Matchdag – Modo hemma

Ännu en matchdag är här – Modo, som ligger på femteplats i tabellen, hemma står på schemat och årets första ”derby” väntar. Här kommer en liten guide inför matchen. 

I fredags kom säsongens första seger för Björklöven och Modo började även de säsongen lite knackigt, men har kommit igång och har två raka segrar.

Detta blir den andra matchen utan Tommy Jonsson i båset och vi märkte genast att Björklöven täta till försvarsspelet och det gav utdelning i fredags.

Lagen har mötts två gånger under försäsongen och de båda matcherna var täta och tighta. Jag tror även dagens match inte kommer vara ett undantag ifrån det. Laget med det bästa försvarsspelet kommer att vinna.

Laget:

Björklöven släppte laget vid 11:00 och ställer upp enligt följande:

 

Niklas Lundström (Adam Werner)

Lukas Ekeståhl-Jonsson – Simon Fredriksson

Christian Bull – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Niklas Pavel

Emil Wikström

Jesper Thörnberg – Stefan Öhman – Lucas Sandström

Fredrik Hetta – Tobias Hage – Isak Stenlund-Ädelgran

Mattias Granlund – David Lindquist – Marcus Jonsson

Nicklas Johansson – Andreas Vikström – Linus Boström

 

Fyra spelare är på skadelistan: Kim Karlsson, Axel Ottosson, Jonas Emmerdahl och Cody Murphy. Joakim Högberg var sjuk under gårdagens och verkar missa dagens match.

Mina nycklar till seger:

¤ Defensiven. Ska Björklöven vinna mot Modo då gäller det att även i den match börja bakifrån. Samma hårda jobb som mot Hästen. Där de jobbade som ett lag.

¤ Specialteams. Modo har en mycket vass förstaformation i powerplay, den måste Björklöven stoppa. Likaså måste de få utdelning i powerplay.

¤ Publiken. Björklöven och dess supportrar har nu fått en ny tränare och kommer från en seger – nu gäller det att bära fram laget!

Sagt från Lövenhåll:

– Vi gjorde små små justeringar i försvarsspelet inför matchen senast. Det handlar om ytor och ansvarsområden och de små justeringarna föll väl ut. Vi har haft fokus på det fortsatt efter matchen och kommer jobba vidare där, säger Åkerblom i ”inför matchen” intervjun på bjorkloven.com.

Noterbart om Modo:

¤ Modo hade match under gårdagen, där de hyllade en av de större backarna i klubbens historia, Mattias Timander. Hur kommer gårdagens match påverka laget?

¤ Modos Patrik Karlkvist toppar Hockeyallsvenskan poängliga med 8 poäng (4 + 4). Även hans formationspartner Byron Ritchie är med i toppen av poängligan och har på 6 matcher skrapat ihop lika många poäng (1+5)

¤ Modo har likt Björklöven inte en sådan smickrande målvaktsstatistik. Faktum är att endast fyra målvakter i serien har en räddningsprocent under 90%. Två av dessa spelar kvällens match.

¤ Modo har seriens näst bästa powerplay och gör mål hela 32% av sina lägen.

Sagt från Modo:

– Det är skönt med kort bussresa när det är två matcher på två dagar. Killarna tränar varje dag så det finns inga ursäkter att inte göra en bra prestation ikväll där vi åker till Umeå för att vinna med en matchplan att spela tight och hårt, sammanfattar Andreas Johansson till Modos hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är på plats och levererar presskonferens, webb-tv och bloggar efter matchen. I vanlig ordning kommer ett helt paket med texter på webben efter matchen.

En kommentar

  1. A

    Skulle gärna höra era åsikter kring målvaktsvalet.
    Jag har en känsla av att man matchar Lundström för att man just i detta nu tittar på fler målvakter att plocka in, och att Werner är lättast och klart billigast att göra sig av med.
    Det känns som att Lundström spelar nu för att bli lite säkrare i kassen, medans Werner nöter bänk då man inte tror att man har ”nytta” av honom i framtiden.
    Bara en tanke, kul att höra vad både Erik och Gustav anser.. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.