Det kallas orutinerat

Björklövens hemmapremiär i Hockeyallsvenskan anno 2016/17 kunde inte ha fått en bättre start – trots det föll laget för andra matchen i rad. 

Likt matchen mot Oskarshamn kom Björklöven ut som ett par bålgetingar och hade 2-0 redan efter drygt två minuter. Det var där och då uppdukat för fest – en fest som snabbt kom av sig, då Tingsryd lika snabbt både reducerade och kvitterade. Men festbordet ställdes ännu en gång fram, då Löven gick upp till 4-2 – men ännu en gång fick det ställes undan och fram kom gravölen efter att Tingsryd gjort 4-5.

Så hur fan kan detta komma sig? Jo det är orutinerat.

Björklöven åkte skridskor och slet som djur – men det finns ett stort problem. Björklöven kan för stunden inte spela klokt och smart i ledning. Det har nu visat sig i tre matcher i rad (sista träningsmatchen mot Modo inräknat). Orutinen gör att det går bort sig i sin iver eller navitivitet allt för ofta.

Här har tränarna ett stort ansvar. Att ingjuta spelarna mod att våga fortsätta slita som djur men inte gasa full fart framåt HELA tiden. Helt enkelt börja spela en smartare hockey sett över 60 minuter.

Men än är jag inte orolig. Stundtals fanns det stora ljusglimtar. Men för alla som är intresserade av Björklöven bästa så måste poängen börja trilla in, så det blir någon form av arbetsro.

Några plus och minus från matchen

+ Jag tycker David Lindquist och Niklas Pavel växer in mer och mer i den allsvenska kostymen för varje match och dag som går.

+ Hemmastället, jävlar vad snyggt det var

+ Björklöven gjorde fyra mål

***

– Björklöven förlorar trots att de gör fyra mål på hemmaplan – det får inte hända!

– Adam Werners målvaktsspel gjorde ingen glad i dag (men han fick ingen hjälp heller)

– Björklövens försvarsspel framför eget mål gjorde heller ingen glad.

– Domarna (nog med kommentarer)

Om ni vill läsa mer om matchen kan ni göra det här:

”Vi måste lära oss stänga matchen”

Tränarna efter Lövens förlust

”Känns som att målen bara ramlar in”

Johnsson: För tidigt att hänga någon

25 kommentarer

  1. johnny pilhammar

    Jag är jäkligt orolig. Bra försäsong I år igen, sedan blir det en jäkla soppa som ifjol trots stor utrensning av ”fel” spelare. Hade vi rensat tränare och sportchef och behållt samma lag så hade vi inte stått med två raka förluster.

  2. Ray

    Orutinerat?
    Hela laget har ju 3122 HA-matcher under vingarna plus över 600 matcher i SHL.
    Plus över 400 matcher i Liiga.
    Dessutom en Coach som vunnit SHL.

    Orutinerat är fel ord.
    Björklöven behöver en riktig coach och en riktigt sportchef samt en övermänsklig och 2-4 nya spelare. Och inga fler ja-sägare som hyllar laget och ledarna oavsett resultat. På den här nivån är det resultat som räknas. Undrar vad en riktigt tränare skulle kunna göra med detta lag?

    • ADO

      Spot on Ray! Dessutom tror jag publiken har väldigt lite tålamod kvar efter förra säsongens kräftgång. Gissar att om torsk även i nästa omgång att det är 1000 personer färre på hemmamatchen därpå.

  3. Per

    Verkligen ingen som klarar av att lägga ihop 1+1 och inse att Tommys tokiga presstaktik ger trötta ben som ger misstag som kostar mål. Sen när man väl ligger under så finns det ingen energi för att skapa något framåt.

    Löven lär bli många lags favoritmotstånd i år.

  4. Fredrik

    Handlar inte om orutin utan det handlar bara om att vi har tränare som inte kan lära ut försvarsspel. Vi hade en mycket mer rutinerad trupp ifjol men det såg exakt likadant ut då. Skillnaden var då att vi ofta hade en storspelande Kevin Lindskoug som ensam höll ner siffrorna när han inte var less.

  5. kaLLe aNKa

    Man daltar för mycket i löven som vanligt!

    Det är ju sportchefen som vill ha div1 spelare, om man behöver 10 matcher för att komma in i HA så går man också miste om 30 poäng, då kanske man har valt att ta in fel spelare.?

    Spelar löven ishockey på elit nivå eller tränar man några dagisbarn?

    Det har bara gått två matcher, men jämför man med förra året så har man allt i årets trupp: Spelarna som tränarna vill ha, man har åtta backar från start bara en skadad spelare och som vanligt publiken med sig, vad är då problemet?

    ALLA utom tränarna är sjukt besviken!

    Domaren är lika dålig som förra året så det är inget nytt!

  6. Jocke

    Bra skrivet.

    Oroväckande att de tappar klara ledningar 2 ggr på raken.

    Du har helt rätt i de behöver börja trilla in poäng snart så det blir lite arbetsro för gruppen.

  7. Coachen

    Håller med inlägget, måste finnas smartness i spelet också. Naivt att tro att laget kan orka jobba offensivt och jobba ner motståndet konsekvent i 60min. Inte heller ok att det inte finns en plan B då vi leder matcherna. Mentalt jobbigt för grabbarna att leda matcher och i slutändan inte få nånting för det.. Länge sedan jag såg ett motståndarlag som fick så mycket chanser i slottet, vinna andrapuckar i fel ställen och få så billiga mål. Kommer bli jobbigt att vinna matcher framöver om vi är otäta bakåt och släpper in typ 4 mål i snitt. Skärp till defensiven snarast annars känns en playoff-plats för mig väldigt långt bort redan nu tyvärr…

  8. Stocke

    Akerblom fick EN kritisk fråga på pk.:n om försvaret och taggarna kom ut direkt och han blev sur. Dåligt tecken och visar en total brist på självkritik. Helt fel människor som står i båset, de kan aldrig säga, ”fan vad uselt att släppa en tvåmålsledning 2 gånger”…… t.ex. Taifs coach var öppet kritisk mot sitt lags spel i första men Löven ”skyddar” sina spelare in absurdum som vore de 3-åringar. Det här handlar om resultat och då ska spelarna kunna ta kritik och borde ha det också. Jag har försökt vara positiv till coachernas nysatsning men nu måste man nog se sanningen i vitögat. De har haft en dryg säsong på sig men jag har exakt samma vibbar som förra säsongen. Inget verkar ha hänt. Akerblom, jag hoppas det är goda kanelbullar på kansliet i alla fall och att kaffet är nybryggt. Usch! Jocke, ta steget ner tack!

  9. Svampen

    Stocke har faktiskt en poäng. Känslan förra året var att de BARA fokuserade på det som var bra, och inte ett dugg på det som behövde bli bättre. Visst nu har de bytt fokus, men fortfarande så är BARA fokus på det som är bra. Man blir aldrig bättre ifall man bara fokuserar på saker som redan är bra.

  10. Löve

    Äh Åström är ju glad iaf… rolig match att se på då spelar det ju ingen roll om man förlorar….. 🙂 eller hur Erik?
    Själv är jag bara bedrövad!
    Vi förlorar matchen på egna misstag! Igen! Med lite hjälp av schilken.
    Nu sitter Tommy och myser har ju redan skrivit sitt försvarstal som han kommer att dra hela säsongen. Billiga puckar, små försvarsmissar nå småsaker vi måste ordna till tills nästa match.
    Tyvärr blir det 3 raka förluster sedan får vi se vad som händer tur att worldcup börjar på söndag.

  11. Jan-Erik Brännström

    En liten undring så här på lördagmorron.
    Hade Kevin Lindskoug stått i målet i går kväll hade vi vunnit matchen. Jag har funderat hela sommaren ute i stugan varför han sparkades och inte erbjöds ett nytt kontrakt. Enligt vad jag förstått och sett är han en något arrogant, alltid väldressad person som inte drar sig för att skälla ut sina backar om de gör ett fel. Blir även vansinnig på sig själv om han släpper in ett skott som han borde ha tagit. Det negativa vägde tydligen över i vågskålen varför Föreningen sparkade honom. Här prioriterades alltså trivseln i laget i första hand och styrkan i målvaktsbesättningen i andra hand. Är det vad vi supportrar vill ha?
    Jag tvivlar. Vi vill se laget i den övre kvartilen och tuttenuttandet överlåter vi gärna till lag som spelar för sitt nöjes skull och utan ambitioner.
    Kan inte bloggägarna Petterson och Åström granska ärendet. Varför fick Kevin sparken?
    Finns det något dolt i affären?
    Lycka till..

    • Gustav Pettersson

      I och med att han inte längre satt på kontrakt så fick han ju inte sparken utan Löven förlängde inte med honom.
      Det är egentligen dolt bakom det hela. Kevin var en av de största kritikerna till Tommy Jonsson förra säsongen och hamnade även bråk med honom under säsongen. Kom ihåg att han var avstängd en tid för ”disciplinära orsaker”.
      Dessutom hamnade Kevin i konflikt med en del lagkamrater. Jag såg det själv i Uppsala när han och Alex Hutchings argumenterade.
      Jag personligen gillar Kevin både som målvakt och som person och vet att han gärna hade stannat i Umeå. Han satt dock på ett billigt kontrakt och ville ha högre lön utifrån sin statistik och prestationer i klubben.
      Därför var det inget jättekonstigt att klubben valde att inte förlänga när han skulle bli dyrare och inte funkade ihop med Tommy Jonsson.
      Jag tror dock att Niklas Lundström kommer att vara en av de bättre målvakterna i allsvenskan den här säsongen så jag är inte orolig på målvaktssidan. Då finns det annat som oroar mer.

  12. Rolf

    Det känns ju tråkigt med två tappade matcher, men jag hoppas på en hyfsad säsong trots allt.
    1. Det är bra att Löven bygger långsiktigt och om spelidén är pressspel så ska vi köra det och se denna och nästa säsong som träningsäsonger. Sedan om två år kommer vi att kunna köra sönder motstånden.
    2. Vi har ett lag i år där alla är beredda att offra allt för Löven.
    3. Problemet är att vi just nu har i ryggmärgen att offra allt och gå framåt. Här borde det inte vara svårt att lära sig att växla. 5 minuter fullt blås framåt. 5 minuter återhämtning där man visserligen sliter och kämpar men där mantrat är täta bakåt och sedan ”sarg ut”. Genom att tydliggöra för spelarna att det växlar kommer man inte att gå bort sig och tappa 2-målsledningar så snabbt.
    4. Vi fans måste fortsätta stötta och gå på matcher. Vi måste acceptera att vi inte är ett SHL-lag. Vi måste acceptera att vi inte är ett topplag i allsvenskan. Vi är ett lag på nedre halvan och varje mål och poäng är en seger på en väg som pekar uppåt. Innan vi sablar ner alla backar ska vi tänka var de är nu och var de kan vara om två år!
    Älska Löven!

    • KungsholmsLövet

      Nej, Rolf, det håller inte.
      Man kan inte sälja biljetter på ett lag som eventuellt är bra om ett par år, folk vill se ett vinnande lag, så är det. Därutöver kommer max sju-åtta man av nuvarande spelartrupp vara kvar om två år. Ska de nya också ha två år på sig att lära spelidén?

      För mig är det helt ok att ta in unga, oprövade spelare men jag är orolig för att den taktiken som TJ försöker implementera är omöjlig att nå framgång med på den här nivån. Vi skeppade fem mål mot TAIF igår, ett lag som vi borde kunna stressa till misstag. Är rätt säker på att vi kommer att bli mördade mot ett skickligt lag som AIK på tisdag med denna taktik. Vi måste spela med mer cynism och backa hem istället för att försöka stötbryta högt upp i banan och riska två-mot-ett eller tre-mot-två bakåt.

  13. Knutte

    Frågan är hur läraktig TJ är. Av erfarenhet vet jag att vissa människor har oerhört svårt att se vad som gått fel.Förmodligen har vårt psykologiska försvar ett finger med i spelet.

  14. Henrik

    Håller med i mycket av det du säger Rolf, men det här är andra säsongen med samma tokpress. Att kunna göra det du beskriver som en intervall hockey finns det ingen tillstymmelse till att ens fundera över: fullt ös tills man inte orkar är plan A, det finns ingen plan B. Att folk skriker efter avgång för TJ beror nog i mångt och mycket på att det spelmässigt ser ut exakt som ifjol, förutom just hastighet och att alla tar jobbet. Att ”prova” detta i två säsonger skapar inte en trygg plattform för att ta nästa steg, utan troligare en degradering. Taktiken som den sett ut är för endimensionell och lättläst. Men visst hoppas man med en dåres envishet på bättring.

  15. Eskil

    Skall bli intressant att se vad TJ gjort för några fel då Löven tar första segern för i år. För även då Löven segrar kommer ni att finna minst hundra fel också i vinstmatcher. Ni som bara har ”Avgå TJ” etc att säga börjar rent ut sagt bli patetiska och ordentligt fantasilösa och stereotypa har ni visat sedan länge att ni är. Håll er till för er passande trådar på grongult.se och sluta svärta ner den annars så fina Lövenbloggen.

    • Per

      Segrar kommer förr eller senare. Kommer dock krävas rätt så många för att nå en vettig placering. Redan efter två omgångar så har jag reviderat min förhoppning av en topplacering och ser nu än åttondeplats som mål. Allt som allt efter snart tre raka förluster så är jag jättenöjd om vi slipper kval neråt. Ett kval som jag absolut inte skulle känna mig säker inför.

      Låt oss hoppas att man snart börjar prestera. Det finns inga dåliga lag i serien så man klarar sig aldrig kvar pga andras misslyckande.

  16. Trollet från grongult.se

    TJ borde ha fått foten efter förra säsongen, endast i Löven som man ”bygger vidare” på ett regelrätt fiasko.
    Inleder med två nya förluster, utbuade på hemmaplan. Publiken har redan börjat svika.
    Svårt att vara positiv.

  17. Lövenfan på sittplats

    Det verkar som många tror att löven skulle vara ett topplag i år med idel vinster när det i verkligheten är en 8:e plats som är det realistiska målet. Väl där kan vad som helst hända. Tycka vad man vill om TJ som tränare men det måste vara bättre för laget att ha en tränare i alla fall två säsonger än att som tidigare byta varje säsong. Mycket gnäll från många fans men kom ihåg att det är Björklöven vi håller på, det är knappast första gången det går tungt för laget. Att skylla publiktapp på några förluster är nog inte heller hela sanningen, det som skedde i Östersund har gett en bitter eftersmak för många personer i Umeå och de som kanske gått på någon match nu och då kommer nu att dra sig för att visa stöd pga det. Mer transparens i det ärendet tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.