Mr Madhawk: ”Dumt med slutsatser efter tre omgågar”

Tommy Jonssons vara eller inte vara diskuteras flitigt just nu trots endast tre spelade matchen. Nu har även Sveriges största hockeyblogg MrMadhawk tagit upp frågan.

Johan ”MrMadhawk” Svensson skriver i bloggen att:

”Tommy Jonsson var kraftigt ifrågasatt i förra säsongens upplaga av Björklöven. Nu har hans lag inlett den här säsongen med tre raka förluster. Jonssons förtroende är inte jättestort efter förra säsongen, och nu är kontraktet utgående. Då blir det lättare att göra förändringar. Men ge det åtminstone tio omgångar innan vi kan säga någonting konkret. Minns ni förresten vem som hade tre raka förluster förra säsongen? Det var Fredrik Söderström i Oskarshamn. Då vände det i omgång 4 när man slog Leksand borta. Sedan slutade man trea i serien. Så att dra Dumt efter tre omgångar.”

¤ ¤ ¤

Oavsett vad man tycker om Tommy Jonsson som tränare är det så att Björklöven har valt att gå på linjen med honom som tränare trots fjolårssäsongen och han har tillsammans med Daniel Johansson byggt ett lag efter hur de vill spela. Då måste han få chansen och då över mer än bara ett par omgångar att få ihop det laget. Jag håller med MrMadhawk. Efter 13 omgångar då har Björklöven mött alla lagen en gång. Då har tur och otur spelat ut sig lite mer. Då går det att se ännu bättre om laget behöver förstärkas, om något behöver förändras eller så. Jag är inte förtjust i den hockeyn som TJ vill spela, vilket måste ha framgått redan under förra säsongen, men om jag efter tre matcher med ett i stort sett nytt lag skulle ropa om sparkningar så vore jag bara populistisk och överilad.

7 kommentarer

  1. bror

    3 omgångar?? Känns som 55 omgångar.
    Trodde själv på T.J ifjol genom hans meriter innan, iår har dessa herrar fått möjligheten att mixa ihop laget själv litegrann och nånstanch under träningsmatchande under försäsongen såg det rätt ok ut och det spelet borde väl ha suttit lite nu men det ser ju verkligen inte bra ut.
    Ingen utpräglad sniper har löven inte heller som i fjol med Hutchen och nån till utan man säger att flera ska fixa den biten.
    Nu när Kim är borta och man vet ju inte om han kommer igen så ..ja vem ska börja producera på
    riktigt?
    Visst..löven kanske har många brister just nu men som dom spelar nu ..nä ser inte bra ut och kan väl inte bli sämre? Men kan man få upp dehär gänget ett stort snäpp..ja jag hoppas fast jag tror inte att Tommy gör det. Försvaret är ju som ifjol riktigt kasst lägg då till pp som är hur viktigt som helst, är de sämsta jag sett löven gjort på många år.
    Nåt är riktigt fel!!

  2. G

    Jag tycker att du har helt rätt i ditt resonemang. Förra året inledde Björklöven med att gå upp i serieledning och det talades om ”en styrka att vinna trots att spelet inte stämmer”.

    Björklöven har släppt in överlägset mest mål i allsvenskan, men samtidigt är det faktiskt bara två lag som gjort fler mål framåt.

  3. Canoah

    Du är inte förtjust i den hockey Björklöven vill spela menar du? Det är ju den som ska gälla.

    Eller menar du att du inte är förtjust i hur Tommy Jonsson implementerar vår hockeyfilosofi, då är vi överens.

  4. Per

    Det är ju dock ca en säsong mer än tre matcher så man kan dra slutsatser. Men visst, låt Tommy fortsätta till dess säsongen är rökt så kan vi hoppas att någon går på matcherna. Annars är de senaste årens jättejobb med ekonomin bortkastad.

    Som söderlövare så valde jag för första gången på tio år att inte gå på Löven här nere. Vad jag förstod så var det ca 30% av den vanliga styrkan på plats. Go figure…

  5. Ray

    Rent allmänt angående tränare är det för tidigt att prata avgång efter 3 omgångar.
    Men här är ju undantaget som bekräftar regeln.

    Det är ju samma skittaktik som förra säsongen. Den fungerar bara om du har ett SHL-LAG i Hockeyallsvenskan eller ett HA-lag i div1 osv.

    Sedan tycker jag att Sportchefen ska ifrågasättas också. Dessa två säsonger har Björklöven saknat en fullt fungerande backsida och nu även målvaktsida. Kolla Grönis två målvakter Lindeskoug och Mattsson. Hur går det för Mattsson nu?

    Dessutom värvas det för många av det som saknades. Inför för saknades högerskyttar. Då värvas det för många så alla får inte plats. Denna säsong är bara Hetta kvar som Högerskytt i PP, om han ens spelar PP?

    Saknades centrar förra säsongen, nu är det 5 och en billig fick gå (VEJ), som var suverän i BP. Nu fungerar inte BP.

    Det saknades lite muskler i backlinjen inför förra säsongen, nu har man 3 stycken som verkar vara någon för mycket.

    Det saknades grovjobbare inför förra säsongen, nu har man nästan uteslutande värvat grovjobbare.

    Kan någon se ett mönster?
    Kommer aldrig få skutan på rätt köl, om man kastar sig fram och tillbaka hela tiden. Man kantar lika mycket åt babord som styrbord. Tyvärr.

    Sedan undrar jag vad Fagervall menar med att ”Björklöven ska äga spelidén” när det är T.J:s ickefungerade spelidé från förra säsongen som används fortfarande.

    Är det T.J:s vansinniga spelidé utan möjlighet till anpassning efter varken motståndare, ställning i matchen eller borta/hemmaplan som ska vara Björklövens spelidé i framtiden?
    Vore ju en befogad fråga, att ställa till Fagervall?

    Sammanfattningsvis så känns det som ytterligare en säsong håller på att gå i soptunnan, om inget görs väldigt snart.

  6. Muntergök

    En bloggare som citerar en annan bloggare…. Blir inte rätt av två fel.
    Men ok, vi kör 10 matcher till inför halvtom hall sedan kan ni krypa till korset och inse fakta.

  7. Jan-Erik Brännström

    Såg matchen i sin helhet på CMore. Mycket att fundera över. Beslöt dock efter moget övervägande att hålla inne med åsikter till åtminstone 10 omgångar spelats. Det är inte fair play att redan nu recensera sportchefens värvningskunnande och insikt.
    Konditionen verkar i alla fall god. Kanske kunnandet snart kommer ikapp orken. Den som lever får se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.