Matchdag – Tingsryd hemma

Det är dags för hemmapremiär för Björklöven och allsvenskans bästa fans. Tingsryd, fjolårets succélag väntar för Björklöven i T3 Center.

Tingsryd kommer från en sanslös säsong som slutade med en allsvensk final mot AIK som gick hela vägen i fem matcher, men efter förlust i femte matchen blev det respass mot Leksand i återkvalet efter det. Klubben kommer alltså från föreningens bästa säsong någonsin. Laget har dock blivit ganska ”sönderköpt”. Två av de viktigaste spelarna Eric Castonguay (Leksand) och Drew Paris (Modo) har lämnat klubben. Även Marcus Persson (Västerås) och Joakim Högberg (Löven) är svåra tapp. Totalt sett står laget inför en rejäl utmaning.

Efter att bara förlorat två matcher hemma på hela förra säsongen åkte de på en 1-2 förlust mot Södertälje i premiären. Detta efter att hämtat upp ett 0-1 underläge, men sedan släppt in det avgörande målet i boxplay.

Under försäsongen har Tingsryd spelat hela nio matcher. Fem segrar och fyra förluster. Den sista träningsmatchen var just mot Oskarshamn som Björklöven föll mot i förrgår. Då vann Tingsryd med 5-2.

Vi kan vänta oss en match där Tingsryd spelar precis som i fjol. De prioriterar defensiven, kommer att styra Björklöven mot kanterna, låta Björklöven ha puckinnehavet för att sedan vända på spelet blixtsnabbt. Frågan är bara hur de hanterar Björklövens presspel och om TAIF fortfarande har samma spets i vändningarna.

Laget: 

Så här ser laget ut:

Niklas Lundström – Adam Werner

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Lukas Ekeståhl-Jonsson –Jonas Emmerdahl

Stefan Andersson – Simon Fredriksson

Emil Wikström

Cody Murphy – Tobias Hage – Joakim Högberg

Jesper Thörnberg – David Lindquist – Lucas Sandström

Marcus Jonsson – Axel Ottosson – Isak Stenlund-Ädelgran

Nicklas Johansson – Stefan Öhman – Mattias Granlund

Jesper Thörnberg är tillbaka i laget. Kim Karlsson saknas fortsatt. Frågetecken för Nicklas Johansson. Fredrik Hetta tar i sådana fall hans plats.

Mina nycklar till seger:

¤ Starten. Björklöven kom frustande ut i Oskarshamn och kan de komma ut på samma sätt med den energin så kan de helt klart ta ledningen i matchen och på så sätt tvinga upp Tingsryd i sitt spel.

¤ Defensiven i egen zon. Björklöven måste spela mer rejält i egen zon än senast mot Oskarshamn.

¤ Powerplay. Senast kammade Löven noll i PP. Där måste de upp ett snäpp.

Sagt från Lövenhåll: 

–  Vi var förtjänta av poäng mot Oskarshamn. Nu ska vi ta tre mot Tingsryd i stället.Tingsryd har snabba spelare och ställer om snabbt. Det måste vi passa oss för och se till att få pucken djupt i anfall, säger Markus Åkerblom.

Noterbart om Tingsryd:

¤ Förra säsongen vann Tingsryd båda mötena nere i Småland med 7-2, men i Umeå vann Björklöven med 4-2 och 5-1.

¤ Forwarden Zack Phillips är tilltänkt poängkung i TAIF den här säsongen. Randy Edmonds som jag träffade på pressläktaren i Oskarshamn hyllade honom. 23-åringen har gjort 33 poäng på en säsong i AHL, men kommer närmast fårn en strulig säsong där han hoppat mellan AHL och ECHL.

¤ Tim Sandberg är nya förstemålvaktne och ha har stora skor att fylla sedan klubben tappat både Wiktor Ragnewall och Johannes Jönsson som båda gjorde succé i fjol. Totalt tappade laget nio av lagets i mina ögon 15 bästa spelare efter förra säsongen.

¤.Jacob Dahlström saknas på grund av skada.I övrigt matchar Tingsryd full trupp.

Sagt från Tingsryd:

– -Vi förlorade en hockeymatch, en av 52 matcher. Södertälje är inte ett dåligt lag och hade under gårdagens match ett effektivt powerplay.  Det var ingen bra insats där vi inte var beslutsamma nog och måste upp ett snäpp och leverera bättre. Vi var inte lika ödmjuka som vi brukar och spelade alldeles för omständligt.Imorgon kommer ni att få se ett gäng revanschsugna spelare, säger Magnus Sunnqvist till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och Erik Åström levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

4 kommentarer

  1. Per

    Lite do or die ikväll redan ikväll om det nu kan bli det i omgång två. Tingsryd hemma är förmodligen en av de enklare uppgifterna i årets allsvenska. Fortfarande inte en enkel uppgift men det är en sån match som man borde kunna vinna.

    Förlust idag och man får en riktigt tuff start på serien då nästa match är AIK borta. Börjar Löven med tre raka förluster så är det en stor risk att man fastnar i botten. Det sagt så är det bara en sak att göra ikväll. Vinn!

  2. Frågor

    Är Kims lättare känning i överkroppen nu en skada? Varför får inte Bull chansen efter förra matchen där fler än Wikström hade det tufft?

  3. Stefan

    Såg intervjun med Gunnar J (VK) på Lövenappen inför Tingsryd….han var rätt oroad över att Kim har fått tillbaka känningar av hjärnskakningen 🙁 ! Förhoppningsvis är det något helt annat som gör att han snart är tillbaka igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.