Matchdag – Timrå hemma

Ännu en matchdag är här och i dag är det topplaget Timrå som står på schemat – här kommer en liten guide. 

Timrå har endast tappat fyra poäng på lagets åtta inledande matcher medan Björklöven har haft en betydligt tyngre inledning. Däremot har de börjat få en liten bris i alla fall efter att ha vunnit två av tre senaste matcherna.

Markus Åkerblom sa till mig i en intervju (som ni kan läsa i morgondagens Totalt Umeå) att de måste börja våga spela mer som de gjorde mot Karlskoga även på hemmaplan, så det är ingen vågad gissning att Löven kommer försöka vara lika mycke ”hockeymördare” som senast mot BIK.

Laget:

Björklöven släppte laget vid 11:00 och ställer upp enligt följande:

 

Adam Werner (Niklas Lundström)

Simon Fredriksson – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Christian Bull – Stefan Andersson

Jacob Andersson – Emil Wikström

Samuel Lundberg

Jesper Thörnberg – Stefan Öhman – Lucas Sandström

Anton Toolanen – Tobias Hage – Joakim Högberg

Mattias Granlund – David Lindquist – Marcus Jonsson

Isak Stenlund-Ädelgran – Nicklas Johansson – Linus Boström

Andreas Vikström

 

Fem spelare är på skadelistan: Kim Karlsson, Axel Ottosson, Jonas Emmerdahl, Fredrik Hetta och Cody Murphy. Niklas Pavel missar kvällens match då han är avstängd.

Mina nycklar till seger:

¤ Defensiven. Ska Björklöven vinna mot seriens för stunden hetaste lag (tillsammans med Västervik) då gäller det att även i de även i kväll börjar bakifrån. De måste helt enkelt kriga ner Timrå.

¤ Backarna. Björklöven har i kväll endast sex ordinarie backar med. De måste spela enkelt och rejält och får inte kliva in i de vanor som de har haft tendens till att göra i de tidigare hemmamatcherna som varit. Enkelt förstapass, rejäla framför mål och som mot Karlskoga – ta inga risker!

¤ Målvaktsspelet. Adam Werner får fortsatt förtroende efter sin nolla i den senaste matchen. Även i kväll måste han komma upp stort för att Löven ska ha chans till poäng.

Sagt från Lövenhåll:

– Tyvärr så fortsätter skadehistorien att förfölja oss och Andreas Vikström och Fredrik Hetta fick kliva av igår. Det gör att vi är nere på elva forwards igen och det var jättebra att Anton kunde komma hit och stötta upp, säger Markus Åkerblom till bjorkloven.com.

Noterbart om Timrå:

¤ Timrå är det lag som har släppt in överlägset minst mål i serien. De har ett imponerade facit med sju insläppte mål på åtta matcher.

¤ Med tanke på den första punkten är det inte så överraskande att ex-lövet Johan Mattsson också är överlägsen ledare i seriens målvaktsliga. Han har en imponerade räddningsprocent på hela 97.59

¤ Lagets interna poängliga-ledare är Elias Pettersson med sju poäng (3+4) på åtta matcher.

Sagt från Timrå:

Om ni vill höra vad Roger Forsberg, Timrås tränare, har att säga om matchen kan ni klicka här. 

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är på plats och levererar presskonferens, webb-tv och bloggar efter matchen. I vanlig ordning kommer ett helt paket med texter på webben efter matchen.

6 kommentarer

  1. Målis

    Vad är hockeymördare. Det är väl skönt att ha ett grundspel att falla tillbaka på som vinner matcher och som klarar av att stänga matcher. Om man sedan kan utveckla detta så har man börjat från rätt ände.

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      De har verkligen kommit ihop som ett lag, på samma sett som Tingsryd ifjol. Sedan är de vass offensiv, ett stabilt försvarsspel och en målvakt som räddat mycket åt dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.