Åkerblom har fått nog!

Markus Åkerbkom var förgrymmad efter matchen igår. Idag har han utvecklat det hela i ett samtal med kollega Gunnar Jonsson. Från och med nu är det hardball som gäller för Åkerblom.

”Jag är tillsatt för att rätta till det som inte fungerat i vår spel, men just nu är problemen desamma som vi hade under förra säsongen och i inledningen av den här säsongen också för den delen. Det känns som att spelarna inte har anammat det sätt vi vill spela på fullt ut. Vi får inte spelarna att göra som vi vill för närvarande.”

Så säger Markus Åkerblom i en intervju som ni kan läsa i sin helhet här.

Nu har Åkerblom bestämt sig att han ska byta ledarstil. Nu när han inte fått gehör från spelarna. Nu blir det en hårdare framtoning.

”Att i det läget ta bort istid för vissa spelare är det enda redskap jag egentligen har för att visa mitt missnöje när det inte hjälper med samtal och analyser”

Ni hittar alltså artikeln här. Helt klart läsvärd.

¤ ¤ ¤

Personligen kan jag tycka att det är någon månad för sent eller två. Åkerblom borde lackat ur redan i November då laget började gå ifrån det sättet Björklöven hade spelat på efter att Tommy Jonsson fått sparken och fram till 3-0 matchen mot Södertälje den 11 November. Det var någonstans där det började vända negativt.

Jag tror att alla skador på centrarna samt hur bra det faktiskt gick resultatmässigt efter tränarbytet gjort att Åkerblom levt lite i ”Det kommer att vända”-landet, men nu inser han att det inte kommer att vända om inte han gör något annorlunda. Alla spelare är tillbaka, omgångarna tickar. Vi får se vad detta ger för resultat, men jag blir allafall glad över att Åkerblom är förbannad. Det skulle jag också vara om det jag som ledare står och predikar inte kommer ut på isen. Jag skulle ha varit skogstokig.

 

9 kommentarer

  1. Per

    Inte en sekund för tidigt. Kan inte förstå att vi först i januari begriper det som alla såg tidigt förra säsongen. Jag tar detta utspel som allt annat Åkerblom sagt när han varit besviken, förbannad, less etc. Jag tror inte att han är kapabel att ändra.

    Det ska bli spännande att se vilka konsekvenser det nu blir. Frågar du mig så sätts våra trötta veteraner på läktaren och förhoppningen står till de som fortfarande brinner för uppgiften. Frågar man Åkerblom så lär väl Pavel fortsätta på bänken och Stefan Andersson blir matchad än mer..

    Synd att inte Boström är kvar. Han var en av få som gav järnet i varje match.

    Jag hade spelat så här:

    Fernström (Werner)

    Emmerdahl-LEJ
    Pavel-Jakob A
    Bull-Fredriksson
    Wikström

    Farley-Hamill-Ottosson
    Sandström-Kim-Lindquist
    Messy-Hage-Murphy
    Högberg-Vikström-Filiph Åström (Sandström in här om Thörnberg kommer tillbaka)
    Granlund

    På läktaren: Stefan Andersson, Nicklas Johanss och Stefan Öhman

    Öhman förtjänar ev att spela men han som lagkapten har misslyckats kapitalt när han tillåtit laget prestera som det gjort två år irad. Som markering mot övriga så får han avsluta karriären Lavander-style.

  2. Larsag

    Åkerbloms intervju är ju inte en av dom bättre man läst, han framstår ju inte direkt som en tränare med kontroll på saker.
    Herregud vad sjukt att såga truppen, tror han dom ska kämpa hårdare nu???
    Det är ju den naiva tj taktiken som är skiten som tar oss till div1 med offensiv huvudlös hockey, ställ om istället och kontra innan det är för sent din taktiska kunskap är lika med noll

    Agera Fagervall – snart försent

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är ju det om är problemet. Han har försökt ställa om taktiken till att inte jaga. De tränar styrspel varje träning, de ska inte jaga, de ska inte checka högt, de ska inte spela mot Karlskoga, men ändå spelar spelarna som under TJ. Får han inte med sig laget nu då har han tappat det och då kan de lika gärna ställa dit en kon. Jag fattar varför han gör så här. Åkerbloms taktik är inte samma som TJ:s.

      • Per

        Samtidigt så fortsatte Åkerblom propsa på Tommys hockey i månader efter TJ fick sparken. Det gör det inte direkt förvånande att det nu ser ut som det gör när man de senaste omgångarna försökt göra en u-sväng. Åkerblom borde ha försökt ändra spelsättet till det han nu vill ha dagen han blev huvudtränare.

        Jag hade köpt chocken att det inte funkar om man gjort ändringen tidigare…

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Vadå, han ändrade ju direkt TJ fick gå till styrspel. Såg du inte matcherna mot hösten och Karlskoga. Tingsrydshockey deluxe.

          • Per

            För all del så är det så pass rörigt att det är svårt att se men i de flesta matcherna så har det inte varit ett behärskat styrspel. Snarare ett okontrollerat pressande a la TJ. Styrspelet var något Markus försökte sig på först i december när saker såg som värst ut.

  3. Ronny Muntergjoek

    Jag gillar att du Gustav har börjat spela hardball.
    Bra skrivet!
    Följ nu gärna upp med en intervju med Mr Övertorneå, hardball style.

  4. Olle

    Jag är inne på samma linje som Per. Visst det är Åkerblom som har huvudansvaret men det finns även en kapten i laget som INTE har lyckats på sin post. Det skulle vara en klar signal om man vågade visa alla inkl kaptenen att nu är det allvar. This is the shit och den som inte anammar detta får nöta bänk. Vi MÅSTE få en klar signal och det NU om denna säsong inte skall bli en säsong som får avslutas med gravöl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.