Borde duon verkligen hyllas?

Det har nu gått sex omgångar sedan Björklövens tränarduo parade ihop Simon Fredriksson och Niklas Pavel. Duon har hyllats, men borde de bli hyllade?

Sedan Björklöven skapade sitt 0,2 ton backpar i form av Niklas Pavel och Simon Fredriksson har laget vunnit 5 av 6 matcher och tagit 14 av 18 möjliga poäng.

I kommentarer och i utlåtande från tränarna har paret fått beröm och det har talats om deras enkla backspel och att ingen kommer in på mål när de är inne.

Statistiken säger dock detta:

Under de 6 matcher paret spelat ihop har Björklöven släppt in 14 mål.

Av dessa 14 så har Fredriksson och Pavel varit inne på 6 mål bakåt och alla 6 på de tre senaste spelade matcherna. I dessa matcher har alltså paret varit inne på 6 av 8 baklängesmål.

I slutändan handlar det om att vinna hockeymatcher och det har Björklöven gjort med dessa backpar, men i mina ögon har inte Fredriksson/Pavel varit en så stor succé. Jag skulle splittra på paret och sätta ihop dem med en vardera av Lukas Ekeståhl-Jonsson och Jacob Andersson.

 

14 kommentarer

  1. söderlöv

    Gustav, följer TV-puckens final. Kan ni göra någon uppföljare på vad som hände med de lag som senast vann TV-pucken åt Västerbotten (årgång 2011 och 2013)? Blev det något av spelarna? Var hamnade ”stjärnorna”?

  2. Kapten Klok

    Med Emmerdahl tillbaka kommer vi att få en rokad bland backparen…

    Emmerdahl – Ekeståhl-Jonsson
    Fredriksson – J Andersson
    Pavel – S Andersson

    Extra: Bull, Wikström

  3. Filosofen

    Förstår inte varför man inte tänker mer balanserat i backparen. Just nu är det de defensiva tillsammans och de valpigt offensiva tillsammans. Jag förstår absolut poängen att spela LEJ och JA i PP där det blir 2 skottvilliga backar och inte glasklart att bara en är tänkt att skjuta som det blivit tidigare med Stefan A. Men i 5 mot 5 så är det bättre att hitta mer av en balans.

    Håller med föregående skribent.

    Emmerdahl och Fredriksson får ses som våra DEF klippor. Spela dom med varsin ungpojk (LEJ & JA)

    Sedan ett tredje backpar med Pavel (DEF) & Stefan Andersson (OFF)

    Bull trycker vi in när någon går av. Helt okej att kunna ha han tillgänglig att hoppa in varstans. Wikström borde lånas ut snarast. Kommer inte vila sig i form. Piteå?

    • Tt87

      Kanske en långsiktig plan? För då måste båda utveckla sin defensiv. Men helt klart ett djärv beslut som kan visa sig genialt på sikt. Den som lever få se…

      • Apan

        Jag tycker att Pavel / Fredriksson har varit den mest lyckade duon men att en balansering av backparen kan skapa en bättre dynamik.

        Att sedan bp nu efter TJ blivit mycket bättre (%-ellt) är ett steg framåt och det krävs många mer steg för att bli ett hyggligt bp över tid. Fw har ett jobb att lära i att inte falla ihop för mycket.

    • Anders

      Pavel (DEF) & Stefan Andersson (OFF)…. herregud. Vem ska kunna åka skridskor av dessa två då? Långsammaste spelarna i laget…ja kanske till och med i ligan, kan inte spela i samma backpar. Plockgodis för anfallare som är medelsnabba

      • Apan

        Anders… Har du tittat på matcherna? Pavel är bra på skridskorna. Ta en titt på starten mot SSK som ett exempel.

  4. Nalle

    Fel Gustav

    Så här ser det ut enligt statistiken

    Pavel 4 mål bakåt och 1 är i boxplay och 5 mål framåt på dessa 6 matcher.
    Fredriksson 5 mål bakåt och 2 i boxplay och 5 mål framåt på dessa 6 matcher.
    Jag tycker att det visar att dom ska hyllas, om man även tar in att dom har snittat 20 min per match och inte en sekund i powerplay.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Statistiken är fel. Jag tittar på vilka som verkligen varit på isen när de släppt in målen.

      • Nalle

        Ja och då ser man att det stämmer med statistiken.

        Men alla kan göra fel och då måste man vara ödmjuk och kunna erkänna det.

        Så jag tycker fortfarande att dom ska hyllas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.