Löven i budgettoppen

P4 Västmanland har i en granskning presenterat spelarbudgetarna i hockeyallsvenskan och Björklöven ligger på andra plats i deras undersökning.

AIK och Södertälje har valt att inte svara på hur stor deras budget är när P4 Västmanland frågat. AIK har i mina ögon den största eller näst största budgeten i serien sett till vilka spelare de har, vad deras budget låg på senast det var offentligt 2014-15 (15 miljoner). Södertälje å andra sidan ligger i botten av seriens budgetmässigt kan vi utgå ifrån sett till att de har kvar stora delar av laget från i fjol då de spelade i ettan.

Så här ser P4:s lista ut

  1. Modo, 12 miljoner
  2. Björklöven, 8,5 miljoner
  3. Almtuna, 8,3 miljoner
  4. VIK Hockey, 7,9 miljoner
  5. Oskarshamn, 7,8 miljoner
    Timrå, 7,8 miljoner
  6. Västervik, 7,5 miljoner
  7. Mora, 7,1 miljoner
  8. Vita Hästen, 7 miljoner
  9. Tingsryd, 5,5 miljoner
  10. Karlskoga, 5 miljoner
    Pantern, 5 miljoner

Det vi kan konstatera är att Almtuna har en kraftigt ökad budget då de tidigare arbetat med 5-6 miljoner i budet. Vi kan även konstatera att nykomlingen Västervik gör en rejäl satsning budgetmässigt med tanke på att de är första året i allsvenskan. I övrigt är det inte mycket som förvånar. Budgetligan ser ut som väntat. Att Timrå t.ex. skulle ha mindre budget än Björklöven förvånar inte sett till deras ekonomiska historia.

Till Björklöven. Kollega Åström skrev om Björklövens budget när Joakim Gustafsson startade sitt jobb och då sa han att den var 8,5 miljoner. Nu vet vi hur den är i paritet med den andra också. Att de med den näst största budgeten eller om AIK har större den tredje största ”bara” siktar på topp-8. Känslan är att föreningen är rädd för fallhöjden om de säger att ”vi ska vara topp-3”. Speciellt trycket från fansen, men sanningen är att med rådande förutsättningar i allsvenskan ska Björklöven vara topp 3-4 varje år. Allt annat är ett misslyckande. Det har jag skrivit förut och så ser jag det. Slutar inte Björklöven topp3-4 har sportchefen gjort ett dåligt jobb. Det går inte att se det på något annat sätt. I fjol med liknande budgetförutsättningar slutade Björklöven tolva.

 

9 kommentarer

  1. Ecke

    Helt rätt Gustav. Björklövens fans är värda ett lag som slutar i toppen varje år sett till förutsättningarna som finns. Allt annat är ett grovt misslyckande och då bör sportsligt ansvariga få flytta på sig omgående

  2. David

    Nästa år skulle väl budgeten höjas dessutom. Skulle vara intressant å få veta hur det ska gå till? Budgeten har väl legat rätt stilla sista åren

  3. mot SHL

    Man får dock inte glömma att Fagervall är inkluderad i spelarbudgeten. och det lär ju vara minst 500k inkl sociala på honom…

    • Jaha?

      Och hur vet du det? Vore rimligare att anta att Löven svarar SR vad spelarbudgeten är på för just spelare och inte inklusive annat när det frågas gällande just spelare.

      Inte sant?

      • Jocke

        Löven har hela tiden sagt att GM ingår i spelarbudgeten, så säg att vi har nånstans runt 7.5 då. Vi ligger inte i toppen.

        • Anders

          Nä precis. Och tar vi bort båda målvakternas kostander plus piteåspelarna så är vi i botten på den tabellen.

          Löjligt. du kan inte plocka och välja vilka DU vill ha med i budgeten. De som är med i lönebudgeten ÄR MED I LÖNEBUDGETEN. Att komma med ”om inte blablablabla varit med så hade vi varit” är bara ett totalt ickeresonemang.

          • mot SHL

            I Fagervall är ingen spelare, dom andra klubbarna har uppgett SPELARbudget och det inkluderar inte ledare. Därför är det relevant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.