En fulsnygg seger av Löven

Spelet var länge allt annat än vackert, men i slutändan var ändå segern det och nu är Löven redo för krig på fredag.

Efter två perioder stod det 3-1 till Björklöven och det kändes som att Löven hade ”dogde a bullet” som det heter. Spelet hade varit allt annat än bra i två perioder. Det slarvades i passningsspelet, det togs konstiga beslut, spelet var för svårt och allt det där enkla raka vi sett sedan Markus Åkerblom tog över, ja vart var det. Det var bara en sak. Vita Hästen var sämre. Björklöven underskattade sin motståndare, men trots det var de bättre.

John Slettvoll som satt bredvid på läktaren sa en rolig sak: ”Är du stupfull blir du inte nykter på en timme”. Vad han menade var att om du går in i en match med den inställningen och det spelet Björklöven gjorde så är det väldigt svårt att ändra det under matchens gång. Nu behövde inte Björklöven det för Vita Hästen gjorde det åt dem. Två makalöst dumma matchstraff gav Björklöven den här matchen. Björklöven mötte ett i grunden dåligt lag, gjorde själv en i två perioder dålig match, men det räcke och mer därtill.

I tredje perioden spelade Björklöven ut något och vann därmed mycket klart rättvist, men den här insatsen kommer inte att räcka mot Modo på fredag som lär vara helladdade. Dock är jag inte det minsta rädd att det kommer att ske. Modo borta är en sån stormatch att laddningen kommer att finnas där till 110 procent.

Det var dock mitt i alla felpass, ostrukturerade uppspel och förvirrade motståndare en hel del positivt.

¤ Joakim Högberg som underpresterat rejält den här säsongen fick göra mål och hade en assist. Det kan vara precis vad han behöver för att få igång sitt skott i powerplay, precis vad han behöver för att sluta tänka och bara börja gå på instinkt. Vi får se, men positivt var det.

¤ Kim Karlsson som var utmärkt mot Västervik i tredje perioden visade att han blir en tillgång i powerplay (men även i fem mot fem) med ett sätt att ta in och hålla pucken i zon som bara David Lindquist kan matcha. Han fick dessutom näta för första gången sedan skadan förra säsongen. Steg för steg är publikfavoriten på väg tillbaka till formen från i fjol.

¤ Lukas Ekeståhl-Jonsson har varit en trafikfara i egen zon i höst, men sakta men säkert har han lyssnat, jobbat hårt och blivit bättre i Markus Åkerblom och Jesper Jägers system. Han börjar bli stabil och samtidigt framåt är han briljant. Framförallt så agerar han så oerhört snabbt i  sina passningar och ligger därigenom bakom så mycket.. Tre assist denna kväll tar honom till 15 (4+11) poäng,  Ledning i Björklövens interna poängliga två poäng för Lucas Sandström, ledning med tre poäng i backligan i allsvenskan och en tredjeplats i Allsvenskans assistliga. OM de NHL-scouter som var på plats i kväll tittade på någon i Björklöven var det Lukas Ekeståhl-Jonsson.

Björklöven klättrar nu till sjätte plats i tabellen och har nu gjort tredje flest mål i serien med sina 53. Vem hade gissat det efter omgång fem? Det är bara fem poäng upp till andraplatsen. Är det dags att revidera topp åtta målsättningen kanske….

Hatten av Till Vita Hästens Markus Eriksson. Två nya mål denna kväll. Han levererar banne mig varje gång. Helt otroligt att den killen spenderat stora delar av sin karriär i division-I. Känslan är att om inte Vita Hästen får stopp på detta spelmässiga ras och hittar en målvakt som fungerar så kan de vara på väg mot ettan igen. Blir Eriksson kvar då.

Med skadorna på Tobias Hage och David Lindquist ska Björklöven vara glada att Marcus Jonsson inte blev allvarligt skadad. Han fick en smäll mot fingret är lär vara tillbaka snart. Även om Björklöven plockar poäng och skördar framgångar just nu så kan de inte klara hur många skador som helst. Det gör att behovet av en till spelare fortfarande finns. Både för att bli bättre och bredare nu när chansen på täten finns. Daniel Johansson borde ha letat klart snart. Frågar ni mig hade jag hoppats att den spelaren skulle hetat Jordan Smotherman som varit klubblös till i förrgår eller Mitch Wahl som ni numera vet allt om, men det verkar inte vara spelartypen de letar efter. Det ska ju vara ”rätt spelare”. Vad nu det är.

Vi stänger den här matchen och konstaterar. Modo härnäst med en invasion av gröngula till Örnsköldsvik. Det ska bli riktigt kul.

Läs mer om matchen:

Löven krossade Hästen

Lindrig skada på Messy

Presskonferensen efter matchen

Analys: ”Matchstraffen avgjorde”

9 kommentarer

  1. Ola

    Klar seger och som det alltid är så är det lag som är bäst det lag som gör mer mål än det andra. Vår känsligaste lagdel är målvakten och det är där det behövs värvas så det finns ett stabilt komplement till Werner, är inte rimligt att han kommer stå alla matcher. Hursom jäkligt skönt med alla segrar!

  2. Greger

    Imponerande av ett lag som enligt många saknar spets, bara består av brunkare och är helt felbyggt ligga trea i listan över flest gjorda mål i serien.

  3. kjka

    Björklöven av 2016 är ett rättbyggt lag. Har ni tänkt på att det är ingen som faller ur ramen i år. Ok, Niklas L och Ädelgran räcker inte till, än i alla fall. Och detta gnäll om backarna, bästa uppsättningen vi haft på länge. Gustav -du vet att jag tycker om dig, men sluta med snacket om nya transantlantiska förslag. Mitch Wahl el Smotherman är inget för oss, legoknektar får andra ta. Vi behöver en mkt seriös o kompetent center som vi kan skriva ett 1+1 kontrakt med och som vi är dödsäker på passar in i gruppen/vårt spel. Och som vi har råd med även nästa år. T ex är Niklas Pavel fr Kiruna ljusår bättre än Drew Paris i Modo för att ta ett exempel, på det temat.
    Ska nåt säkerställas är det Weners frånvaro över julen.

  4. Per

    Jag gillar verkligen att Åkerblom inte sitter nöjd. Vi vinner mot ett dåligt Vita Hästen och med god hjälp av Christoffer Holm. Prestationen kan bli mycket, mycket bättre och det är vad Åkerblom och Jäger också fokuserar på. Det inger förtroende.

    Som Löven klättrat utan att egentligen vara jättebra visar vilka möjligheter vi har i år. Lite rakare spel och ett par förstärknigar så är detta ett lag som kan slåss om topplatserna. Jag hoppas att man är ödmjuka och inte blir lite mätta av senaste tidens framgång. Mycket kan som sagt förbättras och lyckas vi med det så går det inte att sikta på annat än den absoluta toppen.

  5. Coachen

    Helt rätt, vi vann enkelt igår men vårt spelet kan ju vara avsevärt bättre. Passningsspelet och passiviteten i egen zon (kändes som Hästen fick göra lite som dom ville alldeles för enkelt) borde kanske inte medfört en klar seger men då motståndet var svagt och domarbesluten med oss så blev vinsten enkel. Cody Murphy är en fröjd att se på ens lag, jobbar stenhårt i alla situationer och har dessutom skills som gör att det blir farligt framåt varje byte. Ottosson var också bra igår liksom Kim, även om jag tycker han gör det lite onödigt svårt ibland. Ser grymt framemot att få uppleva fredagsmatchen live, och jag tror och hoppas att våra öviks-bekanta får en väldigt tråkig hockeyupplevelse i deras ögon. Om man läser på Modos supporterforum efter deras förlust igår så kan man snacka om viss uppgivenhet och desperation och förhoppningsvis spär vi på det ytterligare på fredag kväll…

  6. ZigZag

    Bra analys som vanligt, Gustav.
    Men kan ju inte låta bli att skratta åt kkommentarerna. Hästen är ju på många sätt ett div1-lag och har bara en handfull spelare som är av god HA-kvalité. Utan en fantastisk målvakt är laget sårbart. Nu är det ju tre lag som slåss om chansen att få spela negativt kval och Hästen är en av dem.

    Att jämföra årets upplaga av Hockeyallsvenskan med tidigare år är inte rättvist. Så att hylla det här laget som vassare på forwardssidan är inte riktigt rättvist.

    Det man kan konstatera är ju att man får mer hjälp av backarna både i målprotokollet och defensivt. Men den sämre ligan gör ju sitt där också. Det som med säkerhet kan sägas är ju att en spelare som LEJ i dagens modell hade vart en stor tillgång även tidigare år. Även att vi har saknat Pavels speltyp under flera säsonger. Även om Hellström fanns ett tag så var han för få.

    Det är ju lite det som är Björklövens dilemma att man ofta på senare tid saknar olika spelartyper. Ena året saknar man rightare nästa år har man för många varpå man nästa år återigen har för få. Om det är intelligentsbrist eller inkompetents som är det avgörande får någon annan svara på men lagbygget dom senaste åren känns inte riktigt genomtänkt.

    Nu är ju tre poäng alltid tre poäng och det viktigaste av allt är ju att dom tas av lag som man vill ha bakom sig i tabellen.

    Kan ju säga avslutningsvis att hade vi haft kvar trion Trotter-Hutchings-Lindskoug och ett par klassbackar till så hade jag kunnat nästan kunnat garantera en plats i SHL i bäst av 7 mot dagens Leksand.

  7. Torbjörn

    Jo precis tänk om man behållt trotter och hutchings! Och skippat värvningar av Högberg och typ hage eller Granlund. Vi hade vunnit as krydda det med en frisk Dennis Persson, inte helt omöjligt att vi gått upp då

  8. Greger

    Ingen som tänkt tanken att Trotter och Hutchins nog är väsentligt dyrare än Högberg och Granlund.

    Om man dessutom skulle haft ett par backar och ev Dennis Persson. Hur skulle det gå ihop?

  9. Ola

    Om vi hade haft den och den spelaren kvar så hade stordåd uträttats, det resonemanget ger jag inte mycket för. Vi har det lag vi har och det laget är just nu framgångsrikt. Det är skitsamma vilken nivå det var ifjol på serien, nu är nu och det går fan så mycket bättre denna säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.