Det var ju allafall kul med Emil

Det börjar bli riktigt nattsvart för Björklöven. Insatsen var inte alls den sämsta för säsongen, men någon poäng, det blev det inte idag heller.

Det var lite märkligt att höra Fredrik Söderström i stort sett tycka synd om Björklöven på hela presskonferensen, men det är så i ishockey att man får de poäng man förtjänar. Björklöven kämpade, slet, skapade och kanske borde fått med sig poäng, men de tar inte vara på lägena och gör misstag som det Fredriksson stod för i första. Då vinner du inte. Det är bara så.

Så här sa Högberg, Norberg och Fagervall efter matchen.

Högberg: ”Vi blir hårt straffade”

Norberg: ”Försöker spela mitt eget spel”

Fagervall: ”Vi måste ta poäng”

Så här lyder min krönika

Pettersson: ”Hålet får inte bli djupare”

Om vi då ska sammanfatta den här matchen låter det så här från min sida.

Björklöven var lite försiktiga i första perioden och även om de förde spelet så skapade de inte så många lägen. Oskarshamn hade egentligen mest sina powerplays, i övrigt var de inte alls farliga. De spelade väldigt defensivt och om det inte varit för Simon Fredrikssons bjudning så skulle de fått slita för att vinna den här matchen. Nu tyckte Fredriksson att det var en bra idé att frispela Manuel Ågren och då stod det 0-1 på tavlan och det var grunden till förlusten, inte allt, men grunden.

Simon Fredriksson vill naturligtvis inte göra sådana misstag, men just nu har han det inte lätt. Det ska inte vara lätt mentalt att klara av både de insatser han stått för på slutet och det tryck som han har på sig från fansen som ”alla” tycker att han är en sopa. Jag tycker att Björklöven ska värva en back och sätta Fredriksson på bänken, det är min åsikt, men många i liverapporten går långt över gränsen i kommentarer (som vi inte godkände) där de pratade om att hoppa från en bro och grejer. Perspektiv är ordet. Även Fredriksson är en människa. Kritisera okej, personangrepp, ej okej.

I andra perioden var Björklöven bra och mycket handlade om kedjan med Kim Karlsson, Joakim Högberg och Emil Norberg. De skapade i anfall efter anfall och med en hetare Högberg i avsluten hade det blivit 2-3 mål från den linan. Norberg var inte fantastisk, vi ska vara korrekta här, men han höll verkligen bra med tanke på att han kom från J20 Elit Norra till allsvenskan, han gjorde inga synliga misstag och missade inga superlägen. Han klarade tempot bra och bara det är riktigt imponerande. Det som gör att jag tror på Emil är att han redan nu som 17-åring har en fysik som håller på hög nivå. Det gör att han kan klara av ett högt tempo redan nu. Här kan Björklöven ha något på gång precis som med två år yngre Filiph Åstörm som bänkade med a-laget för ett tag sedan. Det var dock Kim Karlsson på spelhumör som drev den linan. Stefan Öhman var också riktigt bra i andra perioden, men det är när du som ett bottenlag inte gör några mål efter en sådan period som du blir straffade.

Nu kom det i tredje perioden, det är både otur och inte. LEJ styr in pucken i eget mål, men Björklöven låter Oskarshamn åka sig till en två mot etta innan läget uppkommer. Sedan reducerar Kim i powerplay, Björklöven går för 2-2 med Fernström i båset, två spelare (tror det var Stefan Andersson och Lucas Sandström, men inte säker) krockar och det blir 3-1. Tredje perioden var lite mer matt från Björklövens sida, men det är inte där de förlorar enligt mig. De gör de på grund av de insläppta målet i första och när de inte förvaltar övertaget och chanserna i andra.

Positivt var att…

…Björklöven fick lösa ett par boxplay mot ett bra powerplay. Det kan ge något i kommande matcher när det gäller tron på vad de sysslar med i spelformen.

…Försvarsspelet fungerade helt okej i egen zon, men framförallt berodde på det på att Oskarshamn inte var så mycket i Björklövens zon.

…Fagervall efter matchen meddelade att Austin Farley troligtvis ska vara tillbaka i träning ”till veckan” med ett skydd.

…Fagervall gick ned på fyra backar och nio forwards på slutet av matchen. Han gör verkligen saker i match efter match. Spelarna måste känna att de nu har en tränare som verkligen är aktiv.

Nu lär det komma in en ny back som jag tolkar det och det hjälper laget. Sedan har Björklöven på fredag ett ultrasvagt AIK på besök. De kan spela helt utan press mot Tingsryd på onsdag innan den matchen. Någon av dessa matcher måste det dock bli poäng på. Både om möjligheten att undvika kval ska vara verklig, men även för att stoppa raset. Det blev 19 raka förluster under Jens Öhman, det är nu uppe i sju raka och 11 av 12. Rullar det på för mycket så blir spelarna tillslut nästan likgiltiga. Dit får det inte komma till då det faktiskt är föreningens överlevnad de spelar för de kommande 12-18 matcherna.

14 kommentarer

 1. B

  Du är mysko. Sågar folk till höger å vänster. No feelings. Säger att Fredriksson å Bull är som pest å kolera, sen klagar du på andra. Tycker din nivå är lägre än lövens.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag tycker att det är över gränsen att säga att folk ska hoppa från broar och grejer. Jag skriver och pratar om sportsliga insatser, men det måste ju finnas perspektiv.

 2. Lasse

  Tror inte ens på Fagervall längre. Det är ju bara att lyssna på honom, nämner inte ens Fredriksson eller andra totalt värdelösa spelare. Efter så många år av besvikelse så skiter jag nu i denna pajas klubb.
  Det finns ett hockeylag i Västerbotten som man kan se på C-more nämligen SAIK. HEJA AIK!!!

  • Olle

   På vilket sätt tror du det blir bättre av att hänga ut enskilda spelare i media, kräfthjärna! Jag är övertygad om att Fredriksson känner med sig hur hans insatser varit på slutet. Misstag sker dock varje match (om än inte alltid lika tydligt som Fredrikssons indianare), vi måste dock vara effektivare framåt. Hade vi gjort 3-4 mål till har Fredrikssons misstag glömts bort.

   • Lasse

    Varför skall man inte kunna snacka om enskilda spelare ? Det görs ju när dom spelar bra .
    Nä du verkar inta vara speciellt smart som kallar folk för kräfthjärna, och inte direkt hockeykunnig.

   • Cidde

    Och på vilket sätt är du bättre, eller gör det bättre, genom att kalla någon kräfthjärna? Snacka om att kasta sten i glashus…

    Vi är alla frustrerade av denna kräftgång Björklöven har bjudit på under två säsonger nu… Jag är inte rätt person att säga vad som skall eller inte skall göras, men något måste ske! Annars kommer vi att återse vårt kära Löven i ettan nästa säsong.

 3. Rce

  Fagervall måste tycka att Bull är ohyggligt dålig då Fredriksson går för. Framförallt efter matchen borta mot Västerås som nog är den sämsta insats jag sett en lövenback göra på år och dar.

 4. Mangan

  Om vi lägger det bedrövliga försvarsspelet åt sidan en stund. (Förstärkning här är ett måste om man ska klara en kvalserie mot SSK, Troja, KIK, Huddinge & Visby, där alla utom Gotlänningarna har en realistisk målsättning att spela Allsvenskt i höst) och fokuserar på anfallsspelet ställer jag mig frågan om det verkligen är värt att fortsätta med de 4 forwardsblocken som uppenbarligen inte fungerar? Är verkligen Zach given som förstecenter? Ska Kim fortsätta bära andralinan eller är det värt att kasta om i formationerna? Varför inte? I höstas när Åkerblom tog över så var Linkan våran förstecenter, med den äran! Hage har bäst tekningsstatestik av alla Centar. Varför matchas inte han i kritiska lägen? När ingenting tycks fungera och vi torskar match efter match oavsett vilken Coach vi har vid rodret börjar man undra? Vilar det en förbannelse över laget? – Möjligtvis, men ingen av säsongens 3 tränare har gjort om nämnvärt i kedjorna. Kapten Öhman har hållt till i 4:e i stort sett sedan September. Är det rimligt att en kapten ska spela i 4:e formationen, eller vill man inte hellre att en kapten ska vara en bärande spelare i någon av de 2 första formationerna? Detta andas bara loosermentalitet! Bedöms Öhman vara för kass för att lira högre upp i hierarkin, isf slit C:et från hans bröst och ge det till någon annan!
  Enda sättet att väcka detta usla Lövenlag är att alla spelare får nya kedjekompisar och backpartners. Vad har vi att förlora på att inte testa? – inte ett skit, vi kan inte bli mycket sämre än vad vi är nu!!

 5. KaLLeaNKa

  Nu såg jag inte matchen, men jag följde den på vk.se så det blir så klart svårt att ha en riktigt åsikt. Men resultatet är i alla fall ett stort steg framåt, jag menar matchen kunde slutat 1-2 och inte 5 insläppta / match som tidigare är bra tycker jag. Nu måste det bara komma några lätta mål likt 1-0 för Oskarshamn, så kommer poängen att komma. Det skulle vara kul att få se hur det skulle se ut om det var lite medvind för jocke. 🙂 ja hoppas på en till ”bra” match mot Tingsryd och någon poäng också, då kommer det att bli 3 poäng hemma mot AIK. 😉 vi ger ALDRIG upp.

 6. KaLLeaNKa

  Tråkigt att man bara vill focusera på individuella misstag och tränare som inte spelar rätt spelare hela tiden. Jag håller med om att Fredriksson är totalt värdelös och att han inte borde spela en match till i löven. Men allvarligt talat så om Oskarshamn hade fått slita stenhårt för att få mål eller om Fredriksson spelat på en tvåa på svenskaspel, spelar det ingen roll när löven inte gör speciellt många mål själva.

  Det löven skulle behöva är att få några enkla mål och att få sätta några i pp som man gjorde mot Modo.

  Skulle vara kul om man kunde få se lite löven mål igen, med ett mål framåt vinner man inte många matcher. Hoppas på ketchup effekt vad det gäller mål framåt mot Tingsryd. 🙂

 7. Mats Balltin

  Hej Gustaf

  Har en fråga till Fagervall som jag hoppas du vid tillfälle kan vidarebefodra till honom nästa gång du får chansen att intervjua honom. Du får gärna säga att det är fråga från en supporter så kanske det blir mindre ”laddat”.

  Har sett en inyervju med Fagervall där han säger något i stil med att det inte är ok att hamna utanför topp 4. Syrelseordföranden har varit mkt tyglig med att Fagge i hans roll som GM är ytterst ansvarig för det sportsliga samt att han har mandat/resurser att agera.
  Med bakgrund mot den tydliga sportsliga målsättningen och Fagges roll undrar jag varför han inte agerat tidigare och vad han gör och avser att göra framgent för att nå det sportsliga målet med säsongen?

  Tack på förhand
  //
  Bitter men nyfiken söderlövare

 8. Gricken

  Varför spelar inte tex. Pavel i PP med bara en uppgift – skymma målvakten, ge och ta lite stryk framför mål. Som det är nu så ser målvakten pucken hela tiden och kan rädda.

 9. Rinken

  Kul att Fagervall är aktiv i båset. Antar att han satte Pavel för att man jagade öedning i slutet och han är en defensiv back. Jag tyckte hans insats var absolut godkänd.

  Kul dock att den killen gjort 10 poäng också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.