Matchdag – Pantern hemma

Efter ett lite längre uppehåll möter Björklöven Pantern och det med ett par spelare tillbaka i laget. Något som ska vara en bra chans på tre poäng.

Pantern var bottentippade i fjol, men var tidigt uppe och vände i toppen av tabellen. det slutade med en 11:e plats, en plats före Björklöven tillslut, vilket sett till förutsättningarna var klart godkänt för Pantern. Nu var de bottentippade igen när den här säsongen startade och efter 10 omgångar låg de på femte plats. I skrivande stund ligger det sexa i tabellen. Detta trots att de förlorade nyckelspelarna Fredrik Händemark och Pontus Netterberg efter förra säsongen.

Förra säsongen var Panterns nyckel att de täppte igen, släppte in väldigt få mål och var oerhört fysiska att möta. Vi ser samma sak den här säsongen där Pantern med 23 insläppta mål återigen är en av de ”snålaste” lagen i serien. Bara Timrå och Almtuna har släppt in färre mål. Detta är imponerande med tanke på att laget tappat succé-tränaren Stephen Lundh efter förra säsongen.

Ett par starka nyförvärv gjordes dock inför säsongen i Sebastian Dyk från Apslöven och Martin Janhols från Almtuna så helt konstigt är det inte att Pantern ändå klarat sig bra i serien.

Historiken mellan Björklöven och Pantern är kort. Det är de fyra mötena från förra säsongen. Innan dess hade lagen aldrig möts. Och förra säsongen dominerade Pantern Björklöven. I första mötet vann Björklöven hemma med 3-1 trots att Pantern dominerade matchen. Sedan följde tre raka Panternsegrar, 3-1, 5-2 och 4-3 efter straffar.

Pantern kommer till matchen mot Löven med två raka segrar i ryggen. 2-1 senast hemma mot Tingsryd och starka 4-0 borta mot Oskarshamn före det.

Jag ser framför mig en match där Pantern håller hårt om sin blålinje och där Björklöven lär vinna puckinnehavet. Jag tror att mycket kommer att avgöras i hur bra Björklövens powerplay fungerar. Pantern bjuder inte på så mycket så därför måste du ta chanserna du får i powerplay.

Laget: 

Laget släpptes 11.00 och ser ut så här:

Niklas Lundström (Adam Werner)

Simon Fredriksson – Niklas Pavel

Lukas Ekeståhl-Jonsson – Jacob Andersson

Stefan Andersson – Christian Bull

Emil Wikström

Jesper Thörnberg – David Lindquist – Lucas Sandström

Marcus Jonsson  – Tobias Hage – Isak Stenlund-Ädelgran

Anton Toolanen –  Axel Ottosson – Joakim Högberg

Nicklas Johansson – Andreas Vikström – Linus Boström

Stefan Andersson har stått över träningarna i veckan, men spelar. Stefan Öhman är sjuk. Axel Ottosson är tillbaka, Cody Muprhy har tränat, men är inte redo än, det tar ett tag att vänja sig vid knäskyddet han ska spela med. Kim KArlsson, Jonas Emmerdahl och Mattias Granlund saknas fortsatt.

Mina nycklar till seger:

¤ Powerplay. Mot Pantern måste du ta vara på de chanser du får.

¤ Misstagen. Björklöven har inte råd att bjuda Pantern på något utan det är disciplin som gäller.

¤ Målvaktsspelet. Niklas Lundström är tillbaka i målet (konstigt med tanke på Werners insats senast) och han har varierat i sina insatser. Björklöven har inte råd med en sämre insats.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi fortsätter att jobba på den inslagna vägen och utmanar varandra på tärningarna. Jag tycker att vi är i fas just nu. Vi ska spela med tillit till varandra, säger Markus Åkerblom till Björklövens hemsida.

Noterbart om Pantern:

¤ Bästa poängplockare i Pantern så här långt är Dennis Svensson med 6 (4+2) poäng. Trion Sebastian Dyk (3 poäng), Erik Nyström (4 poäng) och MArtin Janhols (4 poäng) är dock på pappret de farligaste offensiva vapnen Pantern har.

¤ Tex Williamsson i Panterns mål har inte bara seriens coolaste namn, han har varit strålande och har släppt in 1.63 mål per match och har 94.48 i räddningsprocent vilket gör honom till näst bäst efter Johan Mattsson i hela serien.

¤ Med 7,6 utvisningsminuter per match är Pantern seriens näst minst utvisade lag.

¤.Med 45.85 procent av tekningarna vunna är Panterns seriens näst sämsta lag på att teka.

Sagt från Pantern:

– Björklöven är ju erkänt skridskoskickligt och är väldigt energiska på hemmaplan. Det gäller att möta upp med samma medel och fortsätta med vårt sätt att spela. Det vi känner oss trygga och stabila med. Att tro på det vi gör, säger Panterns tränare Håkan Åhlund till Panterns hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Robin Lindgren sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson och Erik Åström levererar texter samt presskonferens och webb-tv efter matchen.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.