Backarna & träningar i veckan

Björklöven har alltså värvat två bakar. Så här tränar Björklöven den här veckan om ni vill se Mikko Pukka och Linus Högberg innan nästa match på onsdag.

Måndag 30/1: 11.00-13.00

Tisdag 31/1: 11.00-13.00

Onsdag 1/2: Match 19.00 i Tingsryd

Torsdag 2/2: 14.00-15.00

Fredag 3/2: 11.00-12.00 (Värmning), Match 19.00 mot AIK.

Lördag 4/2: Träningsledigt

Söndag 5/2: 09.30-11.00

Tillslut kom de alltså, de två hett efterlängtade backarna som Fagervall värvade in på söndagen.

Angående Pukka och Högberg så har Pukka riktigt bra meriter. Han var lagkapten i Vaasa i fjol och hade då +21 i plus/minus, den här säsongen har det gått lite tyngre med -6 som assisterande lagkapten. Det är en defensiv back som ska klara av bra att stadga upp ett lag i allsvenskan. Dock oroar det lite att han var en rejäl hackkyckling i Luleå när han spelade i SHL, att han kommer från spel på liten rink och att det är lite osäkert hur han trivs på stor rink. Sedan att Vaasa väljer att släppa sin assisterande lagkapten i slutet av serien fortfarande med chans att nå slutspel

– Pukkas roll i laget har minskat på sistone och på hans eget initativ beslöt vi att ge Pukka möjlighet att söka efter nya utmaningar, säger Markus Jämsä, sportchef för Sport till vaasabladet.

Jag hoppas dock att det här blir bra. Så här sent på säsongen är det inte lätt att hitta tillgängliga spelare som håller kvalitet så bra jobbat tycker jag i grunden om det här. Att det blir bättre än vad Fredriksson/Andersson presterat på slutet, det kan jag garantera.

Linus Högberg är ännu mera spännande och även om han är en tvåvägsback så har han fått spela 9.17 per match i 35 matcher i SHL och bara varit inne på 8 mål bakåt. Det lovar gott.

– Teemu Laakso är åter i full träning och det innebär att vi har 9 friska backar i truppen. Därför kommer vi tillsvidare låna ut Linus till Björklöven. Han får där möjlighet att spela i en miljö som liknar SHL gällande folk på läktarna, sportsligt tryck osv. En mycket bra situation för Linus i detta läget, säger sportchef Henrik Evertssont till Växjös hemsida. 

Fagervall hade inget annat att göra än att värva in två backar och visst detta kanske skulle ha gjorts tidigare, men det har faktiskt varit Dalles jobb ända fram till nyligen. Nu får vi ser hur det här faller ut, men känslan är bra efter Fagervalls agerande helt klart.

9 kommentarer

 1. Enrico

  Angående Pukkas +/- säger jag som alltid, att den statistiken är rätt meningslös. Ser man topp 4 i Sport förra säsongen och vad samma spelare haft i år ser det ut så här:
  Mikko Pukka +21 (-6)
  Ari Gröndal +11 (-3)
  Lassi Kokkala +9 (-9)
  Sami Blomqvist +8 (-4)

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Så är det, men det är ändå lite speciellt att assisterande lagkaptenen lämnar laget i jakten på en slutspelplats.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Ball var ju helt under isen innan han hamnade på bänken. Han hade två galna idianare som blev mål för motståndarna innan han sedan blev bänkad i tredje perioden och sedan bänkad helt efter det. Det har nog varit svårt att veta vem Fagervall ska spela där.

 2. Kungsholms-Ubbe

  Det kan ju omöjligt bli sämre än det varit under hela säsongen. # 55 Fredriksson har givits chans på chans så något var ju tvunget att hända till slut. En defensiv back som spelat i en högre liga än vår måste anses som en förstärkning. Han har väl säkert en hel del rutin att bidra med också ?!
  Junisen är säkerligen bättre än våra egna alternativ. Jag tycker att Fagervall har gjort det enda rätta och förhoppningsvis är det inte för sent att bli 12:a i år. Nåt bättre än det kan man nog bara drömma om…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.