Intressant från Helber

Bloggen pratade med Cmores Mike Helber nyss om det som händer i Björklöven. Helber är ganska tydlig på att ett par spelare är hela problemet för laget.

– Björklöven har väldigt dåligt försvarsspel. Det är en spelarfråga. Det är färre än 10, fler än 3, låt oss säga 5-6 spelare som jag inte tänker namnge. De gör inte jobbet i försvaret. De spelar för sig själva. Det är inget fel på spelsystemet. Spelarna vet vad de ska göra, säger Helber.

Ni läser hela artikeln med den hockeyallsvenska experten Mike Helber här. (OBS plus)

Mike Helber ser väldigt mycket matcher i allsvenskan och kommer med en blick lite mer utifrån än vi som bara ser Björklöven match efter match.

Det är helt klart intressant att han så tydligt menar att så pass få spelare som förstör för laget så tydligt med sitt sätt att spela. Som rent ut sagt skiter i vad laget ska göra.

Nu är det ju så att antingen får tränarna alla i laget att köpa in på det som gäller för laget, funkar inte det så många du antingen byta ut spelarna som inte köper in eller tränaren som inte får alla att göra det. Det är ganska enkelt, men jag förstår vad Helber menar.

19 kommentarer

  1. Mårthen

    Det var väl Mats Waltin som fick alla i laget att spelade för varandra. Då gick det också bra för laget. Hoppas att Fagervall får alla att lysna och göra jobbet…..

  2. Magnus

    Intressant, ja, men hur många och hur lång tid har inte supportrar ropat efter backförstärkning/skeppning av spelare som inte fungerar? Nu ska förtydligas att det inte behöver vara backarna utan forwards försvarsarbete likväl. De tycker kanske att det är backarnas jobb…? Det är därför också som jag ser det att det är nödvändigt med tränarförändring. Spelarna har inte köpt det eller tagits upp som problem för den sportsliga ledningen alt. att man ignorerat faktum från GM/Sportchef. Det handlar inte om att ”slipa detaljer”. Inte heller konstigt när försvaret inte fungerade riktigt föra säsongen heller och Kevin ilsknade till.

  3. kjka

    Den var intressant, vårt egentliga problem, 5-6 spelare som fuskar, hmm, på backsidan är det ju LEJ, Simon F, Stefan A men framförallt Jacob A. Stackars Stefan A fuskar väl inte men räcker inte till längre. Och LEJ liiite förlåten f sin extremt fina offensiv. Att inte Stefan o framförallt Jacob bänkats ist f Pavel säger ju allt.
    Forwardsfuskarna defensivt är väl Lucas S, Kim K, Marcus J men framförallt Hettakopian Joakim Högberg. Han har ju gått under radarn helt exkl Gustavs reflektion efter Timrå. Makalöst att han får spela jämnt, det var ju han som inte var på plats när Timrå gjorde 2-2 och 3-2. Och får spela PP hela tiden, okunnigt av Åkerblom. Kim är väl lite förlåten, varande vår enda offensiva playmaker.
    Ska bli intressant och se Fagervalls laguppställningar!

    • Löven104

      Mycket bra analys , stämmer till 100% vad det gäller dom båda Andersson och till 110% vad
      det gäller Högberg !!! Är helt otroligt att han klarat sig utan kritik och framför allt fått så mkt
      speltid .

  4. Keepern

    Gustav, jag vet att du var bortrest igår men undra har du koll på om det blev någon presskonferens igår innan allt satte igång efteråt ? Jag har försökt starta om den som ligger på VK.se men efter reklamen så står den bara och snurrar.
    För övrigt blir man glad och positiv när man har hört intervjuerna idag med Jocke, mycket tydligare än vad Åkerblom någonsin har varit i någon intervju. Och jag tror att den eller dom spelare som inte gör vad dom ska göra lär få veta det och nu lär det bli konsekvenser för dom inte bara tomma ord som med Åkerblom.
    Håller med Fagervall, alla till hallen för att stötta, nu kör vi !

  5. Erik

    Det är bara att se vilka spelare som i spelarintervjuer verkar helt obekymrade efter en storförlust i stället för att vara förbannade för att de svikit klubbmärket. Där har ni dom som bara spelar för sig själva. Jag behöver inte ange namn.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Nu vet jag. Det var PK , men det blev något teknikstrul igår så det gick att se på PK:n live, men den gick inte att ladda upp sen. Därför gjorde Markus Isacson en intervju med Jäger för att vi skulle få ut något.

  6. kaLLe aNKa

    Nu trodde jag aldrig att Jocke skulle ställa sig i båset som huvudtränare och i grunden tror inte han ville det med han är lojal mot sin arbetsgivare och väljer att gå ner.

    Sen så skulle nog ledningen försökt att hitta en annan lösning om det fanns pengar och sen tar det nog sin tid att hitta en tränare som skulle kunna få löven på fötterna igen, nu när laget är nere i en sjuuuukt stor svacka rent mentalt.

    Sen håller jag inte med om att det är synd att det kommer just nu mot Mora utan tvärtom det passar perfekt att möta ett formstarkt lag som spelar som Mora.

    1. Mora vill spela vinnande ishockey inte bara vänta på andra lagets misstag för att kontra, det passar löven bra med ett sådant lag.
    2. Ingen press på Jocke att han SKA plocka poäng mot Mora. (hoppas gör alla med det är stor skilnad.)
    3. Om han får med sig två eller tre poäng däremot så kommer man att tappa ryggsäcken och nästa match blir lättare mentalt i alla fall. För vinner man mot serieledarna Mora som har en stark formkurva så kommer man att börja tro på sig själv och tränaren igen.
    4. Mora är inte på något sätt ett lag som löven har svårt mot likt Pantern där man tappat med både 4-0 och 5-0 på hemma plan, sist blev det 3-1 mot Mora, det var då, men statistiken ljuger inte.

    Ja oavsätt så känns det i alla fall mycket bättre nu och personligen är jag glad att Åkerblom lämnar över ansvaret till Jocke till 100% och inte har något mer att säga till om, det tror jag INTE skulle blivit bra.

    Lycka till Jocke och nu är det upp til bevis för spelarna; tredje tränaren kan inte ha fel med samma lag det går bara inte!

    Ps. Mycket bra engagemang, bra pk frågor, intrevjuer och enormt bra blogg, tack för att du orkar skriva om Björklöven år efter år Gustav. Vi fans behöver en som dig som vågar skriva obekväma saker och ställa obekväma frågor. Det är inte lätt att ha starka åsikter och hantera alla negativa fans. Bra jobbat. 🙂

  7. Dan the man/nr 13

    Ursäkta men det där låter ju jävligt märkligt, ok inget fel på spelsystemet eller tränarna men 5-6 spelare som inte gör sitt jobb! och dessa 5-6 spelare kan alltså få hela laget och alla femmor att vika ner sig i defensiven allt som oftast i matcherna? Detta urusla försvarsspel vi nu haft under två säsonger borde då vara några spelares fel? För det första fick TJ av någon outgrundlig anledning fortsätta efter förra årets helvetes säsong och vi rensade friskt i truppen typ 15 man försvann (byta tränare nä vi gör tvärtom vi skeppar nästan hela laget istället)? Värvade Dalle då helt fel spelare (ja han är inte bra men lyckades han hitta 5-6 nya som inte gjorde jobbet eller var de få som fick vara kvar de där 5-6 spelarna?) Hur som TJ fick äntligen kicken efter 5 matcher Åkerblom tog över han får kicken och allt beror alltjämt på 5-6 spelare som inte gör sitt jobb? Inte tränarnas fel eller spelsystemet? Ursäkta varför tog man inte bort dessa spelare då när man ändå höll på? Och varför bänka bara Pavel? Pavel som alltid gör sitt jobb och kör 110 % i varje match? Nä det där ger jag inte fem öre för! Skulle problemet bara vara 5-6 spelare så hade man ju givetvis bänkat dem, Med tanke på hur man behandlade Jon och Kevin så verkar man ju inte vara så blödigt direkt…

  8. kaLLe aNKa

    Jocke ser ut att vara en rak tränare som tror på det han gör till 100% se bara på den intervju han gör met svt.

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/fagervall-hittar-vi-en-nyckel-kan-vi-vanda

    När hade löven en sådan tränare senast? Nu gäller det bara att han smittar av sin starka tro på spelarna så kommer det här nog att sluta utan spel i Div1 och kanske, kanske men bara kanske på en åttonde plats. Men det skulle naturligtvis bara vara en ren bonus.

    Nu är det upp till ALLA spelarna i laget att också vilja spela så bra som möjligt och det i minst 60 minuter! Men det är också upp till Jocke att få spelarna att jobba stenhårt i alla byten.

    • Mangan

      Bra grävt! Detta ger vatten på den berömda kvarnen. Kim framstår som empatistörd vilket förklarar bristande inställning. Tweeten om Janne Sandström är kuslig sett till bakgrund mot fylleskandalen i Östersund.

    • Coachen

      Öhhh, man blev ju inte mer positiv till #6 efter att ha läst den krönikan… Det har ju inte gått bättre direkt efter Kims återkomst och hoppas verkligen att Fagervall är mannen att pusha bla #6 några snäpp bättre. Alla våra insläppta är ju inte bara backarnas fel utan man har ju bevittnat x antal kollektiva bedrövliga defensiva insatser där forwards inte gjort jobbet eller tagit fel beslut vilket ställt backar i omöjliga situationer. Lagkänsla, moral och vilja kommer Fagge att jobba stenhårt med antar jag

  9. Per

    Varför har man från tränarhåll inte gått tuffare åt de spelare som inte spelar för laget? Bänka en sådan en match och plocka in en brinnande junior. Kan AIK lyckas så kan vi. Men som sagt….. Höja rösten måste man kunna. Det är ju vuxna människor. Som sagts tidigare så är en time-out helller aldrig fel om magkänslan så vill. Hoppas och tror att Fagervall har mer attityd och pondus. Stort lycka till!

  10. knutte

    Skulle vilja se den spelare som kan åka omkring och stila när Fagervall tar över.Om så sker är den snart ute i kylan. Bra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.