Hetta har klart med ny klubb

Det har varit känt att Björklöven kommer låna ut Fredrik Hetta resten av säsongen – nu kan bloggen berätta var han hamnar.

Fredrik Hetta var med och spelade upp Pantern till Hockeyallsvenskan innan han anslöt till Björklöven. Sin tid i Umeå har dock varit väldigt skadefylld och han har inte alls gjort sig till rättvisa. På två säsonger har han endast spelat 37 matcher och samlat ihop 8 poäng (6+2).

För en tid sedan blev det officiellt att Björklöven skulle låna ut honom under resterande del av hans kontraktstid och nu kan bloggen berätta att de har hittat en klubb och är överens. Enligt initierade källor är det storsatsande Hockeyetta-klubben Kristianstads IK som tar över hans kontrakt. Samtliga parter är överens och han kommer att presenteras inom kort.

11 kommentarer

 1. Per

  Ännu ett av Dalles lyckade tvåårskontrakt. Låt hoppas att han kan låna ut / bryta fler av sina flerårskontrakt. Wikström har redan halva foten i Piteå och nu Hetta till Kristianstad. Vågar vi hoppas på att tvåårskontrakten till Steffe, Nicke och Granlund går samma öde till mötes?

  Lycka till i Kristianstad Fredrik!

  • Erik Åström (inläggsförfattare)

   Rätt ska vara rätt. Dalle hade inget med att göra i denna rekrytering. Det var Grönberg som tog hit Hetta.

  • Dollar

   Ja men problemet är ju att vi måste ha råd också. Det går ju inte att skeppa billiga spelare och köpa dyra. Med en begränsad budget så får vi acceptera ett par billiga spelare och sett i insats i förhållande till lön så tror jag att Nicklas Johansson gör rätt för varje krona! Även om han är bror med sportchefen.

  • Lugge

   Har du sett någon match efter att Tommy avgift? Stefan Andersson har varit riktigt stabil, Niklas johansson har varit mycket värdefull gjort det ritkigt bra när han har hoppat in här och där och spelat på många olika positioner.

   Granlund, gör mycket bra som kanske inte syns och även om han inte gör mål så innebär det inte att han gör ett dåligt jobb.

   • Per

    Har du sett de senaste matcherna är en passande motfråga. Stefan har haft det väldigt, väldigt svårt på slutet.

   • Per

    Visst. Fortfarande Dalle som var sportsligt ansvarig när det skrevs. På samma sätt som Dalle ansvarade för Åkerbloms snilleblixt att ta in Tessier så ansvarar han för detta. Dalle signade för oss typ första april men han lär ju säkert ha diskuterat strategi och potentiella värvningar med Grönberg och Löven innan saker blev officiellt. Jag tror inte att Löven lyckades rekrytera en ny sportchef från scratch från det att Grönberg sagt upp sig och Dalle signat med oss.

    Men visst kan jag hålla med om att Dalle tagit sämre beslut helt på egen hand. Hetta hade på iaf papperet potential.

     • Per

      Ok. Då vet du mer än mig. Intressant hur Grönberg arbetade som signade till sig spelare så tidigt. Honom saknar jag även om Hetta inte blev någon succé. Jämför man Grönberg med Blixt och nu Dalle så känns det som att nivån av professionalitet är otroligt mycket högre. Där hade vi personen som kunnat ta oss till SHL innan 2019 eller vad nu styrelsen satt som mål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.