra, riktigt bra faktiskt! Håll huvudet högt, bägge två!
        Med vänlig hälsning,
        Chris

  12. Jonny

    Sedan tcim lades ned och gröngult ersatte så har det ballat ur fullständigt. Det hat som vissa spyr ur sig är inte riktigt friskt. Man får ju verkligen hoppas att inte spelarna är inne och läser. Tror att det finns rätt mycket troll som är inne och skriver som älskar att elda på. Tyvärr är det inte lönt att gå in längre.

    • adlz

      Instämmer. Det är sedan rätt så pinsamt att se forumets s.k. moderatorer som inte har några regler utan styr skutan utifrån en personlig vinning. Det var ganska så uppenbart när Kim Karlsson historien uppdagades och man helt plötsligt inte fick prata om stackars Kim. Det kan väl aldrig ha berott på att en av moderatorerna är hans agent? Men att fortsätta håna häckla och hänga ut andra går fint det.

      Sämst

      • Hasse

        Ja riktigt tragiskt att se/läsa bitvis. Att håna o häckla är fritt fram. Senast igår kallades VKs livereporter för fitta i forumet vilket tydligen är helt ok…

        Löven jobbar hårt med att skapa en inkluderande miljö men folket som hänger på gröngult är oceaner bakom med sitt hat och hån. Saklig kritik är en sak men att återkommande gå till personangrepp om spelare, ledare och journalister är inte ok.

        • Per

          Inte helt sant då jag i ärlighetens namn tycker att kalla någon en fitta är bland det grövsta man kan säga. Det han skrev var inte acceptabelt men det var mer ett öknamn på en SAIK-supporter än ett nedsättande ord i den benämning jag upplever det du skrev. Han skrev ”Ärkefittsajkaren” och det var uselt och vidrigt. Dock en liten bit ifrån det du säger. Still bad och jag försöker inte förminska det.

          Tomato, tomata kanske men rätt ska vara rätt. 🙂

          • Hasse

            Ärkefittsaikare är knappast bättre än fitta. Och jo det är tydligen helt ok eftersom ingen reagerat på det. Varken moderator eller annan skribent

  13. Greger

    Förövrigt en riktigt bra krönika Erik.

    Skit i alla tragiska haters här o på gröngult. Du är grym o kan betydligt mer om hockey än vad läktarcoacherna o hatarna på gröngult som kritiserar allt och alla men som gråter som barn så fort någon säger emot eller kritiserar dem.

  14. Bear

    Tack för ett bra och välskrivet inlägg Erik. Ser fram emot fler intressanta analyser från dig och Gustav. Ni gör verkligen ett bra jobb och jag önskar bara att ni kunde posta ännu fler inlägg.

    Till alla ”kritiker” (läs haters):
    1. Löven gjorde en av säsongens svåraste bortamatcher. Matchen var jämn och löven kunde lika gärna ha gått segrande ur matchen. Är det inte lite förhastat att ge upp hoppet om säsongen pga denna förlust.

    2. Det är lätt att vara ”tuff” bakom tangentbordet, till och med en tanig, finnig 12-åring skulle våga kalla en vuxen karl för en ”fitta” på ett anonymt forum.

  15. Hasse

    Nu kallas alla sportjournalister för lobotomerade amöbor på Gröngult. Det är tydligen det också ok

    Trevlig människosynd de verkar ha på det forumet…

    Brukar läsa där men stämningen börjar bli mer och mer obehaglig så det är nog bäst att sluta läsa Gröngult och hålla sig till de mer seriösa kanalerna som exempelvis VKs rapportering.

    • Per

      Nu vet jag inte var du letat rätt på det men det står dig fritt att anmärka på det. Tror inte någon skulle tycka det var negativt. Det finns även en jätteenkel rapportfunktion där du kan anmäla olämpliga inlägg. Jag är säker på att moderatorerna skulle uppskatta hjälpen då de knappast har tid att läsa absolut allt som skrivs.

      Om du nu är intresserad av en trevligare miljö att diskutera Löven dvs. Det är svårt att ha en dialog här iom kommentarer ibland tar timmar att publicera så det finns tyvärr inget dugligt alternativ för oss som följer laget och vill diskutera det. Har du ingen vilja till att få en trevlig miljö på Gröngult så antar jag att du hellre sitter här och spyr galla på ett liknande sätt som det du klagar på.

      Trevlig kväll!

    • A

      Men herregud vad butthurt ni är här. Det är ju helt otroligt att ni ens orkar skriva om TCIM/Gröngult när ni tar saker ur sitt sammanhang, ger det en ny klang och hoppas att vanligt folk ska hålla med er.
      Det är tragikomik över allt det här.

      Förvisso, kanske jag framstår som butthurt också som säger ifrån åt andra hållet, men det känns som att någon måste sätta ner foten mot alla låtsasjournalister och självutnämnda etik/hockeyexperter som verkar husera här.

      Ni kan inte ta kommentarer ur sitt sammanhang, från enskilda individer och sätta dom i ett nytt sammanhang och tro att det ska gå igenom utan kritik. Som jag tidigare skrivit så representerar forumet den större skaran av personer som är otroligt intresserade av Björklöven. Vissa med lite lägre IQ, andra med lite högre. Vissa med märkliga åsikter som andra håller med om, och tvärt om. Har man ett forum, som är öppet för registrering för alla, så kommer man också få användare från olika hörn, miljöer och tankesätt. Det är upp till moderatorer och forumägare att rensa upp, hålla koll och styra ihop trådarna på forumet så det sköts på ett snyggt och städat sätt. Det är också relativt enkelt att lista ut att det kommer uppstå diskussioner, argument, hatiska kommentarer, ifrågasättande kommentarer på samma sätt som det uppstår positiva kommentarer och glädje samt lycka.

      Jag råder alla som är tveksamma att gå in i valfri tråd på forumet och läsa igenom utöver det som skrivs här så ska ni se att det är både positivt och negativt. Och vad annat kan man vänta sig?
      Ingen på forumet kan styra över vad någon annan skriver utan varje individ måste se till sig själv, och inse att man kanske gör fel. Precis som jag menar att björklövens ledning borde göra.

      Jag tycker också att VKs journalister borde se till sig själva och vad dom skriver, samt vilka kommentarer man plockar bort på VK.se. Det är fruktansvärt irriterande att varenda jävla gång man lägger en kommentar där man inte håller med VK, eller går emot deras inofficiells agenda så blir man avstyrd och raderad direkt. Det är bedrövligt, fruktansvärt irriterande och drar tankarna till en helt annan tid i världen där man sorterade ut oliktänkande.

      Nej. VK, ni kan bättre. Skärp er för fan.

      • Erik Åström (inläggsförfattare)

        Som jag sa till dig när du ringde till mig så är det inte vi på sporten som styr över kommentarerna på VK.se – utan endast här på bloggen. Om du har invändningar på hur kommentarer hanteras på VK.se får du ta det med chefredaktör Ingvar Näslund. Varken jag eller Gustav kan påverka den gången.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.