Daniel Johanssons tid i Björklöven

Sportchef Daniel Johansson kontrakterades av Fredric Åkerblom för Björklöven 30 mars 2015. I vår går kontraktet ut. Låt oss kika på vad han gjort i klubben.

Den 30 mars 2015 blev det officiellt att Daniel Johansson var klar för Björklöven och därmed ersatte Fredrik Grönberg.

Så här skrev bloggaren Mikael Mjörberg då:

”Frågar ni mig är det en sylvass rekrytering som den allsvenska föreningen gjort. Björklöven får en smart kille med känsla för vad han gör som samtidigt är jordnära och rakt igenom trevlig och jag hyser inga som helst tvivel om att han kommer fortsätta på inslagen bana och göra ett riktigt bra jobb även i Löven.”

Själv skrev jag inget alls då jag klivit in i min Brännbollsyran-bubbla vid den tidpunkten.

Daniel Johansson kom in och det första han gjorde var att leta efter och göra klart med en tränare. Innan det blev klar förlängde han med Nicklas Johansson och Stefan Öhman, men 23 april blev Tommy Jonsson klar. Arbetet där hade inletts av Fredric Åkerblom så Daniel har inte all skuld där. Så här har vi hela listan på vad som gjorts.

2015/16:

Sparkat/Ej förlängt med/Långlånat ut:

Henrik Nyberg

Energirik arbetshäst, men som bara gjorde 3 poäng på 29 matcher i Löven.

Jonathan Harty

Var nyttig med sitt fysiska spel, men var skadad stora delar av säsongen, men han ändå med 74 utvisningsminuter, femma i ligan.

Tobias Björklund

Kom in sent under säsongen före, men kändes utvecklingsbar och istället tog Waltin honom till Södertälje

Mark Hurtubise

33 poäng på 37 matcher, +18 i plus/minus. Här gav Björklöven upp direkt om att få behålla honom.

Jon Palmebjörk 

Hade en tuff inledning på säsongen, hade svårt att fungera under Tommy Jonsson och placerades sedan i fjärdekedjan. Lånades slutligen ut till Sparta Sarpsborg i Norge där han blev spelaren med bästa poängsnitt i hela Norska ligan.

Emil Wrenman

Lånades väldigt tidigt på säsongen ut till Piteå där han gjorde det riktigt bra med 26 poäng på 37 matcher. Tydligt att han inte var med i Björklövens planer trots att han satt på kontrakt.

Förlängt kontrakt med:

Kim Karlsson och Lucas Sandström hade Fredrik Grönberg redan förlängt med

Niklas Johansson – 1 år (Det första kontraktet Dalle skrev i Björklöven)

Kom då från en säsong där han och Viktor Ekeståhl-Jonsson hade varit två av seriens bästa boxplay-spelare tillsammans. Där och då ingen konstig förlängning även om jag trodde att Nicke skulle vara aktuell för Pantern när han sambo Emma Berglund blev klar för Rosengård. Okej förlängning. Hade ändå en förväntad säsong i fjol med bra spel i boxplay.

Stefan Öhman – 2 år 

Kom från en säsong med 41 poäng varav 19 mål. Inga direkta konstigheter med den förlängningen trots åldern. Har visserligen producerat klart sämre efter denna förlängning, men har fungerat bra i en annan roll.

Rasmus Edström – 1 år

Kom från en väldigt tung säsong med Björklöven där han stundtals bänkats och hamnat i boxnings-gate. Gjorde 4 poäng och var plus/minus -4 i ett vinnande lag. Misslyckades kapitalt säsongen efter. En felaktig förlängning av Dalle.

Värvat:

Tommy Jonsson – 2 år

Ja, ni vet hur det gick. 12:a med ett topp4-material, fem raka förluster trots ombyggt lag efter sina önskemål och sparken. Ett kapitalt misslyckade av Dalle.

Markus Åkerblom – 1 år

Hur mycket fick hans ideér komma fram under Jonsson? Så här långt har han trots den fina starten bara motsvarande facit som Jonsson hade förra säsongen. Finns kvar chans att rädda ryktet än. Ska inte utvärderas riktigt än.

Fredrik Hetta – 2 år

Hade stora förväntningar på sig, inledde med att göra 3 mål och 5 poäng på sju första matcherna i klubben, men har sedan varit skadad, skadad och skadad samt inte fungerat alls nu under sin andra säsong och lånats ut till Kristianstad. Ett misslyckat förvärv av Dalle.

Jonas Emmerdahl – 2 år

Har haft problem med skador under båda säsongerna, men när han spelar kontinuerligt har han varit en av Björklövens genomgående bästa backar. Det är svårt att klandra Dalle för skadorna. Ett i grunden bra förvärv.

Alex Hutchhigs – 1 år

32 poäng, 22 mål på 51 matcher. Mycket beroende på hans fina direktskott. Dessutom en hårt arbetande spelare som funkade bra i omklädningsrummet. Ett riktigt klassförvärv som det visade sig även om han inte har den bästa tekniken.

Lukas Ekeståhl-Jonsson – 2 år

Bröt nyckelbenet två gånger under fösta säsongen, men leder nu backarnas poängliga. En Björklövenfostrad spelare om lockades hem vilket visar vägen för fler som lämnar Löven i 15-års åldern att det går att komma tillbaka. Visst han är skakig defensivt, men en av Dalles bästa värvningar.

Pär Edblom – 2 år

Hade ruskiga meriter och hade imponerat i Södertälje säsongen innan. Stod för 23 poäng på 51 matcher, lite av en besvikelse då han hade hög lön och var av bland annat mig hajpad inför säsongen. Inte så jättelyckad satsning av Dalle.

Andreas Ollikainen – 1 år

Hade imponerat i Dalles gamla klubb Mariestad, men blev en fullständig katastrof. 83.6 i räddningsprocent och 4.62 insläppta mål per match är bland de sämsta siffrorna som någonsin visats i hockeyallsvenskan. Fullständigt misslyckat av Dalle.

Mike Banwell – 1 år

Skulle vara Acke Hellströms ersättare, visade sig vara ganska dålig i det fysiska spelet och bjöd på indianare efter indianare och sparkades från klubben innan halva säsongen, eller klubben och han kom överens om en flytt till Lillehammer hette det. . Hyfsat misslyckat ja.

Kalle Ekelund – 1 år

En riktig nallebjörn som inte gjorde en fluga förnär trots sin storlek, Tog dock en hel del dåliga utvisningar och slog bort en hel del uppspel. Nej, kanske den största hackkycklingen på många år och det med rätta.

Gustav Grundström – 1 år

Hår arbetande spelare som dock hade svårt att både ta plats och att när han fick chansen producera framåt. Nivån var nästan väl hög för honom. Gör det ganska bra i Asplöven nu.

Lånat/Värvat under säsong: 

Rasmus Bengtsson – 33 matcher

Lånades in i två svängar, den andra gången för resten av säsongen. Var en av Björklövens bästa backar under säsongen, stod för 10 poäng framåt, var stabil bakåt, så ett bra lån helt klart.

Emil Wikström – 20 matcher

Lånades in under säsongen, först ett kortare lång och sedan en förlängning för resten av säsongen. Kändes som en fysisk frisk fläkt till en backsida som saknade fys, men hade och har problem med tempot.

Jonathan Bjurö – 2 matcher

Lånades in mycket skumt när Kevin blev bänkad två matcher trots bra prestationer av Kevin och imponerade inte. Skumt lån.

Jesper Lindgren – 4 matcher

Lånades in när Björklöven hade backkris och var mycket nyttig. En spännande back som måste vara lite surt för Björklöven när de fostrat att han nu leder Modo från backplats i samma serien. Ett bra lån dock där och då.

Dennis Persson – 10 matcher

Lånades in när det var backkris, gjorde bra matcher i Björklöven. Stabil tvåvägsback.

Adam Werner – spelade 0 matcher

Lånades in över två gånger fem matcher, men fick aldrig chansen i Björklövenmålet

Daniel Håkansson – 3 matcher

Togs in när transferfönstret stängde och gjorde ett mål på tre matcher. Ganska rivig spelare. Småintressant lösning att kunna använda honom.

Adam Reiderborn – 1 match

Togs in när Andreas Ollikainen gick skadad en match. Gjorde det ganksa bra, bara märkligt när han sedan stod i Timrås mål när lagen möttes senare på säsongen.

Brock Trotter – 35 matcher

Plockades in relativt tidigt på säsongen och var oerhört spektakulär. Imponerande att agent Niklas Granberg fick honom intresserad av Björklöven. Imponerade rejält med 26 pinnar, bäst poängsnitt i laget. Lite seg på skridskorna dock, men spelsinnet vägde upp. Gör det bra i Finland nu. Fantastiskt förvärv i sig, men där och då behövdes primärt den defensiva backsidan förstärkas.

Kelsey Tessier – 17 matcher

Märkligt förvärv när Björklöven låg i ingenmansland och plockade in en dyr spelare som misslyckats under säsongen. Gjorde det helt okej, men pengar ned i ett svart hål. Ska ha varit primärt Fredric Åkerbloms värvning säger ryktena.

¤ ¤ ¤

2016/17

Sparkat/Ej förlängt med/Långlånat ut:

Felix Maegaard-Scheel 

Hade en mycket bra säsong under Mats Waltin, men fungerade sedan inte under Jonsson, sattes på läktaren vid ett tillfälle och hans 18 poäng var heller inte vad som var förväntat av honom. Fungerade inte heller i boxplay på samma sätt som under Waltin. Inget konstigt att bryta med honom.

Andreas Ollikainen

Inte mycket att säga om. Dalle bröt med floppen.

Kalle Ekelund

Samma här. Gick ju naturligtvis inte att förlänga med.

Jon Palmebjörk

Den kanske smutsigaste historien under Dalle. Satt på ett långt och dyrt kontrakt. Björklöven ville så gärna bli av med honom att de köpte ut kontraktet. Öser nu in poäng i Danmark. Mycket speciellt att köpa ut klubbikonen och inte låna ut honom. Märklig lösning. Känslan är att Tommy vägrade ta tillbaka honom. Själv hade jag gärna sett Jon ”Kanon” i laget den här säsongen.

Pär Edblom

Släpptes till Modo. Oklart hur Björklöven tog betalt här, men logiskt att göra sig av med Edblom om det gick att göra en bra ekonomisk deal.

Viktor Ekeståhl-Jonsson

En av allsvenskans bästa spelare i boxplay, men har inte fått den utvecklingen offensivt många hoppats på. Själv hade jag gärna sett honom ett år till istället för att ta in Granlund. Bättre ekonomi i det.

William Quist

Publikfavoriten som varit så skade och sjukdomsförföljd kom från sin bästa säsong med 27 (13+14) poäng på 44 matcher, men var i mina ögon en lite för tydlig ledare för det ”gamla” Björklöven för att få vara kvar. Fick ett förslag, men valde att tacka nej till det. Oklart hur bra förslaget var.

Gustav Grundström

Fick inte den utvecklingen och inga konstigheter att göra sig av med,

Rasmus Edström 

Konstigt att förlänga med Edström inför säsongen och det blev inte bra så inga konstigheter att bryta nu. Gör det dock bra i Västerås för tillfället.

Tommy Wargh

Hade sin sämsta säsong i Björklöven den sista på kontraktet med bara 11 (4+7) poäng på 43 matcher och -4 i plus/minus och då hade Wargh bra förtroende från start. Jag förstår att han inte fick förlängt. Var bättre året före det.

Brock Trotter

Fick inget förslag av Björklöven. Känslan är att de inte trodde sig ha någon chans att få honom.

Alex Hutchings

Fick aldrig något förslag av Björklöven. Dalle hänvisade till att ””han krävt för mycket pengar”, men när säsongen väl var igång och Hutchings inte hade något kontrakt kunde han plockats in billigt trots 22 mål förra säsongen. Jättemiss enligt mig.

Kelsey Tessier

Logiskt att inte förlänga med. Bara en dum värvning när han togs in.

Kevin Lindskoug

Inte bästa vän med Tommy Jonsson och därigenom inte konstigt att han fick gå, men när han satt kontraktslös och Tommy fått sparken borde han plockats in. Skumt att han inte fått kontrakt någonstans. En av seriens bästa målvakter när det kommer till kritan. Dock ska han ha tackat nej till ett par förslag tidigt.

Förlängt med:

Stefan Andersson – 2 år

Stefan är ingen dålig back, men att skriva två år med en 34-åring som blivit långsammare sista åren är klart tveksamt. Speciellt om du inte har en övrig backsida att backa upp för det. Andersson var t.ex. strålande när han fick spela hed Acke Hellström. Så i sig hade 1 år inte varit någon konstigt om backsidan i övrigt var byggt för det.

Emil Wikström – 2 år

Att skriva 2 år med en back som hade svårt att hänga med under sina matcher i Björklöven, men som visade viss potential är bara märkligt. Jag förstår inte. Totalt misslyckande då han inte alls fungerat den här säsongen och sedan lånats ut till Piteå. Det stora vinnarna här är Piteå.

Nicklas Johansson – 2 år

Att skriva ett tvåårskontrakt med en 32-åring utan tydliga spetsegenskaper. Visst han har varit bra i boxplay, men annars mest en spelare i mängden. Det förstår jag inte. Har stått för en av sina sämre säsonger på ett tag då spelet i boxplay inte fungerat och han inte levererat framåt.

Jesper Thörnberg – 1 år

Näst bästa målskytt förra säsongen, logisk förlängning som levererat i år igen. Synd på skadan nu.

Lucas Sandström – 1 år

Ska du förlänga med Lucas som vann poängligan i laget är det i mina ögon lika bra att göra det på två år eller fler så är det gjort. Ligger tvåa i poängligan igen. Självklar förlängning i mina ögon.

Värvat:

Joakim Högberg – 1 år

Avslutade säsongen mycket bra med Tingsryd. Togs till Björklöven för att ta nästa steg offensivt, men ser ut att gå mot en liknande säsong som den förra med 21 (10+11), ligger nu på 14 (6+8). Varken ett misslyckande eller någon succé.

Jacob Andersson – 2 år

Ung och utvecklingsbar back. I sig ett bra förvärv med ett bra skott, en möjlighet att utvecklas vidare och en back som visat bra glimtar på allsvensk nivå. Har haft en okej säsong framåt med 14 poäng (4+10), men har träffat mål i PP lite för lite. Bakåt har han varit skakig med -10 i plus/minus. Jag köer värvningen. Det är i den totala kompositionen på backsidan som det kostat lite för mycket defensivt med 2xAndersson + LEJ. Så i grunden et bra förvärv, men inte som helhet.

Marcus Jonsson – 1 år

En lagkaptenstyp och pådrivare som togs hem till Björklöven och inledde säsongen mycket bra. Har tappat efterhand och inte alls varit så bra i boxplay som tänkt. -12 i plus/minus är ingen rolig siffra. Kändes som ett bra förvärv, men har tappat till okej.

Axel Ottosson – 2 år

Precis som när LEJ kom hem är detta en bra symbolvärvning. Dessutom en talangfull spelare med utveckling i sig. Har varit mycket skadad, men 10 poäng på 22 macther är ändå okej. Har blivit ganska bra, men jag köper värvningen fullt ut.

Christian Bull – 1 år

Ung, utvecklingsbar och på okej nivå. Har varit okej under säsongen, men inte mer. Som förväntat. Dock att chansa med den här värvningen när backsidan såg ut som den gjorde då och gör nu, det köper jag inte. Skum värvning, det behövdes mer ryggrad och tyngd.

Niklas Pavel – 1 år

En chansning från ettan som föll oerhört väl ut. har spelat bättre än alla förväntningar och visar upp fantastisk attityd på och vid sidan om isen. Förläng med omedelbar verkan. En framtida kapten om han blir kvar i klubben längre.

Niklas Lundström – 1 år

En fullständigt misslyckad värvning av Dalle. Har säkerligen bättre hockey i sig, men har inte alls fått till det i Björklöven och har hemska statistik-siffror.

David Lindquist – 2 år

Ett rysligt fynd från ettan. Sanslöst att ingen plockat honom tidigare. Har klarat övergången till allsvenskan med bravur. Kanske gen genomgående bästa offensiva spelare för Björklöven den här säsongen. Riktigt tråkigt med skadan som slog sönder säsongen något. Annars hade det varit superbetyg på värvningen. Nu bara riktigt bra.

Cody Murphy – 1 år

Kändes som lite av en flopp från början. Jobbade hårt, men fick inte ut något. Har blommat ut och har kanske varit Björklövens bästa spelare de senaste 15 matcherna. Jag ser gärna en förlängning med Murphy.

Isak Stenlund-Ädelgran – 1 år

Misslyckad värvning. Fick inte alls till det när han fick chansen, har lånats ut resten av säsongen och sedan går kontraktet ut. Kan säkert utvecklas på annat håll och nå allsvenskan igen, men timingen var inte rätt.

Tobias Hage – 1+1år

Haft en lång skadeperiod som slagit sönder säsongen. Innan det var han seriens bästa tekare, viktig tvåvägsspelare för Björklöven som faktiskt gjort 4 mål på sina 16 matcher, men som ni märker. Skador. skador, skador. Hade en tuff skadehistorik så därav inte mer än okej som värvning. Man måste se till slutprodukten inklusive skador i slutändan ändå.

Mattias Granlund – 2 år

Med Messy, Nicke J och energiska spelare som Sandström, Thörnberg, Murphy i laget skrev alltså Dalle två år med Mattias Granlund. Har visst varit nyttig den här säsongen i många matcher, men kaka på kaka så att det skriker om det. Varför två år?

Simon Fredriksson – 1år

Med en offensivt viktad backsida så skulle Simon Fredriksson väga upp den. Han har inte alls varit den defensiva säkerhet och fysik som Björklöven behövde. Ett stort misslyckande så långt.

Lånat/Tagit in under säsong: 

Linus Boström – 27 matcher

Har gjort sitt livs säsong i Björklöven sedan han fick chansen. Bra inplockning av Dalle, men trist att han inte fick fortsätta även om det var logiskt under nuvarande kontraktssituation med Granlund, Messy, Johansson på kontrakt.

Zach Hamill – 10 matcher

Sjukt häftig pick-upp som kan göra det få andra i ligan kan, men som ändå inte fått ut spelet fullt ut i Björklöven än. Hatten av till Niklas Granberg som fixade detta förvärv. 8 pinnar på 10 matcher för en som inte fått till det riktigt säger en del om klassen. Hoppas han får fortsätta med Cody och Austin.

Austin Farley – 11 matcher

Bra drag att testa med Farley när han ändå sett lovande ut tidigt på säsongen, men misslyckats i Modo. Det fanns en chans att billigt testa om det fanns något där. Är ung och utvecklingsbar. Har levererat över alla förväntningar. Ett av de bästa besluten Dalle tagit under sin tid i Löven. Kan se honom bli kvar med Murphy i Löven.

Linus Fernström – 5 matcher

Här har Dalle lastat cash vad jag fått höra. Inget fel på Linus, han har växt match för match i spelet. Även om siffrorna ser illa ut så tycker jag ändå att det var en bra värvning. Dock skulle Dalle inte behövt göra den om han agerat tidigare på målvaktssidan. Nu blev det dyrt.

Anton Toolanen – 3 matcher

Bra lån under en situation där Björklöven hade många skador på forwardssidan.

Adam Werner – 23 matcher

Är ju faktiskt ”bara” ett långlån från Färjestad. Har gjort en bra säsong och utvecklats fint. Var dock nog tänkt som en andramålvakt i grunden. Jobbigt just nu att Björklöven inte har något att bygga på för framtiden på målvaktssidan. Werner lär Färjestad vilja ha tillbaka, Lundström ryker och Fernström. Är Björklöven hans framtid? Trots att Werner var ett bra lån så är målvaktssidan Dalles största misslyckande.

¤ ¤ ¤

Som ni märker. Det är inte bara dåliga värvningar och beslut som tagits av Dalle. Nu väger jag inte in allt med hur lång tid saker tagit, vad som funnits där i övrigt på marknaden när Dalle tagit ett beslut och inte hur fans och media hanterats utan rent på värvningar och beslut kring spelare. Kollar vi på det så då har Dalle värvar/lånat så har Dalle i mina ögon lyckats med 15 värvningar/lån, 13 stycken är varken lyckade eller misslyckade och 19 är misslyckade. Det är grunden, det är från det, tabellplaceringarna, spelarnas utveckling och hanteringen utåt som sedan Joakim Fagervall ska ta beslutet om Daniel Johanssons framtid. .

20 kommentarer

  1. Lars

    Framförallt handlar det väl om att nå resultat.
    Löven floppade tyvärr fullständigt ifjol och missade topp8 och ser ut att göra samma sak iår. Inte acceptabelt

  2. Per

    Edblom var en jätteflopp med ett riktigt bra allsvenskt kontrakt över två år. Bara för att Modo tog över kontraktet så var det inte ens nästan okej. En, sett till pengarna, av Dalles sämsta bedrifter. Pär blixtrade till i några matcher på raken kring jul men i övrigt så var han bedrövlig sett till den förstecenter han var tänka att bli.

    Mest noterbart är för mig Dalles flerårskontrakt. Ingen är egentligen någon succé även om hemvändarna presterat okej. Stefan Andersson, Nicke och Granlund är rekorddåliga samtidigt som Wikström uppenbarligen inte är på allsvensk nivå. Även Hage som var tilltänkt toppcenter känns misslyckad och man kan fråga sig vilken due dilligence Dalle gjort när han slår upp sin gamla elaka axelskada. Som tur är så skrevs det kontraktet 1+1 så Hage kommer försvinna efter säsongen. Värre är det med de andra knappt allsvenska spelarna som kostar pengar och hindrar oss från att bli bättre nästa år.

    Jag trodde verkligen inte att man kunde misslyckas värre än vad Blixt lyckades med. Tyvärr så är Dalle hästlängder sämre. Gud så jag saknar Grönberg…

    • Nilsson

      Där tycker jag du har fel. Precis som Pettersson alt. Gunnar sa i ett inslag. Hage är en extremt viktig individ som håller samman gruppen. En otroligt skicklig tekare, en kvalité som är otroligt underskattad, att få starta med puck betyder mycket. Direkt han blev skadad föll laget samman.

      • Per

        Hage presenterades av Dalle som en spelare som kan producera poäng. 6 pinnar på sexton matcher är inte tokdåligt men heller ingenting som sticker ut. Att han är duktig på teka stämmer absolut men jag hade förväntat mig mycket mer av Edbloms ersättare. Det tror jag Dalle också gjort.

        Hage kom från operationer och lång rehab pga en axel som hela tiden hoppade ur led. Det är samma problem som han nu vilar ifrån och är något som sällan brukar gå till sig. Att värva en sån spelare är en chansning och är man nu efterklok så har Hage nu missat mer än hälften av säsongens matcher pga just detta. Nu är han förhoppningsvis snart åter men frågan är hur länge med tanke på att axeln kommer att hoppa ur led igen vid första bästa smäll. Dalle och Löven lär ha varit medvetna om risken då detta är en rätt vanlig åkomma bland hockeyspelare.

  3. Mangan

    Bör Dalle rullas i tjära och fjädrar? Nej det är inte hans fel att han sitter på fel position. Jimmy Blixt var sämre. Det är den inkompetenta styrelsen som bäddat för detta. När alla korkskallars kontrakt gått ut kan Fagerwall skräddarsy den sportsliga organisationen. Om han är kvar då.

  4. jj

    Hursomhaver måste sportchefsposten bort, ingen seriös allsvensk förening kan fungera med en General Manager och en sportchef som ska tvista om vilket kaffe som ska köpas in till kaffeautomaten på kansliet och som samtidigt kostar föreningen en halv miljon om året vardera…GM ska naturligtvis ta över tjänsten, och pengarna som blir över läggas på A-laget.

    Allt annat är ett hån mot oss fans.

  5. Thomas

    Bra sammanfattning. Skulle vata intressant med andra sportcheferna hitrate. Skulle tro att Dalle inte är så hemskt katastrofal jmf med andra.
    Tvåårs kontrakten väldigt konstiga.
    Sammansättningen av laget tveksam.
    Mv valen väldigt tveksam, tror att Fernström-Werner blir en väldigt bra duo.
    Ex Per Edblom var det många som applåderade när han kom. Ev väldigt oväntad flopp.
    Stort plus för David L, Pavel som är fynd.

  6. Jan-Erik Brännström

    Fredric Åkerblom är den i första hand som bör klandras. Han anställde tränaren Tommy J och även sportchefen Daniel Johansson. Han hade säkert fullmakt av styrelsen att handla och genomföra anställningarna. Bägge dessa nyförvärv har ju floppat rejält. Jag tror GM får ta sig en funderare hur besättningen ska se ut inför nästa år. Ny sportchef måste ju in i ett tidigt stadium och även tränarfrågan måste belysas ingående. Kontraktslängderna är ett frågetecken. Svårt veta hur Daniel funderat. Dessa frågor måste GM ta hand om ensam så att inte ledningen av laget störs i den viktiga slutspurten..

  7. Lefty

    Pavel och Linkan är lysande förvärv, annars har han gjort mindre bra och riktigt dåliga värvningar. Han kan omöjligt få vara kvar. Håller med Per, man saknar Grönberg….

  8. Rut

    Förstår att du inte vill dra in det men jag tycker ändå att det är viktigt att nämna hur en av våra sämsta spelare ´(undantaget Stefan A) som fick två år tillhör Dalles närmsta familj.

    När man radar upp det såhär och sett till spelet så är det inget annat än jäv. Styrelsens bär ansvar för att Dalle är kvar. Iallafall om man ska följa praksis vad gäller föreningsL.

  9. Knutte

    Låt honom gå nu, kontraktstiden löper ju ut inom kort. Ingen tjänar på att låta honom gå tiden ut om man inte vill fortsätta hans tid i Björklöven. Då blir det annat.
    Att inte engagera Grönberg på grund av val av bosättning var svagt.

  10. Michael

    En rätt konstig sammanfattning.
    Nicke fick sitt kontrakt innan Dalle anställdes.
    Du kallar Hetta ett misslyckande,, hur kan nån veta att en spelare ska bli skadad? Du kallar inga andra skadade för misslyckade värvningar på samma sätt. Emmerdahl skriver du har varit mycket skadad,, men det är dock inte Dalles fel, utan i grunden en bra värvning!
    Bestäm dig – är spelare som blir skadade floppar av SC eller beror det på yttre omständigheter.
    Överlag summerar du ganska exakt efter den allmänna opinionen hos de högst gastande lövenfansen på olika forum.
    Att Jon fick lämna är inget konstigt, han var en spillra av sitt forna jag, och han passar absolut inte in i ett lag där 100% hårt jobb krävs. Han är för mycket av en glidare som är beroende av en kedjekompis att passa till – Hans behöv av att spela med ihop med Öhman blev en sönderläst belastning.
    Som nån annan skrev – jämför gärna med andra allsvenska klubbars SC-värvningar.
    Och framför allt – sätt dig in i exakt vilken roll en SC har. Tror han värvar hej vilt, eller tror det sker enligt önskemål och i samråd med tränare?
    För en välavlönad sportskribent förväntar jag mig ett betydligt bättre arbete..

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Välavlönad sportskribent. Vad vet du om det?

      Hetta har inte varit bra när han varit frisk, Emmerdahl har varit bra när han varit frisk. Det är skillnaden mellan dessa.
      Hade Hetta spelat bra när han varit frisk så hade han inte lånats ut till Kristianstad.
      Angående Nickes första kontrakt så släptes det 16 dagar efter att Dalle blev klar, men sitter man på inside info som du verkar göra så kanske man vet att det var klart redan innan, men det visste inte jag.

      När det gäller Jon har vi helt enkelt helt olika åsikter. Dock att köpa ut nåogn och ta hela kostnaden istället för att låna ut och dela kostnaden är det jag har svårast att förstå.

      Självklart har Dalle värvat ihop med tränare. Självklart värvar han inte hej vilt, men hur ska man utvärdera en sportchef om inte för resultat och värvningar.

    • Per

      Kunde inte skrivit det bättre själv. Gustav låter exakt som de fåtal som skriker högst och värst på olika forum. In med nytt nytt nytt. Bort med allt och alla, framförallt de som står för löven. De som representerar märket och bidrar med 100% både på och utanför planen. Nä men mixa ihop ett lag med spelare utifrån. Bort med björklövenandan. Hitta syndabockar. Det är nästan så du ska skämmas.

      • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

        Vilka skriver jag ska bort som står för Löven?
        Jag gör en översikt på värvningarna Dalle gjort och av de jag ger allra sämst betyg så har Dalle själv redan gjort av sig med de flesta.
        Jag har läst mitt inlägg igen och förstår faktiskt inte vad ni menar. Jag pratar inte om att skicka hit och dit. Jag pratar inte om folk som sämst. De jag sågar som t.ex. Niklas Lundström har fått sparken.
        Simon Fredriksson ger jag lågt betyd, han är ju ny för säsongen och känns inte som ett bultande Lövenhjärta.
        Så jag har verkligen försökt förstå vad du Per och Michael menar. Du Per får gärna komma med konkreta tankar om vilka som brinner för Löven som jag vill bli av med?

        • A

          Strunta i dom här nu Gustav.
          Alla som läser bloggen och VK vet att du gör ett hästjobb vad gäller Björklöven och rapporteringen kring laget.
          Den enda som faktiskt vågar sticka ut hakan ibland och resonera som vi övriga som inte får så mycket publicitet i tidningen.

          Det gnälls bara för att gnällas. Människor som inte satt sig in i organisationen, som inte förstår vikten av kontinuitet på rätt sätt, och som tycker att man inte får kritisera offentliga personer för att dom kan bli ”sårade”. Det är bara dagisnivå och det är inte ens lönt att svara på.
          Säger som Ingemar Stenmark ”He gå int å förklar för en som int begrip”.

          Låt dom vara insnöade i sin lilla värld av rosa moln gjorda av sockervadd, där alla är vänner och tycker om varandra och där det inte finns rätt eller fel, bra eller dåligt utan allt är bara en enda stor lycka. Ungefär som en riktigt bra LSD-Tripp 😉 så kan vi andra som lever i verkligheten och förstår ishockey, organisationen och allt annat du skriver om resonera som vuxna människor.

          Bra blogginlägg, är med dig på samtliga punkter!

      • Ellge

        Lövenandan tog ju Tommy Jonsson och Dalle död på inför den här säsongen. Dom rensade ju verkligen ut själ och hjärta för att få in ja-sägare. Okej att det kom hem några med rötterna i Löven, men det är väl inte dom som har störst gröngult hjärta som vikarierat i andra klubbar…

        • Hannes

          Jaså Ellge. Enligt dej består alltså ”Lövenandan” mycket i långsinthet och bitterhet, vilket du visar prov på i din text. Det är verkligen inte vad som finns i gulgröna hjärtan.

  11. Torbjörn

    Helt rätt gustav ! Klart hetta varit en stor besvikelse när han spelat. Emmerdahl bra när han spelat. Nikkes kontrakt kan jag sätta pengar på att Nikke påverkat. Stefan Andersson stort misslyckande att förlänga kontraktet. Jon misstag att skicka, matchas fel och fanns andra som var betydligt sämre

  12. Plutten

    Nicke fick ett kontrakt på två år inför den här säsongen. Michael måste ha missat att Dalle redan anställdes inför förra säsongen. Att han inte heller har någon respekt för Jon känns såklart trist. En person som ju ärligt talat har gjort mer för Löven än den sportchef som han försvarar med näbbar och klor. En sportchef finns till för att nå sportsliga framgångar i ett elitlag punkt slut. Nu har Löven, med tanke på sina förutsättningar, underpresterat rätt rejält i 1,5 säsong. Vi har t.ex ett försvarsbygge som är sämre än förra säsongen. Man behöver inte vara speciellt högt gastande för att se att många misstag har gjorts. Det är såklart också trist att Michael försöker förminska många fans som ser dessa misstag, men han måste ju också få yttra sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.