Misstagen fäller Löven – som vanligt

Derbyt mot Modo blev en tät och tuff tillställning och en inramning som höll absolut högsta SHL-klass. Men det var Modo som drog det längsta strået.  I de två första perioderna var det inget snack – Modo var det klart bättre laget. De kändes hetare i allt och hade också med sig en 1-3-ledning inför den sista perioden.

Signifikativt för de två första perioderna var när 70 kilo lätta Lukas Wernblom, i sitt första byte för matchen, sänker Björklövens största och tyngsta spelare i 100 kilo tunga Niklas Pavel. Redan där skapade Modo ett rejält övertag på Björklöven. Vad tror ni det skickar för signaler till Modos bås om deras minsta kille sänker motståndarnas ”tuffing” med en fin tackling? Jo hela laget lyfter!

Men nu ska detta inte handla om att Niklas Pavel blev nertacklad. Han tillhörde en av Björklövens bästa spelare och fick dessutom göra sitt första mål i Löventröjan. Detta ska återigen handla om det som börjar bli extremt tjatig. Om Björklövens misstag.

Om Modo var det klart bättre laget i de två första perioderna som var det omvänd ordning i den sista perioden och trots att Modo gör 1-4 kommer Löven igen och gör match av det hela. Men sedan kommer ett femte misstag och vips så har Modo 3-5. Skulle vilja säga att samtliga Modomål kommer efter en bjudning av Björklöven. Och det kunde ha blivit mer mål också om det hade velat sig illa.

Nu är det främst backarna som står för dessa. Vi har en ung kille som match efter match gör fatala misstag. Vad göra? Är detta ok? Givetvis måste backar få vara kreativa, men de ska inte få vara det till vilket pris som helst. Här gäller det att den nya backcoachen Jesper Jäger är väldigt tydliga med sina adepter. Följer ni inte våra direktiv så kan ni inte fortsätta att få istid. Det är min åsikt i alla fall. Nu kanske det har det så, jag hoppas att så är fallet. För dessa misstag får inte fortsätta att ske! Eller Björklövens naiva backspel får inte fortsätta.

Sedan har vi det här med målvaktsspelet. Just nu har Björklöven inte en målvakt som kan vinna matcher åt dem.

Ja, Björklöven har fortfarande mycket att jobba med. Eller som Fagervall sa i periodpausen i Cmore-sändningen. ”Om alla sitter ner i båten och ror är det sällan någon som faller ur”. Men då gäller det för de nya tränarna att de får alla spelare att ro åt samma håll!

23 kommentarer

  1. Lars Ness

    En fråga, läser ni kommentarerna på GrönGult innan ni skriver på bloggen?
    Det ser nästan så ut.

  2. KALLE

    Det finns inte mycket att säga var löven backar i står och drömmer tappar markering och då blir det inte lätt att var målvakt så måste det hända saker för är det riktigt kris måste ta tre poäng snart det är på torsdag redan

  3. Ray

    Misstag ja, men det är inte på isen dom stora misstag har tagits men det är där dom syns. Man hade inför säsongen 1 max 2 stycken backar som tidigare presterat på hög hockeyallsvensnivå.
    Vad tror man ska hända?

    Lägg till 2 stycken målvakter och 4 stycken backar som har ringa eller ingen erfarenhet från hockeyallsvensnivå, så har du ett vinnande koncept?

    För sista gången ; Ring Kevin innan det är för sent!

    Ring Hutchings eller liknande kille för mål i powerplay, han borde vara billigare nu.

    Förstärk backsidan.
    Förstärk Målskyttet.

    Förstår inte varför det ska vara så svårt att förstå att laget är felbyggt och det kommer kosta pengar att ordna till misstagen från ledningen.

    Och låt inte Dalle själv hitta någon fantastiskt målvakt.
    Olli-Werner-Nicke talar sitt tydliga språk.
    Inget fel på dem. Och kan bli fantastiska målvakter. Men Björklöven av idag behöver en som är fantastiskt redan nu.
    Eftersom laget inte har en fullt fungerande backsida.

    Alternativet till detta är negativt kval.
    Med oviss utgång.

  4. Linda

    ”Misstagen fäller Löven”….kan man säga så då Löven blev utspelat efter konstens alla regler. Modo lekte med Löven matchen igenom, de gick på halvfart och hade en eller två växlar till att lägga in då det behövdes. Skulle det inte varit för att Lundström spelat riktigt bra hade det blivit tvåsiffrigt. Att spela sarg ut större delen av matchen och ändå släppa in fem(!) mål på hemmaplan håller inte.
    Löven haussades av vissa efter den mycket knappa segern mot Hästen med 2-1 efter sarg ut spel. Samma Hästen förlorade igår hemma med 1-7 mot Västervik……

    Anfallsspelet är numera som bortblåst. Under förre tränaren vann Löven de två modomatcherna innan utspelningen igår. Vad säger man om det???
    Spelarna verkade igår så förvirrade så de visste inte var de skulle ta vägen. Vad är spelidén? Finns det överhuvudtaget någon spelidé??? Ska Löven spela sarg ut resten av säsongen???

    Och Fagervall har klargjort att han är ansvarig för det sportsliga…Om sarg ut spel kan kallas sport kan man tvista om men det är i alla fall inte hockey. Jag hörde redan igår röster från publiken som ropade Avgå Fagervall! Packa väskan Fagervall!

    • KungsholmsLövet

      De två tidigare Modo-matcherna? Du menar träningsmatcherna? Med all respekt, försäsongen är ju rent ploj och betyder absolut ingenting. Men det är klart att det här laget behöver mer än ny tränare, även om jag tycker det är en överdrift att påstå att Lundström var bra i målet…

    • Kent

      Egentligen är det mesta som du skriver så dumt att det egentligen inte är värt att kommentera men jag gör det ändå. 1) Om du tycker Modo lekte med löven så undrar jag om du överhuvudtaget såg matchen 2) Anser du att Lundström räddade Löven från en större förlust igår så undrar jag vad du kan om målvaktspel och ishockey. 3) Att Löven spelade sarg ut hela matchen stämmer ju inte heller, med 57 % av puckinnehavet och 27 – 25 i skott så ger det en annan bild, även om Modo i perioder snurrade i Lövens zon med det gjorde löven i Modos zon i sista perioden också. 4) Vem haussade Löven efter Hästen vinsten ? alla som såg den matchen såg väl att det var en dålig match av båda lagen men vad jag vet är det poängen som räknas i tabellen inte hur dom vinns. 5) Att anfallsspelet är sämre nu än i träningsmatcherna mot Modo behöver du Linda inte vara nått större hockeygeni för att fatta varför, ta dig en titt på vilka av lövens forwards som är borta pga skador och sjukdom, det är ju också anledningen till det dåliga pp spelet. 6) För mig får dom lagen jag håller på hellre spela enkelt och sarg ut om det behövs än att försöka sig på ett skönspel som man inte har spelare till.
      7) Angående Fagervall så var det förmodligen så att du hörde ditt eget eko ”packa väskan Fagervall” 8) Alla som begriper lite om hockey och såg matchen igår och även tidigare matcher att vid dom flesta förluster så är det individuella misstag som fällt avgörandet. Och det beror naturligtvis på att många spelare har för lite erfarenhet av hockey på allsvensk nivå och flera kanske borde spela i ettan egentligen. Till sist, Linda ta och starta om matchen på Cmore och se om du får en annan syn på hur matchen gestaltade sig.

  5. Matte

    Ta gärna reda på hur Schillken som vart portad ifjol på grund av sina åsikter om löven får döma här igen? Inte för att säga att det är domarens fel men han hjälpte till ganska friskt och nonchalerade många fula påhopp av mode spelare. Richies påhopp på thörna? Vet inte vem det var som crosschecka först Granlund sen kom en till på nicke direkt efter och en charging en sekund senare.

  6. Stefan Kauppi

    Jag såg att Brock Trotter skrev på för Saipa i finska ligan igår. Kontraktet gäller säsongen ut.

  7. Ronny Edvardsson

    Ledig just nu….”Lill-Kenta” på tränarsidan och Kevin in i Målet igen….en insamling till Löven samt Världens Barn och Run of hope (Barncancerfonden)??

  8. Bosa

    Jag vill se en intervju med Dalle där ni verkligen ställer honom till svars för det misslyckade och fullständigt obalanserade lagbygget.

  9. Linda

    Såg matchen på plats Kent, men du ser tydligen Lövens hemmamatcher på C-more istället för att ta dej till ladan och stödja Löven genom att betala biljetten och se dem på plats. Tror du kommentatorer på c-more skulle vara uppriktiga och säga att ena laget äger matchen…då förstör de spänningen för tittarna och begår därigenom tjänstefel. Lundström gjorde flera riktigt bra räddningar och agerade stabilt förutom på första målet då han var väldigt felplacerad. Jo, Löven spelade sarg ut större delen av matchen. Du har rätt i att Modo släppte upp Löven i sista perioden, troligtvis blev de trötta i sista då de snurrat så mycket med Löven i de två första perioderna och dessutom spelade de till skillnad från Löven match kvällen innan och sedan hade Modo tre box play i sista perioden och jag tror du håller med om att det är uselt att inte kunna bjuda upp mot ett lag som har en match i benen från kvällen innan, eller det kanske du inte vill kännas vid? Dessutom hade Modo ett stolpskott i första och Modos målvakt målpassade till första Lövenmålet, pluss att Modo bjöd på ett av de övriga två lövenmålen men lyckas ändå enkelt vinna matchen. Jo Löven haussades efter Hästenmatchen, inte minst av vissa sportjournalister på VK. Att Hästen förlorade med 1-7 hemma mot Västervik, är också det något du vill förneka? Du har mage att skylla förlusten mot Modo på skador, förut var det enbart tränarens fel att resultaten gick fel och nu beror det enligt somliga på skador och Dalle. Vet du egentligen vilket ben du ska stå på Kent? Nu finns det varken anfallsspel eller försvarsspel. Tanken har inte slagit dej att den som kunde styra upp anfallsspelet varit tvungen att lämna??? Du säger du vill att Löven ska spela sarg ut men knapp vinst mot ett uselt Hästen och utspelat av ett slitet Modo, varför vill du då Löven skall spela sarg ut då det inte funkar? Ska man bara spela grishockey och hoppas poängen och publiken skall komma som manna från himlen? Du som sitter hemma i soffan och tittar på Cmore bryr dej kanske inte om det, men publiken på plats gör det och tro mej, inte många vill gå på hockey för att se ett lag spela sarg ut. Rop från läktaren som krävde Fagervalls avgång hördes flera gånger i tisdags.

    Quod erat demonstrandum/Linda.

    • Kent

      Jag säger som Stenmark sa en gång i tiden ” det är inte lönt att försöka förklara för dom som inte begriper” men två saker måste jag ändå kommentera.
      1) Om du läser riktigt NOGA så ska du se att jag inte skyllde Modo förlusten på att vi har skadade spelare utan försökte förklara varför anfallsspelet är sämre nu än på försäsongen då vi hade våra bästa forwards på plan.
      2) Jag gått på matcher ( har inte missat många ) sedan ladan var en lada dvs sedan jag var grabb i början på 70-talet och man i princip behövde skoteroverall för att uthärda kylan i ladan, först på ståplats men sedan många år säsongskortsinnehavare. Så Linda jag tror jag varit ett mer långvarit stöd och bidragit med betydligt mer entrépengar ( och även sponsring ) till Björklöven än vad du någonsin kommer att komma upp till.

      Och du Linda har inte bevisat någonting / Kent

      • Linda

        Ok Kent. Är det som du säger att du varit med så länge så tänker jag inte säga mot dej. Jag respekterar mina äldre. De som varit med kan och vet. Jag har varit illa berörd av allt lågt som respektlöst skrivits om TJ, av såväl journalister som andra. Mycket av det har inte behövts skrivas överhuvudtaget utan man borde låtit Löven sköta det mesta av detta på egen hand. Det finns en människa bakom tränaren TJ och jag tycker att människor skall man respektera. Jag tycker behandlingen av TJ varit så otroligt föraktfull och illa skött av ena halvan av Lövenbloggen. Då det gäller hockey så kan grishockey vara poängmässigt lönsam, inte minst i kväll. Och Kent, jag kan enas med dej om att ger det bara Löven poäng så ge oss mer sarg ut och mer grishockey.

  10. Jan-Erik Brännström

    Det skulle vara intressant att veta om sportchefen Daniel Johansson har en tills vidare anställning eller ett tidsangivet kontrakt. Hans bedömningar och kunnande i en svår bransch är tyvärr inte på elitnivå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.