LEJ: ”Måste våga spela tuffare”

Lucas Ekeståhl-Jonsson är stekhet just nu, men förra säsongen var en svart sådan. Nu berättar han om vändningen från skadehelvetet till ledning i backarnas poängliga.

”Jag visste att det skulle ta tid, men det är bara att gilla läget och veta att det kommer bli bra” och ”Jag måste våga spela tuffare”

Så säger Lucas Ekeståhl-Jonsson i en intervju med VK/Folkbladet-Sportens Emma Klöfver om skadeperioden, om sin offensiva utveckling och om hur det var att Tommy Jonsson kallade honom lagets mest intressanta spelare.

Ni hittar intervjun här

Det är en intressant resa Lucas Ekeståhl-Jonsson gjort från skadorna till en sån succé den här säsongen, men också hans utveckling defensivt. Det blev tydligen en lång intervju för kollega Klöfver med Ekeståhl så därför har jag lite bonusmaterial här i bloggen från intervjun som inte rymdes på webben och i tidningen.

Så här säger Lucas om att brorsan Viktor fick lämna klubben efter förra säsongen:

– När jag flyttade hit förra året var det väldigt kul att ha brorsan här, vi har i princip aldrig spelat tillsammans så det var kul att spela med honom och sedan blev det ett tråkigt besked att han inte fick vara kvar. Jag hade kontrakt, så det är inga hard feelings.Jag följer varje match, om jag inte ser den så följer jag den via nätet. Han fick inte spela så mycket offensivt här förra året så det är kul att han får börja spela lite powerplay och så. Jag tror att det är nyttigt för honom och det kommer att stärka hans aktier längre fram i karriären.

Angående hur det var när Tommy Jonsson fick lämna klubben:

– Det var väldigt tråkigt faktiskt, jag gillade Tommy och tycker att han var en sund människa, men det kändes som att laget behövde en nytändning och det visade sig i statistiken att det var ett lyckat val.

3 kommentarer

  1. Erik

    På tal om VEJ, varför inte ta hem honom nu när centerbristen är maxad!? Håller ju på denna nivå, har han visat under många säsonger. Eller är Dalle för stolt för att fråga honom om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.