Låt oss rita

Björklöven inledde serien med fem raka förluster och 23 insläppta mål. Om vi tittar på de fem senaste matcher har de inte fem raka förluster men har även nu 23 insläppta mål. Låt oss titta på målen i går och titta på vad som gick fel. 

Vi börjar med Moras första mål. Det är en väldigt delikat framspelning av Moras Kevin Goumas, men Björklöven stirrar bara puck här. Kim Karlsson försöker nu Gourmas som är åuckförare. Båda backarna går på den icke hotande Moraspelaren som ligger på isen. Joakim Högberg i Löven står vid stolpen och stirrar på Goumas och Jesper Thörnberg kliver ner och stirrar puck.

1-0 del1

Vi rullar vidare spelet och Gourmas lägger pucken bakom ryggen. Fyra spelare är nu på de två Moraspelarna vid mål och Jesper Thörnberg fortsätter att stirra puck i stället för att lyfta blicken och missar att Alex Aleardi kommer bakom ryggen på honom, och han kan slå in pucken i nästa öppet mål.

1-0

 

Vid 2-2 är det återigen bara spelare som stirrar puck i stället för att lyfta blicken och sortera och vad det verkar som ingen som kommunicerar.

Här ser vi Alex Aleardi med pucken i hörnet. Linus Boström hade markering på Moras 39 Jacob Nilsson (som gör målet) men eftersom Niklas Pavel inte har någon markering och i stället faller ner på samma kille som Simon Fredriksson följer Boström med nr 13 i Mora och detta händer.

2-2 del 1

Simon Fredriksson börjar stirra puck och släpper Moras nr 11. Niklas Pavel stirrar även han på puck och följer efter nr 11 i Mora. Linus Boström som följde Moras nr 13 stirrar även han puck och därmed kan Moras Jacob Nilsson kliva ner helt omarkerad och stört slå in pucken i öppet mål.

2-2 del 2

Vid 3-2 är det inte mycket bättre.

3-2

Andreas Vikström misslyckas med utrensningen men istället för att behålla sin markering släpper han nr 36 i Mora Ludvig Elvenes och rusar ut för att täcka skott, som även Mattias Granlund gör. Detta gör att trots att Björklöven är fem man nedanför teckningscirkeln och Mora bara två är det ingen i Löven som markerar Mora spelarna och Ludvig Elvenes kan styra in pucken.
Vid 4-3 är det samma visa igen. Löven bara stirrar puck och här till och med lägger sig. Återigen är det Alex Aleardi som har pucken. Simon Fredriksson kan inte gå ner på honom, för Niklas Pavel är närmast. Det Fredriksson måste göra här är att lyfta blicken och titta om det är något hot på väg in, vilket inte görs. Niklas Pavel är närmast Alex Aleardi och försöker skärma av. Men han väljer att lägga sig ner och därmed öppna upp en ocean av yta för Aleardi att lägga upp pucken till Jacob Nilsson som enkelt kan skjuta in pucken i mål.

4-3

5-3 är en läcker prestation av Mora och egentligen inte så mycket att snacka om.

Så till Björklöven. Åter till ritabordet på träning och gå igenom grunderna i försvarsspelet. Vilka roller ska ni ha och hur ska ni hjälpa varandra där ute. Just nu verkar ni mer stjälpa varandra…

7 kommentarer

 1. Kungsholms-Ubbe

  Bra beskrivet, Erik. Det här är inte hockeyallsvensk nivå utan snarare division 2. Det känns som nybörjarmisstag, som dessutom upprepas gång på gång. Vad ska göras ??? Det här duger inte !! Hoppas, hoppas att vi kan vinna imorgon mot Västerås, så vi inte hamnar i träsket igen:-(

 2. Rinken

  Du är medveten om att det är boxplay i några mål?

  Du missar att Nicklas Johanssom varit ute och tacklat i mittzon när han missar sin markering i 4-3.

  Annars tycker jag det var märkligt beteende av Pavel och Fredriksson igår. De var inte alls lika agressiva ut mot puckförare dom de varit tidigare? Undrar om detta är något tränarna sagt?! Kändes som märkligt agerande.

 3. Per

  Är du nöjd med 22:ans spel på 2-2? Här är lite av kardinalfelet detta år i boxplay. Försöker vara överallt samtidigt som backarna knappt vet fram eller bak. Hade Nicke hållit boxen så hade rimligtvis Fredriksson agerat annorlunda.

 4. Per

  Jämför 4-3 med 2-2. Samma spelare inne i boxen och relativt liknande spel från Mora. Kolla var 22 är denna gång. Det finns noll struktur i boxplay och en stor anledning är våra boxplayspecialister som helt tappat det. Backarna är ajälvklart usla men Nicke är fullkomligt lost boxplay efter boxplay. Han borde inte få spela en minut i denna spelform.

 5. Pelle

  Värva in Viktor ekestål Jonsson från Vännäs! Han var en av de bästa i hela ligan förra året vad det gäller boxplay! Skulle vara sjukt viktig och han skulle kunna göra stor skillnad! Billig också!

 6. Knutte

  Tror inte tränarna har riktig koll på detta problem eller utmaning. Baserar det på att problemet ej har åtgärdats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.