Ex-lövet bakom avgörandet

17-årige Tobias Aronsson lämnade Björklöven 2015 för Modo. I går debuterade han i A-laget och assisterade till avgörande målet mot Almtuna.

Tobias Aronsson var en av många backar som fick chansen säsongen 2014-15 att träna med Mats Waltins Björklöven. Han valde ändå att lämna Björklöven för Modo inför säsongen 2015-16.

I går gjorde han allsvensk debut när Modo vann hemma mot Almtuna med 3-2 och 17-åringen assisterade till Tim Wahlgrens 3-0 mål i andra perioden som i slutändan kom att bli det avgörande målet.

– Det är kul, det är spelet med puck som jag vill bidra med, säger Tobias Aronsson ödmjukt om sitt första poäng i Hockeyallsvenskan till allehanda.se

Det är en lite märklig situation just nu. I Modos juniorlag har Björklöven dessa spelare just nu:

J20: Emil Hedman MV (1997), William Eriksson, F (1998), Oskar Possler F (1998),

J18: Daniel Westergård MV (1999), William Magnusson F (2000),

Det är alltså fem spelare i Modos organisation. Jag tror inte att dessa trodde att Modo och Björklöven skulle spela i samma serie inom kort när de lämnade Björklöven. Nu har fortfarande Modo ett lag i SuperElit och det har inte Björklöven, men ändå. Frågan nu på sikt är. Om Modo inte går upp till SHL. Fortsätter ändå spelare att lämna Björklöven för Modo?

Det är ändå en stor skillnad på dörren till a-laget.

Dessa juniorer har spelat med Modos a-lag den här säsongen:

Victor Berglund (1999), Emil Alba (1996), Oscar Öhman (1997), Lukas Wernblom (2000), Jonatan Leman (1997), Anton Karlström (1998), Oscar Pettersson (1999), Sebastian Walfridsson (1999), David Deutsch (1998)

Sedan utöver det spelar Jesper Lindgren, Jesper Sellgren, Oskar Ståhl-Lyrenäs, Jacob Stenquist och Tim Wahlgren redan fasta platser i laget trots att de är juniorer.

I Björklöven har dessa juniorer fått spel med a-laget:

Andreas Vikström (1997). Sedan är ju även Adam Werner fortfarande junior i ålder samt att Anton Toolanen som lånades in från Luleå är junior.

Det är en hyfsad skillnad. Självklart beror den mycket på att Modo har just ett lag i SuperElit och att de kommer från SHL med allt vad det innebär på juniorsidan och har kvar många effekter från det, men ändå. Hyfsad skillnad.

Säsongen med Mats Waltin fick dessa spelare från J20 testa på spel i a-laget:

Timothy Nordlund, Erik Lindahl, Tom Renström, Gustav Jonsson, Andre Ekström, Markus Lindholm, Oskar Matushkin och Niclas Olofsson.

Visst det handlar om vilka årgångar som kommer upp, vilka spelare som finns, men alla dessa var inte superstjärnor direkt.

Signalerna som sänds just nu neråt är att dörren är stängd även om vissa får vara med och träna ibland. Jag vet dock att Joakim Fagervall håller på att arbeta med föreningen, juniorveksamheten och slussningen uppåt aktivt. Vi får se när det får effekt.

2 kommentarer

  1. Per

    Så länge Modo har ett Superelit-lag så fortsätter nog flykten. Dock intressant att vi numer borde kunna locka hem dem till seniorhockey då Löven borde framstå som ett intressantare senioralternativ.

    En annan sak.. Kan ni inte kolla läget med sportchef Dalle om hur han tänker göra nu när Lindquist och Hage är åter. Ska han låna ut någon? Ska han bryta med Farley och/eller Boström? Ska tre, fyra killar sitta på läktaren? Vi har ett ganska så stort överflöd av forwards just nu och det skulle vara intressant att höra hur de ser på situationen.

  2. Olle

    Jag ser att Daniel Sondell precis signat för Red Bull Salzburg. Man undrar lite lätt vad som skulle krävas för att få tillbaka honom till Umeå? Som 32-åring måste väl HA vara ett ganska hett alternativ, i synnerhet när det handlar om moderklubben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.