Matchdag – Västervik borta

Björklöven är heta som lava för stunden medan Västervik har svalnat av rejält och förlorat de fem av sex senaste matcherna – i kväll möts de i svårspelade Plivit Trade hallen.

När Björklöven och Västervik möttes senast i femte omgången vann Västervik klart och rättvist efter att ha kontrollerat matchen fullständigt. Segern skrevs till 0-4 och dagen efter fick Lövens tränare Tommy Jonsson gå. Efter den matchen har Björklöven nästintill varit obesegrade.

Västervik gick som tåget i inledningen av serien och chockade hela hockey-Sverige (eller mig i alla fall). Nu har de haft rejält med motgångar och inte bara på isen. Till kvällens match fortsätter motgångarna då spelgeniet Conny Strömberg tvingas kasta in handduken.

Jag tror matchbilden kommer se likadan som de senaste matcherna för Björklöven. De försöker gå på knock för att sedan spela ett stabilt försvarsspel och stänga matchen genom ett hårt jobb.

Laget: 

Enda förändringen i truppen från senast är att Emil Wikström har åkt hem för att spela två matcher på lån i Piteå.

Björklöven ställer upp på följande sätt.

Adam Werner (Niklas Lundström)

 

Simon Fredriksson – Niklas Pavel

Jacob Andersson – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Stefan Andersson – Christian Bull

 

Lucas Sandström – Kim Karlsson – Jesper Thörnberg

Mattias Granlund – David Lindquist – Joakim Högberg

Marcus Jonsson – Axel Ottosson – Nicklas Johansson

Linus Bodtröm – Stefan Öhman – Cody Murphy

Isak Stenlund-Ädelgran

 

Bloggens nycklen:

¤ Ödmjukheten! Björklöven kan inte sväva iväg och tro att bara för att de har vunnit fyra raka matcher så är de världsmästare. För varje seger man tar måste man jobba ännu hårda till nästa match för att fortsätta vara obesegrad. Om de kan behålla ödmjukheten är jag övertygad om att det kommer bli seger i kväll.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi lägger fokus på Björklöven och det vi ska göra. Lägger vi ner ett hårt jobb så ska vi ha en bra chans på tre poäng och då får Västervik göra precis vad de vill, säger Markus Åkerblom till bjorkloven.com.

Noterbart om Västervik:

¤ Bästa poängplockare i Västervik är Fredric Andersson med 13 (5+8) poäng. Västervik har tre spelare som har gjort sex mål var. Victor Öhman (denn andra, inte Jens Öhmans son), Olle Liss och Mats Josten Fröshaug

¤ Jonas Fransson i Västerviksmålet höll nollan i Umeå och har på de 15 matcher han spelat samlat ihop en räddningsprocent på 91,5%.

¤ Västervik har seriens näst bästa powerplay och seriens näst sämsta boxplay.

¤ Västervik saknar ett gäng spelare inför kvällens match. Dan Pettersson och Conny Strömberg inte med. Dock är Dan tillbaka i träning på is nu. Victor Öhman (26) tränade för fullt idag och man hoppas han kan vara med men det är inte 100% säkert. Calle Krantz spelar med Linköpings J20-lag.

Sagt från Västervikshåll:

Hittar ingen information om detta, varken på klubbens hemsida eller hos lokaltidningen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson är på plats nere i Västervik och levererar texter, tränarsnack och webb-tv.

En kommentar

  1. Sambo

    Västervik har spelat bra de senaste matcherna men med en hel del motstuds. Ikväll vänder lyckan: Västervik-Björklöven 5-1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.