J18 stod för mirakelvändning

För tio omgångar sedan såg det extremt mörkt ut för Björklövens J18 att ta sig till J18 Allsvenskan efter jul – men efter en bragdartad slutspurt på serien blev de under söndagen klara. 

Innan den sista omgången av J18 elit såg det inte så just ut för Löven att ta sig till Allsvenskan. De låg en poäng efter Sundsvall samt att de mötte serieledande Modo i den sista omgången. Men efter en heroisk insats av laget vann de till och med klart över Modo, med hela 5-1 på bortaplan. Samtidigt föll Sundsvall mot Luleå, som med den segern gick om Modo och Luleå kunde kamma hem seriesegern.

Från J18 Elit Norra gick alltså Luleå, Modo, Timrå, Skellefteå och Björklöven till J18 Allsvenskan. Nu slås de ihop med den Östra serien och där ställs de fem norra lagen mot Djurgården, AIK, Almtuna, Nacka och Södertälje.

Uppdatering:

Blev upplyst om att de kör varannat år enligt seriebestämmelserna så slås de ihop med  Region Väst i Allsvenskan Norra, vilket innebär att man ställs mot Leksand, Brynäs, Färjestad, Örebro och Västerås.

3 kommentarer

  1. Rickard

    Enligt seriebestämmelserna slås lag från Region Norr ihop med lagen från Region Väst i Allsvenskan Norra, vilket innebär att man ställs mot Leksand, Brynäs, Färjestad, Örebro och Västerås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.