Matchdag – Tingsryd hemma

Efter förlusten senast ska Björklöven göra den största klyschan senaste åren och studsa tillbaka mot Tingsryd på fredagen. Detta med en ny målvakt i laget.

Det blev förlust mot Oskarshamn trots en stundtals spelmässigt bra insats. Med den i ryggen kommer Björklöven hem till T3 Center där de tagit båda två av de segrar Björklöven tagit på tio matcher.

Tingsryd står för motståndet och det är ett lag som kommer från ett fritt fall. Tingsryd ledde tidigt serien, men förlorade mot Björklöven nere i Småland för 14 omgångar sedan och efter det föll laget i sex raka matcher och sjönk som en sten genom tabellen. Det har stabiliserats något på slutet med 4-1 mot Mora, 3-2 efter straffar mot Västerås, 3-1 mot AIK, 2-1 mot Södertälje allra senast och före det 2-1 mot Västervik. Tingsryd har efter de sex förlusterna vunnit sex av åtta matcher om vi räknar med förlängning och straffar. Upp och ned alltså. Just nu upp.

Tingsryd har historiskt haft oerhört svårt i Umeå. Tingsryd har en enda seger under ordinarie tid på de fem senaste mötena i Umeå. Även när Tingsryd varit i kanonform har de haft svårt just i Umeå. Normalt är också Tingsryd enormt hemmastarka och bortasvaga, men den här säsongen är de trea i bortatabellen. Så det är ett lag fullt av motsägelser.

Det vi dock vet är att laget under Magnus Sunnqvist spelar samma hockey. De kliver hem, de vänder spelet oerhört snabbt och går rakt på mål, nästan desperat rakt. Det är ett jobbigt lag att möta om du spelar osäkert och bjuder på vändningar. Så där har vi den förväntade matchbilden. Ger Björklöven handen tar Tingsryd hela armen. Men Björklöven lär få chansen till initiativet och puckinnehavet.

Björklöven har halkat ned till åttionde plats. AIK hotar underifrån så det är seger som krävs om Björklöven ska försvara sin playoffplats.

Laget:

Björklöven släpper laget vid 11:00 idag. Det mesta tyder på samma lag som i Oskarshamn. Austin Farleys medvärkan är ett frågetecken, Hage och Lindquist är fortsatt skadade och Linus Fernström har inte spelat hockey sedan i oktober så jag utgår ifrån att Lundström står den här matchen. SImon Fredriksson lär bänkas efter insatsen senast.

Målvakter:

Niklas Lundström (Linus Fernström)

Jacob Andersson  – Niklas Pavel

Jonas Emmerdahl– Lukas Ekeståhl-Jonsson

Stefan Andersson – Christian Bull

Simon Fredriksson

Joakim Högberg – Kim Karlsson – Jesper Thörnberg

Linus Boström – Zach Hamill – Cody Murphy

Lucas Sandström – Axel Ottosson – Nicklas Johansson

Marcus Jonsson – Stefan Öhman – Mattias Granlund

Isak Stenlund-Ädelgran

Mina nycklar till seger:

¤ Spelvändningarna.Det är Tingsryds stora vapen och du måste vara redo och likt Björklöven gjorde i småland, styra ut mot kanterna hela tiden. De ska inte får komma in på mål, då blir det returer att slå in.

¤ Powerplay (igen). Tingsryd är det näst mest utvisade laget i serien. Björklöven kommer att få chanser. Tar de dem? Zach Hamill. Var oerhört blek senast mot Oskarshamn. Mycket av spelet i powerplay hänger på honom.

¤ Backarna, Senast var det Fredriksson som föll helt ur ramen insatsmässigt. Det fungerar inte. Alla sex backarna måste hålla sig på någon slags nivå.

Sagt från Lövenhåll:

– Vi måste fortfarande rätta till en del i vårt försvarsspel där vi inte kommer rätt. Sedan handlar det om att vara redo från första nedsläpp och följa matchplanen från då, säger Markus Åkerblom.

Noterbart om Tingsryd:

¤ Årets genombrott i Tingsryd heter Johan Eriksson och plockades från division-I och Tranås där han gjorde 19 mål i fjol. Nu har han gjort 13 mål (och 10 assist) i en division högre upp. Han har dessutom plus 10 i plus/minus, har gjort fem mål i powerplay och fem matchavgörande. Ska Björklöven hålla ett extra öga på någon är det Eriksson. Han gjorde också mål senast lagen möttes.

¤ Återigen har TAIF lyckats med en import. Zach Phillips har stått för 22 (9+11) poäng så här långt.

¤ Niklas Rubin är etta i målet för Tingsryd och har stått för 93.64 i räddningsprocent och fina 1.92 insläppta per match vilket gör honom till fyra i allsvenskan statistiskt.

¤ Tingsryd är ganska mediokra både i powerplay och boxplay. De har 16.50 i PP-procent på nionde plats i serien och 82.56 i boxplay på åttonde plats.

¤ Med 44.54 procent vunna tekningar är Tingsryd seriens sämsta lag på att teka.

¤ Tingsryd har vunnit 9 av 12 matcher där de gjort första målet. De är näst bäst i serien med det.

¤ Niklas Enberg, Christopher Bengtsson och Hannes Johansson är skadade för Tingsryd.

Sagt från TAIF-håll:

–  Vi har släppt in väldigt få mål många matcher i rad och det är väldigt bra. Det visar att vi är disciplinerade så det är precis som man vill ha det. Det är en svår match, Björklöven är ett väldigt bra lag tycker jag personligen och att de ligger där nere och rotar är svårt för mig att förstå. De har fått in två nya spelare nu sista tiden, Zach Hamill och Austin Farley som är två bra spelare som lyft deras lag tycker jag. Det är ett bra lag som spelar bra hockey och det gör vi också så det brukar vara bra matcher mellan Tingsryd och Björklöven så det ska bli kul att åka dit. Det blir en stor utmaning men samtidigt en rolig match att åka och spela. Vi har alla möjligheter att vinna men vi måste ligga på topp för att ha en chans att vinna. Vi åker dit för att vinna trots att vi vet att det blir en tuff match. Som jag sa så brukar det vara roligt att möta Björklöven, det är rejäl och bra hockey, säger Magnus Sunnqvist till TAIFs hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som ISak Angerbjörn sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Robin Lindgren och Jakob Arvidsson är på plats och levererar webb-tv och texter efter matchen. Själv är jag i London och Erik är på koncernfest så räkna inte med någon ingående analys här i bloggen efter matchen..

4 kommentarer

  1. Dennis

    ”Björklöven har halkat ned till åttionde plats.”
    …nog för att det gått dåligt på slutet men åttionde plats är väl att överdriva 😉

  2. Tyko

    In med Fernström direkt, blir ju bara ännu längre mellan matcherna för han annars. Lundström stod ju inte på över en månad så varför skulle inte fernström klara av att kliva direkt in!

  3. sven

    Nu tycker jag det räcker med chanser för stefan andersson plocka in en junis som vågar träffa mål eller kör 5 forwards för jag orkar inte se andersson träffa en person till varje skott går på en täckande dags att våga toppa lite krav borde man väl få ha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.