Supersuccé för Lövens U16

För andra gången på 30 år vann Björklöven precis före nyår Modocupen efter att ha besegrat Modo i finalen med 2-1.

Senast Björklöven vann Modocupen var 2012 med spelare som spelare som Sebastian Olsson, Axel Levander, Carl Grundström, Jesper Lindgren i den talangfulla 97-årgången.

Nu var det Björklövens 01:or som är kanske ännu mer talangfulla som gjorde om bedriften. De besegrade Luleå (4-2) i kvartsfinalen, Skellefteå (3-2 s.d) i semifinalen och Modo i finalen.

Björklöven fick med  två spelare i All Star Team, Oskar Edmundsson som back och Jesper Ryden som målvakt dessutom var en underårig spelare. Rocky Persson lagets poängbästa med 5 mål och 2 assist.

Det var dock Filiph Åström som avgjorde finalen med sitt 2-1 mål dryga sex minuter från slutet, strax efter att Henrik Sandström hade kvitterat för Björklöven minuten före.

Nu ska det bli oerhört intressant att följa 01-årgången och se vad som händer. Ska Björklöven gå upp till SuperElit utan att få en gratisplats för att man nås SHL är det 01-årgången som har störst chans, det vill säga om många väljer att stanna i Björklöven. Därför är den kommande våren oerhört spännande för Björklövens framtid.

Hur som helst riktigt starkt av Björklöven att vinna Modocupen som har väldigt hög status och ofta brukar laget som vinner Modocupen vara ett av Sveriges bästa lag i den årgången.

 

 

3 kommentarer

  1. Ellge

    Kul såklart för våra unga grabbar, men den känns ju som att nu får dom ännufler ögon på sig från grannkommunerna och när denna kull spelar J-20 är dom lika heta som tidigare årgångar. Dom sötaste russinen i kakan är redan borta.
    Känns tråkigt att vi inte får plats i J20 superelit. Så länge vi inte finns där spelar det ingen roll vilka talanger som föds i Umeå….

    Vad göras åt det??? Jag vet inte tyvärr…

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag skrev tidigare att jag tror att den största chansen för Löven att nå SuperElit är att nå SHL med a-laget, men Erik höll ju inte med mig då och visade på Mariestad som gjorde den resan med sitt J20-lag. Grunden är allafall att få behålla fler spelare från U16 till J18 åldern. Det är ju den stora nyckeln och det msåte göras genom att sända signaler att dörren är öppen till a-laget. Inte som det är nu när dörren är totalt fastlåst.

      • Ellge

        Ja vi kan ju hoppas att Fagervall har något att locka dessa talanger att ge Löven en chans. Får vi upp vårt J-20 till superelit så har vi ju egna spelare att täcka upp vid skador i A-laget och slussa in dom i A-laget. Som det är nu måste vi ju låna från andra lag pga att våra juniorer inte håller i Allsvenskan…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.