Ändå ett steg framåt för Löven

Björklöven förlorade mot Mora med 3-5 och misstagen fällde Björklöven, men matchen var ändå ett steg framåt för Björklöven.

I all sin enkelhet kan vi snabbt sammanfatta matchen så här:

Björklöven inledde väldigt bra. det märktes att det blivit en nystart i och med förändringen på tränarsidan. Det var laddat, energirikt, men samtidigt kompakt och disciplinerat från start. När Björklöven kände att de fick betalt från sitt jobb så började de trycka fast Mora i egen zon och sköljde faktiskt över serieledarna och kunde haft mer än bara 1-0 efter en period. En sak som stack ut var att Björklöven täckte så mycket skott och tacklades så mycket samt stängde mittzonen längs sargerna bra. Mora tvingades dumpa tomt gång efter annan.

I andra perioden så hinner den knappt starta så får Mora en två mot etta och sätter 1-1, sedan har Emmedahl lite otur när pucken studsar över hans blad och Mora får göra 2-0. Det satte griller i huvudet på Lövenspelarna som tappat ledningar som ingen kunde tappa på slutet. Mora högg som blodhundar och tog över momentumet i matchen helt. Det var tur för Björklöven att raset stannade på 3-1 för det hade kunnat bli mycket mer. Misstagen smögs fram och det var samma spelare som brukar göra misstagen som gjorde dem nu. Björklöven blev sitt gamla ja igen.

På något sätt lyckas de få till 2-3 bra byten i slutet på perioden och gör 2-3 efter en fin insats både i uppbyggnaden av målet av Messy samt när han slår in det. Det målet betydde oerhört mycket för Björklöven. Det gav tron tillbaka. Med 1-3 i ryggen in till tredje ser jag inte att Björklöven gjort match av det här.

Sedan slår Jonas Emmerdahl till med ett kanonskott ur omöjlig vinkel och vips var det 3-3. Sedan tycker jag att matchen var jämn, det hade kunnat gå åt vilket håll som helst, det var där i fyra mot fyra spelet som Mora hotade som allra mest. Mora har ett sanslöst självförtroende nu med tio raka segrar och 17 av 19. Det syns. När de får chansen så tar de den. Björklöven ger dom den med sitt byte där de hamnar med sex man på isen och sedan var det godnatt. Frågan är bara hur man undviker en sådan sak. Det ska ju inte kunna hända att en sjätte gubbe kliver in med 2,5 minuter kvar att spela. Varför gör det ändå det i Björklöven. Är det en del spelare som fortfarande inte är mentalt påkopplade?

Till sist så kan vi konstatera att Björklöven fortsätter att ha problem i boxplay. Den var lie tätare i den här matchen, men här har Fagervall något definitivt att fixa. Ska Björklöven klara sig måste deras box bli bättre. Nu är den ett gruvligt handikapp.

Innan vi går in på slutanalysen så kolla så att ni läst min krönika, lyssnat på Fagervall, Coliton och Emmedahl.

Pettersson: ”Den korta smekmånaden är över”

Fagerall: ”Vi byter bort oss”

Emmerdahl: ”Måste fokusera i 60 minuter”

¤ Stefan Andersson spelade inte i tredje perioden och Joakim Fagervall meddelade efter matchen att Andersson var skadad, men oklart hur illa och hur länge han blir borta.

¤ Niklas Pavel var tillbaka på sex backar igen och spelade med Stefan Andersson. Det fungerade bra och han var precis så där som publiken vill att Pavel ska vara. Han tacklade allt som rörde sig och höll sig ändå borta från utvisningsbåset. Publiken gillade vad de såg.

¤ Angående publiken var det ett hyfsat statement att klacken sjöng hela matchen igenom, även i underläge och även efter stora misstag från egna laget. De visade att nu har klubben agerat, nu sluter vi upp bakom klubben. Det kan bli viktigt framöver för laget.

¤ Joakim Högberg har fått mycket skit, han spelade med Kim Karlsson och David Lindquist och gjorde en av sina bättre matcher på ett tag. Kul att se att han kämpade och slet så mycket i defensiven. Fagervall kan helt klart ha något med det att göra. Annars var Cody Murphy åter överlägsen i Björklöven när det kom till vunna dueller. Han är som en iller, oerhört jobbigt att möta.

¤ 24.03 i speltid på Jonas Emmerdahl. Ja, jag vet, pucken hoppade över hans klubba på 2-0 målet, men i övrigt bar han laget på backsidan. Snyggt mål dessutom. Förläng säger jag innan någon annan plockar honom.

¤ Björklöven vann tacklingarna med 14-4 och täckta skott med 15-4. Det säger något om arbetsinsatsen i matchen. 15 täckta skott och totalt 16 som gick fram mot Björklövens mål. Med sådana siffror vinner du normalt, men Mora är bättre än normalt.

¤ Pierre Engvall i Mora bara lyser klass. Han spelar i SHL nästa säsong. Så är det bara. Sedan ska man veta att Mora hade borta sin viktigaste spelare i powerplay Alex Aleardi i matchen. Ändå gjorde de två powerplay-mål.

¤ Jag skriver det i min krönika, men det är lika bra att säga det här också. Den här matchen var okej att förlora, men på onsdag fungerar det inte längre. Då är det seger som gäller. Hitta ett sätt att vinna, hur spelar inte så stor roll, men seger måste det bli. Så är det bara.

15 kommentarer

  1. bror

    Vem tror på seger på onsdag? Vi radar upp förluster men vik vinner då o då.
    Har man inte varit orolig innan nu så är det riktigt oroligt framöver.
    Löven är ett loser lag och man måste få några flytmatcher snart för att det ska gå vägen det går inte att förlora matcher ner till negkval och tro att man ska vinna över hungriga lag från 1an .
    Får hoppas att Fagervall kan ingjuta tro att de kommer att gå det i laget annars blir det derby mot teg o vännäs igen..burrr

  2. Sonny Hardarsson

    Om man ska förbättra sin boxplaystatistik, vore det bra om man inte låter motståndarlaget börja med pucken under kontroll i Lövens zon. Varför låter man Messy inleda varenda boxplay som tekare. Tycker han förlorar varenda tekning, vilket ger motståndarna en jättefördel. Löven måste ha högre % vunna tekningar i egen zon, när de spelar boxplay!

  3. Lövet

    Tyckte Pavel gjorde en bra insats, han assisterade till första och var inne på de två andra framåt. Speciellt eftersom han inte spelat en hel match på 6 omgångar.

  4. Lasse

    Löven kommer att förlora varenda dj… match så länge Fredriksson, Bull, S Andersson spelar dom håller inte på den här nivån. Det finns fler dåliga spelare som dock är unga och kan utvecklas. Det har ingen som helst betydelse vad Fagervall säger, det måste in minst 3 bra backar annars blir det div 1 nästa säsong. Mike Herber hade helt rätt i sin analys. Märkligt att ingen annan i Lövens ledning sett det han har sett.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Andersson är skadad så han spelar inte nästa match. Bull spelade inte den här matchen.

  5. Jan-Erik Brännström

    Skulle vara intressant att veta vilket Löv det var som klev ut på isen trots att inget Löv klev in i båset. Ett sånt nybörjarmisstag när några få minuter återstår av matchen är rent ut sagt bedrövligt särskilt när man i övrigt gjort en bra match……

    • Keepern

      Det vet alla som såg matchen ! Jag trodde du var en insatt och trogen supporter som ser alla matcher tycker det har verkat så på dina åsikter i en hel del av dina tidigare inlägg. Fast rättare sagt så har jag förstått att du inte varit det utan bara velat ge sken av det 😉

  6. Mangan

    Som jag ser det måste Fagge nu spela på följande sätt borta mot Västerås:

    Werner måste stå. Han var stundtals riktigt bra innan JVM uppehållet och har inte fått myckett istid efter det. Ferna var grym borta mot BIK men släpper minst 3 puckar per match, hans smekmånad är över.

    Med tanke på att Stefan Andersson är skadad går Bull in i laget. Då Bull är den minst begåvade av försvararna så ska han paras ihop med den bäste Fnv Emmerdahl. Par 2 & 3 blir Pavel – J Andersson samt Fredriksson – LEJ.

    På forwardsidan vill jag göra följande förändringar: In med Öhman i förstalinan mellan Cody och Farley då han i nuläget är bättre än Zach som får bära andra med Linkan och Kim som inte tidigare prövats på en kant. Tredje blir Messy – Otto – Sandström samt 4:e med begränsad speltid Granlund – Hage – Högberg.

    Powerplay: Oväsentligt då det inte fungerat någon gång under säsongen. Målen måste komma i spel 5-5. Lägg ner kraft på sånt som ändå inte funkar!
    Boxplay: Nycklar här. Ingen J Andersson eller LEJ på banan samt renodlade Centrar Mao ingen Messy i tekningscirkeln.
    Taktik: Sövande defensivt styrspel matchen igenom. Fiska endast med en gubbe högt. Behåll noggrannhet i byten och bedyra vikten av att hålla sig på banan. Mao äckligt disciplinerat. Inget slarv. Jobba färdigt situationerna. Bänka spelare som direkt visar tecken på överladdning. Stå upp, ta stryk men ge inte igen. Tålamod. Bra tekningsstatestik för dagen? Icing hockey bästa försvaret!

    • Hannes

      Varför Werner i mål Mangan??? Mot Pantern släppte han flera returer rakt ut i slottet varav tre rakt på klubb-bladet till Panternspelare vilket ledde till de tre första målen. Fernström gjorde flertalet avancerade räddningar igår som en vanlig målvakt normalt släpper in.

      • Mangan

        Werner har fått en match. En chans sedan början av December. Ferna är ok men släpper minst 3 mål per match. Werner borde få fler chanser att spela upp sig till nivån han var på innan JVM

        • Hannes

          Werner har fått två matcher efter JVM. Almtuna och Pantern. Släppte 4 respektive 5. Tycker han släpper hejdlöst för många returer rätt ut i slottet. Tycker Fernström är mer stabil och han hade stor del i segern mot Modo hemma då han bl a räddade minst tre frilägen. Å andra sidan är det inte det lättaste att bedöma vem av dem som är stabilast med tanke på hur försvarsspelet ser ut.

          • Ankan

            Titta på räddningarna han gör. Werner är 1a i min bok.

            Fernström har gjort kanske 2 OK matcher. Max. Det håller inte.

  7. Matte

    Jag tror inte det felaktiga bytet handlar så mycket om nedanstående text, även om det naturligtvis är brist på uppmärksamhet från individen.

    Denna kommentar kommer mer som en följd av intervjun med Stefan Öhman samt Mike Helbers påståenden.

    Jag tycker Stefan Öhmans ord bekräftar väldigt mycket det Helber påstår, d v s att många spelare agerar för sig själva och tar beslut som inte ingår i ursprungliga taktiken, vilket naturligtvis gör det i stort sett omöjligt för övriga spelare och ledare att åstadkomma någon form av resultat (i alla fall framgångsrika..).

    Visst, detta är en ledarfråga – jag tror inte att dessa spelare tillåtits agera på detta sätt under exempelvis Waltins ledning – därav logiskt att T.J och M.Å får gå p g a bristande förtroende.
    Men jag hoppas innerligt att det görs en städning efter denna säsong och att dessa spelare får lämna Björklöven omedelbart!

    Visar man sån brist på respekt och ansvar mot gruppen gällande spelmoment/detaljer har man mest troligt lika bristande inställning till övrig träning, kosthållning, regler etc. En person som väljer att gena i en kurva gör det oftast i flera, särskilt om det inte får några negativa konsekvenser för individen.

    Jag hoppas dessa individer tar sig i kragen och slutför säsongen i enlighet med Fagerwalls taktik och regler och ser till att vi primärt undviker negativt kval.
    Därefter hoppas jag att dessa spelare inte representerar vårt klubbmärke mer!

    • Lars H

      Det är framför allt forwardsen i vår tidigare 1:à kedja som agerar på ett bedrövligt sätt i det defensiva arbetet.
      Kim glider slött runt när han ska byta eller jobba hem, jag hatar att se spelare glida sista 8-10 metrarna fram till båset. Det är en grej som en tränare ska plocka bort direkt.

      Törna tappar ”alltid” sin spelare i markeringen så att den kan kliva in i slottet och trycka in pucken.

      Så har vi vår skytteligaledare som drar iväg mot mittlinjen så fort han bara tror att det kan komma ett läge för en medspelare att lyfta ut pucken. Misslyckas rensningen är vi en kort i defensiven…

      Dessa herrar och några till spelar för sig själva och låter jaget gå före laget allt för ofta.

      Jag kommenterar inte våra unga backars misstag och poängjakt för där är det detaljer som kan slipas bort av en bra backcoach. Båda är kommande stabila producerande backar på minst hög allsvensk nivå.
      Vår framtid helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.